Слънчево ще е днес, температурите ще достигнат 16 градуса

В петък ще се затопли, градусите на места ще скочат над 20
31 мар 2021 07:27, Елка Василева
1
Слънчево ще е днес, температурите ще достигнат 16 градуса
Снимка: архив, БГНЕС

Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса, сочи прогнозата на НИМХ, цитирана от БТА.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за март.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над южното крайбрежие, но без съществени валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 9-11 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, почти без валежи. През първия ден вятърът ще е от север-североизток, слаб до умерен. В петък с умерен запад-югозападен вятър ще се затопля и дневните температури ще достигат, на места и ще надхвърлят 20 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Гледам всички телевизии,следя за качеството на работата им.Не мога да се начудя,докога редакторите на БТВ ще толерират една "синоптичка" със стаж за пенсия,която не може да запомни 25-30-думи,за да обясни за атмосферните градуси изписани на картата,без да гледа аутокюто върху камерата.Ст. Цалова,единствено тя чете написаното върху камерата,ръкомахайки без да поглежда към картата.Това е пренебрежение към зрителите на най гледаната телевизия.