Алибегов: Проверяващите също не са ваксинирани

Поставили сме седем точки и условия за вход, каза той
24 сеп 2021 09:48, Ния Христова
62
Алибегов: Проверяващите също не са ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Проверяващите, които идват на инспекция не са ваксинирани. Това, което дадохме като предложение вчера на държавата, защото отново искаха помощ от държавата, е те, като най-голям работодател, да стартират ваксинацията в държавия сектор."
 
Това заяви в ефира на bTV председателят на Конфедерацията на българския туристически бизнес Ричард Алибегов.
 
"Приемат ли се, каквито и да било рестрикции за влизане на закрито в търговски обекти, то те няма как да важат само за ресторантьорския и хотелския бранш. Поставили сме седем точки и условия за вход и най-вече да не сме единствения затворен бранш. Ако ще работим само за ваксинирани, каквото беше предложението на Министреството на здравеопазването, или ще затворим, то е едно и също", допълни още той. 
 
Алибегов изтъква, че COVID сертификатът не може да е мярка само ресторантьорите и заведенията.
Още по темата
 
"Въвеждането на изискване за тест, за да влезеш в заведение, следва да помага процеса на ваксинация срещу коронавирус, а не да е отделна и несвързана мярка", допълни Алибегов.
 
"Доволен съм от срещата между представители на туристическия бранш и служебният премиер", коментира доц. Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.
 
"Имаме много висока оценка на лятото от Стефан Янев, който каза, че то е преминало успешно и че очаква зимният сезон да протече по същия начин. Това означава пак да имаме проблем с паркирането на автомобили през зимата, да имаме много туристи и от чужбина, българите да могат да пътуват свободно и заведенията да работят изцяло", допълни Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-нормалното нещо у нас е да се ваксинират учителите, лекарите и работещите в заведенията. Няма измрели хора от ваксиниране. Не знам тоя господин с плитката какво толкова върти и суче нещата, като са елементарни. Но, важното е да се създават суматохи постоянно и да се казва на бялото черно. Бийте си по една ваксина и тия които идват и те вадят удостоверение за ваксинация и стойте по цяла нощ в баровете. Елементарно, ама трябва да сме по най-дългия и сложен вариант само с плещене на глупости.
35
0
 
16
 
! Отговори
12355 преди 2 години
В тая държава само заведения ли има,че само за тях пишете?Колко деца минаха на ДО,колко детски градини карантинираха,никой не пита работещите родители как се справят?Айде стига сте го показвали тоя мазния.
34
11
 
15
 
! Отговори
Питър преди 2 години
Всичко това е гербаджийска хореография, малограмотният им вожд направи така миналата година, че сега половината българи се страхуват от ваксинацията, а Али Бег сега иска държавата да въведе задължително ваксиниране, за да може доверието в служебното правителство да падне и Винету да се върне на бял кон и пак да разиграва сценки от типа "аз съм най-велик", докато ограбва държавата до шушка, а некадърните му калинки крадат вече като за последно... Ваксинирайте се доброволно, хора
33
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЪЛЕН БОЙКОТ !!! Тоя ревльо, Петко и да не изреждам други, само отворете инстаграм и ще видите колко са "засегнати" от пандемията. Каква е тази пандемия дето "засегнатите" карат скъпи автомобили, луксозни курорти и т.н., да не изброявам, че не обичам да се вглеждам в хората, но понеже не е честно спрямо останалите, това, което правят...Нощните заведения да не ви изброявам какво точно се прави и е нормално да се пренася заразата, защото почти всичко е неадекватно....
32
0
 
24
 
! Отговори
За лицето Полина преди 2 години
Тази безсрамница всъщност няма пукната пара. Просеше преди доста месеци по телевизиите банките да отложат изплащането на кредитите й, защото щяла да фалира. Сега е решила, че владее света и ще налага фашизъм като в Гърция. Жалко и противно, а и смешно човече е тая просекиня.
31
1
 
17
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Ковид Варварина пак иска пари. Ромовете и те искат пари. Софиянци и те искат пари. От бюджета. Помощи. Държавата на ***.
30
1
 
8
 
! Отговори
Шишков преди 2 години
Така е, кухните на по голямата част заведения са трагедия точно както показва Манчев в предаването, намалиха им ДДС, никва промяна в качеството както каза колегата което наистина е 0 в 2/3 от заведенията, а цените навсякъде са като за лукс - Бургер за 10лв в хепи с бланширани картофи.. реална цена 5лв МАКС.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Али Бегай!
28
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам малка фирма и наистина ми писна от тези кръчмари, защото когато си отворил собствен бизнес, си носиш последствията. Пандемията не засегна само теб Алибегов, засегна много бизнеси, но понеже сме честни хора и сме свикнали с работа да си изкарваме парите, втора година си страдаме тихо и се борим. Само заради факта, че в момента изпълняваш политически поръчки и с действията си рискуваш човешки животи, заслужавате пълен БОЙКОТ! Нахалници мързеливи и крадливи като вожда си!
27
2
 
10
 
! Отговори
чети внимателно преди 2 години
Ричо АлченГЕРБов
26
1
 
29
 
! Отговори
Шеф Манчев преди 2 години
Увеличете им на тия наглеци ДДС-то на 20%, защото качвството им е на същото ниво като преди, т.е. нулево, а увеличиха цените два пъти! Никой не ги контролира с какви продукти работят, срвира се фалшив алкохол, но иначе все са онеправдани и ощетени! Ехайде стига!
25
1
 
18
 
! Отговори
морски преди 2 години
Тези все фалират и все живот богат си живеят!
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо непрекъснато ни натрапвате този противен човек?Той ли е най-важният в държавата?
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов, защо не си отвориш кръчма в Гърция? Па не затваряй, стачкувай и прави това, което правиш тук...Но там няма да има Бойко и ми е много интересно, колко време няма да затваряш и да спазваш мерките?! Не зная да има човек, който е съгласен да живее по този начин, но и демокрацията, не означава свободия ....
22
20
 
13
 
! Отговори
Преди десет преди 2 години
Дни се върнах от екскурзия във Франция.Живеят си много спокойно.Само показваш сертификата и влизаш в кина,заведения,музеи .Тук ще го влачим ковида от простотия.
21
0
 
28
 
! Отговори
До Ясни са преди 2 години
Карастоянова е никоя и няма право да извива ръцете на премиера. Бойкот на кръчмите и хотелите.
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е да проверят и да изнесат данни колко от служителите на министерство на здравеопазването и РЗИ тата са ваксинирани и да почнат от там нали са на първа линия
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото, е че министър Балтова явно се страхува да им отреже порциите на този и другите от хотелиерския бизнес.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради такива като мазния кръчмар болниците са пълни.А на всичкото отгоре държавата ,т.е ние трябва и да му плащаме.
17
4
 
26
 
! Отговори
Ясни са преди 2 години
Полина Карастоянова преди малко каза по Нова, че те щели да искат от Янев да се въведе показване на сертификат за всяко място, дори за хранителни магазини. Само не разбрахме коя е тя, та да предлага това? Никоя, която е купена за пропаганда. Повече няма да стъпим в българско заведение или хотел след тези думи.