Времето през февруари: Сняг и до 20 градуса в края на месеца

Започва тридневно затопляне, каза синоптикът Петър Янков
10 фев 2022 09:03, Ния Христова
7

 

 
 
Седмицата започна с вятър и дъжд, а температурите останаха сравнително ниски. 
 
"Започва тридневно затопляне. Последният по-топъл ден ще бъде в събота, когато температурите ще се движат между 8 и 12 градуса, но бързо следобед ще започне понижение. И ако в столицата температурата е около 8°, то в неделя ще бъде 4°", каза синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"В неделя ще има слаби валежи от дъжд и сняг в планините. На фона на облачно време ще преминат почивните дни, билата на планините ще бъдат покрити. Така че любителите на белите спортове могат да практикуват своите любими занимания на пистите, но ще има намалена видимост", допълни Янков.
 
От другата седмица започва по-продължителен период с повече слънце и сутрешни мъгли.
 
"В планините ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се движат между 6 до 12 градуса. Така ще е до към 20 февруари. При тези синоптични обстановки много често се задържа мръсният въздух, получава се аномално разпределение на температурите. На по-високите места е по-топло, отколкото в по-ниските. Едно от местата с такова задържане и с увеличение на замърсеността е София. Друго такова място е Русе, но там обстановката се влошава при пренос на въздуха от север и североизток заради промишлените предприятия от Румъния", коментира синоптикът.
 
На въпрос защо София и Истанбул се изключват от световните метеорологични карти, Петър Янков отговори: "София се изключва, защото се създават проблеми при чертането на изобари и изохипсите, които внасят смущения."
 
"След 25 февруари чувствително ще се повишат температурите. Те ще достигнат 18-20 градуса. Но все пак до 25 март зимата ще показва присъствие", добави синоптикът.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Аз също ще направя една прогноза за времето. През лятото се очаква глобално затопляне. Особено по черноморието. Чадърите и шезлонгите ще са безплатни. Лекарите и метеоролозите може да отидат там сега и да си броят вълните.
6
2
 
2
 
! Отговори
Сам Боха преди 2 години
Тюх , тъкмо се бях настроил за кодове ...
5
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Огън зима не остана :)))
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
3
0
 
16
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 2 години
"Така че любителите на белите спортове" - той един такъв любител на бели неща уби Милен Цветков. Не е осъден защото от съдебната система си строят нови къщи и избират паркети.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от понеделник отново следва затопляне
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са нашите измислени учени, които реват за пари само. Да дам и аз една прогноза, моята ще е по-точна: през следващите месеци времето ще е от -30 до +30С и ще карате ски и ще се печете на слънце на плажа.