Не е лошо свободното къмпингуване, регулирано е в много страни

Инфраструктурата у нас обаче била нулева, заяви Йордан Ибришимов
21 юни 2021 13:22, Петя Славова
10
 Не е лошо свободното къмпингуване, регулирано е в много страни
Снимка: БГНЕС

"Условията, която налага тази наредба, са неизпълними и през нея прозира желанието да се развие този сектор - туризъмът, вместо да се развива". Това коментира пред БНТ Йордан Ибришимов от Българското кемперско общество по повод предложените изменения в правилата за кемпери.

Трябва да се извади редица от документи, които са много трудни. Такова едно изваждане всъщност ще коства много време на човек, който желае да притежава парцел за кемпиране и в същото време, той ще може да го ползва само 3 години, обясни Ибришимов.

Още по темата

Няма нищо лошо в свободното кемпиране, то е регулирано в много страни, каза още Ибришимов. По думите му обаче, инфраструктурата в България е нулева.

Новата наредба с проект на местата за диво къмпингуване коментира и кметът на Царево инж. Георги Лапчев.

Истината е, че тази наредба не е пълна. Но дори и да беше, тя нямаше да има смисъл. Докато не се регламентира точно дивото къмпиране, всеки следващ нормативен акт няма да има смисъл, категоричен е Лапчев.

Над 70% от приходите в този туризъм са не просто от нощувките, а от интересите на хората, които ходят по местни заведения, ресторанти, допълни Ибришимов.

Според него, наредбата с предложените нови правила няма да влезе в сила в скоро време.

Хората ще ходят, където могат - това е. Ако има къмпинги, ние с караваните и кемперите ще ходим там, каза в заключение Ибришимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Земята на България по Черно Море е собственост на Мафията .Тази територия е като КРИМ - няма достъп на МВР , Прокуратура , НАП и НОИ .На 100 километра от Изток на Запад е като ИДИЛ за Сирия .
7
0
 
6
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Ама каква инфраструктура бе! Нали е СВОБОДНО къмпингуване? Значи не ви трябва инфраструктура. Просто си събъраш отпадъците и си зариваш тоалетната дупка. Всичко друго си осигуряваш сам.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въртят,сучат да забранят къмпингуването. Скоро ще искат пари и за това, че дишаме.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо да има свободно къмпингуване, но при условие , че на теъгваме си събереш отпадъците и ги изхвърлиш на подходящо място. А не след себе си да оставиш *** и да ревеш после , че ти пречат да къмпингуваш.Другото е площите в близост до къмпингите са яко наторени.. няма лошо ама би било по ок да е уредено с химически тоалетни примерно.
4
0
 
6
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
Отидете с Хърватска и вижте какво значи цивилизовано къмпингуване. Искаме туризъм,но не му разбираме.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи този сектор вместо да се развие, ще се развива? Добре!
2
3
 
3
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Такова понятие свободно къмпингуване няма никъде по света.Има уредени площи за къпминг с ток и вода и тоалетни.Кемперите се закачат и си плащат колкото струва всичко.Такава *** както ние искаме няма никъде в Европа.
1
3
 
4
 
! Отговори
Много трудно... преди 2 години
Много трудно било, каза другаря Ибришимов. Затова реши следното "Хората ще ходят, където могат - това е.". Завидни управляващи имаме, не мислите ли? Като е трудно да го свършим - хората да му мислят. Само след това изказване аз лично бих поискал оставката на господина. Ако му е много трудна поставената задача - има много други, които биха я свършили без да мрънкат.