Монтана няма да спира уличното осветление

Кметът иска в бюджета да се заложат повече разходи за ток
Обновена: 18 яну 2022 10:13 | 18 яну 2022 10:05, Анисия Иванова
5
Монтана няма да спира уличното осветление
Снимка: БГНЕС

Община Монтана няма да спира уличното осветление, въпреки нарасналите разходи за него, обяви кметът Златко Живков.

Той съобщи, че сметката за уличното осветление за последния месец на 2021 година е 105 000 лева, при 40 000 лева в същия месец на 2020 година. Голямо е увеличението и при предишните два месеца на 2021 година спрямо предишната, но община Монтана за разлика от други местни администрации не прави планове да гаси уличното осветление.

Още по темата

Очакваме разбиране и от централната власт при оформянето на бюджетите на общините, в които да се заложат повече разходи за ток и улично осветление, коментира Живков пред БТА.

Два града в Североизточна България и околните села вече обявиха, че въвеждат режим на тока. Причините - високите сметки, непосилни за местните общини.

В община Вълчи дол въвеждат сериозната мярка. Такава мярка повече от седмица е предприета и в община Дългопол, а други населени места също я обмислят. Община Лесичово, Пазарджишко, също са въвели режим на тока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Един недоволен преди 2 години
Затова ли мустакатия сом вдигна наемите на общинския пазар, повече от тези в София?! Интересно какво ли е подготвил за местни данъци и такси? Божееее, що не го прибереш заедно със Стилиянчо и двамата накуп
4
0
 
6
 
! Отговори
Лош преди 2 години
В кои държави спират уличното осветление?!Сигурно само в ненормални като нашата!
3
0
 
1
 
! Отговори
Бате Роско преди 2 години
Това е похвално дали пък най бедната общима в европа забогатява ,цяла нощ от байра до мен светят некви ненужни ламби,в парка огоста също независимо,че вечер се затваря и е недостъпен,може пък на бездомните кучета да им трябва светлина
2
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
то пък сега едно осветление..., поне да осветят по-добре пешеходните пътеки, че тези енергоспетяващи лампи осветяват само себе си горе във висините, долу е голям мрак.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Община Монтана да спре да прахосва парите ни ритни топковците. Съдират десет кожи с техните местно данаци и накрая издърват местния ритни топков отбор. Аиде стига толкова прахосване на нашите пари, и ще има за ток и без дъравата да им помага.