Плащаш туба с вода, сдобиваш се с хубава, мека, пивка ракия

„Находката“ беше открита в супермаркет в Пловдив
Обновена: 12 фев 2022 19:36 | 12 фев 2022 07:32, Елка Василева
173
Плащаш туба с вода, сдобиваш се с хубава, мека, пивка ракия
Кадър: БНТ

Ракия, бутилирана като минерална вода, беше открита в магазин в Пловдив. Алкохолът се оказал в 10-литрови туби с вода на българска фирма.

Че в тубите с вода всъщност има ракия, станало ясно, след като клиент, купил от тази партида, се върнал в магазина, за да се оплаче, че водата мирише странно, съобщи БНТ.

За да проверят дали това е така, управителят на магазина и част от персонала отпили от прозрачната течност и с изненада установили, че в 10-литровата туба има ракия. Според тях: "Хубава, мека и пивка".

Вероятно това са установили и други клиенти, които според записите от камерите в магазина много скоро, след като са купили една туба, се връщат и взимат още две. Полицията и агенцията по храните започнаха проверка по случая.

В магазина се изненадали, когато клиент върнал тубата с вода и казал, че тя мирише на спирт.

„Разбира се, че я дегустирахме. Наистина се оказа хубава, мека, пивка ракия. След това премерихме градусите, 43 градуса. Беше останала само една от десетте туби, които бяхме получили, отворихме я и вътре пак ракия“, каза Дафина Дългърова, управител на магазина.

„Гроздова ракийка хубава, мекичка, уникална“, каза Влади Лефтеров, служител в магазина.

Още за любопитната ситуация вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
16
 
! Отговори
аман от пияницци преди 2 години
Как е възможно да се радвате на случайна "находка" на спирт, в пласмасови бутилки, появил се неясно откъде. И а смятате,че това е голямата "далавера". И да пиеш алкохол-поне уважавай здравето си и купувай качествен алкохол. Има хубави вина, само,че пияницата не търси вино-защото му е слабо. Той пие спирт, опасен за здравето, и даже е готов да "черпи". Това ли са ви житейските достижения-радост от напиване.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 Защо се занимаваш с кадъната, да благодари на "гадните" българи, че работи в този сайт :))) Аз не съм почитател на твърдия алкохол, пийвам 100 грама ракия сигурно веднъж на 6 месеца, предпочитам бира или вино, обаче ако е хубава и пивка ракийката, това си находка, нали затова се базикаме в сайта :) Кадъната веднага почна да обижда, типично за ориенталския и манталитет :))
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ракията е над политиката! Ракия е имало преди нас, ще има и след нас!
56
1
 
1
 
! Отговори
До Яна преди 2 години
До Яна Каква е мечтата на българската кухоглава кифла/Яна/?
55
8
 
12
 
! Отговори
ИТ преди 2 години
Най големите бичове на населението, тъпoтaта и пиенето на ракия. Виждаш ни средната продължителност на живота и ти става ясно. Домашната ракия е отрова, вътре има метил и всякакви съединения. Когато ги пиеш 20г и приключваш, но всеки вари и обяснява какъв е специалист. С трима познати съм спорил и съм им носил ракията на лаборатория, познайте опасна течност за чистачки. Когато нямаш никакви други постижения е голяма гордост да вариш ракия че и да си я пиеш. Направо ги съжалявам милите....
54
3
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 2 години
1. Нямаш право по закон да търгуваш със спирт без акциз. Затовна не можеш нищо да продаваш.2. Не е е редно да "черпиш" приятели с алкохол с неясен произход-явно толкова зачиташ роднините и приятелите си, щом си готов да ги черпиш с напълно неясен като произход алкохол. Като искаш да ги черпиш купи качествено вино, а не ги черпи с ***, които потенциално могат да увредят здравето.
53
3
 
5
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
До тази дето се отвращава от алкохола. Това не е хубаво момиче. Защото най-вероятно алкохола е твой приятел. Ако не пият мъжете предполагам се отвращават като те видят.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай ракия! Пак да се напия!
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огнена водЪ.Ох мамоооу!
50
8
 
5
 
! Отговори
:) преди 2 години
Явно контрабандата разцъфтява покрай новото правителство.
49
1
 
4
 
! Отговори
аман от пияницци преди 2 години
До До 65Баксус няма нищо общо с ракията и чистия спир. А с виното. Което е качествен продукт, в малки количества не е вреден. Но чистия спирт е опасен, а още повече спирт от неизвестне произход.
48
1
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Днес в същия магазин трябва да пуснат някаква салата на суперпромоция.Не хубаво да се пие без мезе.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 65Знаем те бе ***, избърши си пяната от устата, ще получиш инфаркт.......хахахахаха :))) Ти като не пиеш, други пият, какъв ти е проблема :)) Казах ти да се прибереш в родната ти Турция, ти не щеш, искаш да си с "гадните" българи, що тъй ? :)))
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алкохол с неясен произход и го пият и му се радват?! Ми тя и якорудската ракия беше като елексир... но каква стана. Вероятно са си продавали алкохола, но за оправдание е бил скрит в тубите и е станало объркване.
45
3
 
2
 
! Отговори
? преди 2 години
До АнонименСпирт с неизяснен произход -как да спечели? Помниш ли случая от Гоце Делчев преди години, когато спирт уби няколко човека? Да пиеш спирт от някакви пласмасови шишета-значи не уважаваш здравето си.
44
0
 
8
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
100% си веган/ка. Слушай пий си голата водица и яж гарнитурка, но моля те не коментирай помазаните от бог Бакхус.
43
0
 
6
 
! Отговори
Ъъъъъ... преди 2 години
Да живей ракията! ...пардон културата! Абе няа значение, ай наздраве!
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя бунак дето се е оплакал не е в ред. Можеше да напълни багажника с евтина ракия и да спечели от цялата работа
41
14
 
5
 
! Отговори
преди 2 години
Аман от пияници-като гледам коментарите. Аз искам като купувам минерална вода да получа минерална вода. Който иска да се напива-си е негов проблем, и да си купи,най-малкото да пиете спирт с неизяснен произход е безотговорно. Изобщо няма да се зарадвам,ако вместо вода ми дадат алкохол. Нито пия алкохол, даже се отвращавам от алкохола.
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 58Спри се малко ***, знаем че религията не ви позволява алкохол и свинско да употребявате.......хахахахаха :)) Българите сме всеядни хищници, не ни спира никаква религия, тъй че трай си :))) Като толкова се възмущаваш от нас, оди при Ердоганчо, белким видиш разликата :))