"Паяк" потроши кола за 100 бона при репатриране

Собственикът му е поканен от общината
5 окт 2021 09:43, Петя Славова
86
"Паяк" потроши кола за 100 бона при репатриране
Снимка: Кадър, Нова тв

"Паяк" потроши автомобил за 100 000 евро в центъра на града, докато опитва да го вдигне, заради неправилно паркиране, съобщава Нова тв.

До инцидента най-вероятно се стигнало, след като кранът "паяка" е поддал, а колата увиснала.

На помощ били извикани подкрепления - друг "паяк", който също вдигал автомобила в нарушение. И така повече от два часа потрошената кола останала блокирана. Засегнат е ауспуха й, както и други агрегати.

Според очевидци, докато траела операцията и автомобилът бил вдигнат и висял във въздуха, минавали майки с деца и други минувачи, което било опасно и можела да предизвика още по-страшен инцидент.

От Община Пловдив поднасят извинения на собствениците на автомобила. Те ще бъдат поканени и на специална среща.


86
Още по темата: Пловдивавтомобилпаяк
Още от Страната
45 изнесени центъра се включват в процеса на преброяването
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 седмици
Защо паркирането в центъра е платено, да намали автомобилите ли? Не истината е само една за пари. Паркиралите коли не само че не намаляват но се увеличават. На всеки му се е налагало поне веднъж да спре и да плати. Ако общината иска да намали трафика е лесно затваря улиците, да но няма да валят милиони от такива като нас. Това си е още един разход за колата освен винетки застраховки и така на татък.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крана на паяка кога е минал преглед
79
2
 
2
 
! Отговори
Най-точния преди 2 седмици
Ако собственика на автомобила беше ползвал мобилното приложение за паркиране SoftPark, нямаше да има такива проблеми
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така ли се вдига кола във въздуха? Има и по лесен начин. С тротил може
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо не го попитате откъде има 100 000 евро?
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До и що трябва - Не забравяй, че там се намира "столицата" на команчите. Мнозина от тях карат скъпи автомобили, но се водят социално слаби на помощи. Ако автомобилът е на някой такъв, ще събереш глоба, ама друг път.
75
3
 
6
 
! Отговори
ПаричнотоОбезщетение преди 2 седмици
за ремонт на повредите да си го търси от застрахователите, които - ако са умни - са предвидили в договора, че няма право на обезщетение в случай на повреди, получени в резултат на умишлено противозаконно поведение на собственика.
74
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 седмици
ДЗИ да плаща фирата паяка е застрахован :)))
73
6
 
7
 
! Отговори
Извинения ли? преди 2 седмици
1) Една яка глоба за неправилното и нахално паркиране. 2) Втора глоба заради това, че два "паяка" в продължение на часове не са могли да вършат работа другаде из града, защото са били заети точно с този автомобил. 3) И трета глоба заради това, че вследствие нахалното неправилно паркиране автомобилът се е оказал висящ във въздуха и застрашаващ живота и здравето на минувачите.
72
1
 
8
 
! Отговори
и що трябва преди 2 седмици
да се вдигат нарушителите с паяк, изключая случаите в които нарушителя пречи на трафика или е ограничил нечий достъп, без да коментираме случаите, в които от три неправилно паркирали коли, "паяка" вдига избирателно само една от тях.Една глоба, обаче, надлежно събрана има същия възпитателен ефект.
71
0
 
5
 
! Отговори
До Пиян залян преди 2 седмици
Относно нарушенията винагти може да има и друга гледна точка. Мнозина така и не намират нещщо нередно в извършването на нарушение на правилата/закона/наредбата и т.н. спрямо констатиран нарушител, не ли?! Сещам се за една пътна служба, чиито служители по дефолт обичат да спират водачите на най-неудобното и тясно място на пътя/улицата. После се разхождат по пътното платно сякаш са рода на Дънкан Маклауд и винаги имат готов отговор на резонния въпрос, дали няма да е по-безопасно за всички, ако...
70
2
 
11
 
! Отговори
Ели преди 2 седмици
Тук в София като вдигат коли обикновено главният резултат е, че докато трае вдигането паякът закушва улица за около 10 мин и прави задръстване. А обикновено вдигнатата кола дори реално не пречи.
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много хубаво, че са го потрошили. Ще му се възстановят щетите, но ще си е разправия, та може и да се замисли как паркира другия път.
68
4
 
16
 
! Отговори
Пиян залян преди 2 седмици
Караш кола за 200 бона а не си плащаш за паркиране!? Типично по български...
67
3
 
15
 
! Отговори
Борат преди 2 седмици
колата е с немски номера , но е на местен тарикат, винаги е така.
66
0
 
8
 
! Отговори
Ь преди 2 седмици
Паяците работят много избирателно
65
1
 
6
 
! Отговори
Йофко преди 2 седмици
тея с паяците поне в софето си делкат по 200 кинта на ден -ченгето и двата ашлака дето товарят.
64
2
 
18
 
! Отговори
Ко? Не? преди 2 седмици
И що пък собственика трябва да си губи времето по разни "специални срещи". Собственика на автомобила проблем няма. Проблем има общината. Според снимката автомобила е с немски номера. Общината по скоро да покани немския застраховател на среща, че ще има проблем с бюджета си иначе.
63
6
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 2 седмици
За незаконото паркиране отдавна нищо не помага в БГето и само трошене колите на ганъовците има ефект!
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Собствениците на автомобила ще бъдат поканени на специална среща за да видят (за последно) остатъците от возилото си и ще бъдат призовани друг ът да не паркират неправилно