Карате клуб "Щит" представя бойното изкуство на над 100 деца

Според старши треньора Павел Стоянов, те имат и важна социална мисия
23 апр 2021 15:43, Ния Христова
14
Спортен клуб "Щит" стартира дейността си през 2009 г. на територията на район Нови Искър. В момента клубът разполага с пет зали в пет отделни населени места на територията: Кумарица, Негован, Доброславци, Чепинци и Нови Искър.
 
Треньорите в клуба работят с деца, мъже и жени. Според старши треньора Павел Стоянов, освен състезателна дейност, те имат и важна социална мисия.
 
Вече има около 130 състезатели, а залата често се оказва тясна за всички. Надеждата е един ден да разполагат с по-просторно и комфортно място.
 
"В началото беше много трудно, защото в Нови Искър около 40-50 години не е имало спортен клуб с подобна дейност. Но след като станахме повече, хората видяха, че нещата не се случват само за една тренировка, а целим да осигурим на децата бъдеще и след завършването на 7 и 12 клас", посочи пред Bulgaria ON AIR Стоянов.
 
Спортен клуб "Щит" е свързан и със спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" и предлага продължаване на обучението на деца след 7 клас, тъй като в Нови Искър има само основни училища.
 
СК "Щит" е един от клубовете, заявили участие в Националното първенство в олимпийското карате за всички възрастови групи (17-18 април), което ще се проведе в тренировъчната зала на "Арена Армеец". Тимът от Нови Искър ще участва с всички състезатели, с които разполага, а надеждите са отново за класиране в топ 5 на отборите. 
 
 
 

14
Още от Страната
Разчитаме на българи и румънци за летния сезон по морето
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
ДО 7 преди 3 седмици
За това хора който се мислят за боксьори ги бият по улиците заедно с каратисти 10 дан !В едно бойно изкуство щом има спортни правила се учиш и играеш по тях ,следователно не тренираш бойно изкуство ,а спортно .
9
0
 
4
 
! Отговори
Qanon преди 3 седмици
В един боен спорт няма ли твърдо заложена философия и морал, не ми го хвали. Той си остава просто едно млатене. Бойният спорт би следвало да възпитава в хората смирение и дух. Всичко друго е вятър и мъгла.
8
2
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 3 седмици
В БГ това може да доведе само дo повече побойници по улици и градинки!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много спецове са се изказали тука...в бокса се напредвало бавно?В бокса още след 1 месец вече те пускат на ринга със спаринг партньор и се оправяй как можеш,а в карате чак до черния колан няма такива екстри,и да поясня че черния колан не е най високото стъпало щот после има до 10 Дан..но общо взето смешна работа са бойните изкуства и няма кво да ми ги хвалите!!
6
0
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 3 седмици
Казваш 2-месеца шотокан -- едно време на бокса за 3-месеца се стигаше до бойната стойка и придвижане с подскачането се свиква и т.н.т. след това се започва с левия прав също с месеци ,защото за нормалния човек самата стойка и лявия прав са неестествени ,чак след третата година може малко да се имаш за боксьор , във каратето ударите са още по неестествени и затова трябва да го тренираш много години и то зависи кой и на какво карате те учи и какъв си ти . Всичко трябва да е много бавно.
5
2
 
2
 
! Отговори
На бойно приложно преди 3 седмици
Карате може да ви научи човек който е тренрал и бокс и карате и после се е бил по улиците и е лежал в затвора той знае коя техника става и коя не става за истински бой,,Пълно е с каратисти който са разтегнали и развяват крака ,ама на улицата имат право само да си събират зъ,,б,,ит е., Борбата не се препоръчва защото когато няма правила може да ти извадят окото да те захапят да ти смъкнат скалпа и да те наръгат с нож докато се бориш, да те ударят с камък който случайно е напипан и др,,,,
4
1
 
3
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 седмици
Още една възможност да развращават децата и да ги правят агресивни. Не одобрявам глупашката идея.
3
1
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 седмици
Като те нападнат на улицата какво ще направиш освен да млатиш невъзпитания хулиган?Какво значи за теб думата "самозащита"?Благодаря за компетентния отговор предварително!!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 1

Бойните изкуства не се изучават за млатене.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пробвал съм шотокан 2 месеца и е пълна боза,за киокушина казват че е по твърд и мъжки стил но едва ли има голяма разлика!!Искаш ли да се научиш на бой,има 2 варианта..бокс или ММА!!