Кой и защо настани здрава жена в COVID отделение?

Случаят е от болницата в Сандански
27 май 2021 11:35, Ния Христова
37
Кой и защо настани здрава жена в COVID отделение?
Снимка: Pixabay
Настаниха здрава жена в COVID отделение заради липса на персонал в болницата в Сандански. Там с коронавирус била диагностицирана 90-годишна пациентка. Дъщеря й я завела в тежко състояние в болницата, съобщи Нова тв. 
 
Оказало се, че няма кой да се грижи за нея. Лекарите решили да приемат болната жена, но заедно с нея да настанят и здравата й дъщеря.
 
Николай Недев и неговата майка Елена Недева са от Пловдив. Те пристигнали в Сандански, за да се погрижат за Катерина Бурова - тяхна съответно баба и майка. Когато я завели в болницата, се оказало, че тя е заразена с коронавирус. Лекарите в болницата им казали, че с нея трябва да остане и Елена, за да се грижи за майка си.  
 
"Трябваше да остана да я гледам, защото поне от техните думи нямат персонал и няма кой да се грижи за нея. И затова съм тук", разказва Елена Недева.
 
"И това е парадоксът – как може да вкараш здрав човек в COVID отделение да се грижи за неговия родител.  Ние се чудим как да се предпазим, а ти вкарваш здрави хора в ковид отделение", каза Николай Недев.
 
Вече два дни Елена е в COVID отделението с майка си. Жената твърди, че стои в отделението без никакви защитни средства.
 
"Aз съм си с дрехите, с които съм пътувала от Пловдив за Сандански, с една маска обикновена, боса, с чехли. С една нищо и никаква маска, няма ръкавици, няма нищо, никой не е предявил претенции към мен да бъда облечена по друг начин. Никой!", твърди Елена. 
 
"В момента всички вътре са със защитните облекла, майка ми е по една рокля, както сме тръгнали и с една обикновена маска. Без никакви други предпазни средства. Даже днеска ме помоли да й купя и да й донеса дезинфектант", посочва и синът й. 
 
От болницата обясниха, че причината да настанят здрава жена в COVID отделението е, че не е имало кой да се грижи за майка й.
 
"Тези хора с разрешение от ХЕИ се изолират в отделни стаи, понеже майка й не може да се обслужва сама, това се е наложило. Има персонал. Имаме един санитар на всички болни. Това е в полза на болната. От човешка гледна точка", заяви д-р Огнян Благоев, МБАЛ "Св. Врач" - Сандански.

37
Още от Снимка на деня
Времето днес: Дъжд, гръмотевици, на места и градушки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
9
 
! Отговори
До Аман преди 2 седмици
Придружителят не само, че се грижи за болния, ами и плаща такса за това, че го върши вместо персонала. Ако му осигурят като бонус едно столче да дремне евентуално, пак добре. Това за обикновените хора. За останалите е различно.
25
6
 
6
 
! Отговори
бонго преди 2 седмици
Ми тя и вкъщи да е останала да гледа бабата, пак ще е със същите предпазни средства и дрехи. Никой не я държи насила в болницата все пак.
24
3
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 седмици
Така директорите на болници с измами получават по 100 000 лв заплати на месец
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Съд и затвор
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Болниците били пародия... еми от пародиен народ какво да се очаква, какви да бъдат. Стига ревахте по болниците. Там не работят магьосници.
21
10
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 2 седмици
Що не идеш в Индия, Китай или Русия да те полекуват, а?Какво му е на българското здравеопазване бе
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
в Италия и Германия през февруари подобни "зеленчуци" по памперси въобще не ги прием90753аха в болниците.
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как искате да имаме болници след 12 години управение на мутрите и пълнене на чекмеджетата с пачки?! Здравеопазването струва много пари, а парите са в чекмеджетата, а не в болниците.
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ами защо е в болницата изобщо.да си пие хапчетата в къщи и като умре какво от това...ще падне раждаемостта в Бъргария .хайде стига вече психодрами със зеленчук на 90г.тя ще умори и дъщеря си и внука на по 65 и 30г.я мислете малко.
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То дали бабата въобще е била с короновируса,както и цялото отделение изписано как КОВИД отделение.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма нищо смешно и чудно. Завеждат и нея като пациент, дърпат кинти от пътеката. Всичко 6.
15
0
 
20
 
! Отговори
tanya преди 2 седмици
Санитари няма не само в болницата в Сандански. Медицинските сестри не са длъжни да се грижат за болните като санитари, да не говорим, че те също са малко. Ноември бях в ортопедичната болница в Горна баня, имаше по един санитар на етажа и една сестра нощем, две денем! Имаше възрастни пациенти, които не можеха да станат от леглото. Пълна трагедия е всичко, но аз не познавам човек, който би отишъл да работи като санитар за 500лв заплата например!
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Знам и за такъв случай в Габрово, настаняват жена за кръвопреливане която не е болна в ковид отделението. След три дни умира. Тренирайте, яжте плодове и зеленчуци и дано на никои не му се налага да се занимава с българското здравеопазване, че горко му.
13
12
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 седмици
До Анонимен................Да ви лечи бай ви Боко и сие. Народният човек.Защо бе приятелю, сега ОТГОВОРНОСТТА Е НА НАРОДНИЯ ЧОВЕК бай ти Румен! Виж какво става под негово ръководство!
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ох, колко се радвам как се възмущавате!Мед ми капе на сърцето!Когато ви обяснявах, че ще останете без лекари, понеже много ви знаеше устата, вие цъкахте минусиНа ви сега!Да ви лечи бай ви Боко и сие. Народният човек!ХААХАХХАХАХАХАХАХАХОх, каква мила родна картинка сте!
11
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 седмици
Няма санитари и това е.
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Добре дошли в Чалгаристан, страната на неограничените абсурди.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 2Като не може да ги затваря никой сами са се затворили там, след навършване на 18 години всеки сам си носи отговорност. Според теб лекарите да не са им опряли пистолет в челото и да са казали, айде сега затваряйте се тука ?
8
5
 
27
 
! Отговори
Аман преди 2 седмици
За какво са в болница, ако трябва да се грижи роднина за нея? Болниците ни са пълна пародия...
7
8
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 2 седмици
Никой не може да затваря здрав възрастен със заразноболен възрастен в отделение. За какво им се плаща на лекари и медицински сестри? Това е престъпно.