Шофьор, прегазил човек, продължава да управлява колата си

При трагичния инцидент водачът е бил употребил алкохол
15 апр 2022 09:11, Петя Славова
35
Шофьор, прегазил човек, продължава да управлява колата си
Снимка: БГНЕС

Шофьор прегазва мъж, докато ходи ъм работното си място. Инцидентът е станал в Каварна и е заснет от комера на съседна бензиностанция, която е уловила момента на произшествието. На кадрите се вижка как автомобил прегазва пешеходеца.

Случаят е отпреди близо 4 месеца. Тече разследване, но въпросният шофьор не е с отнета книжка и продължава да се движи по улиците.

Шофьорът е бил задържан от полицията, а пробите за наличие на алкохол и наркотици са били отрицателни. След това е бил освободен, което шокира роднините на починалия.

"Срещнах го и го попитах как изобщо кара кола след случката, а той ми отговори с нагъл тон: „И какво от това? Това не ми позволява да карам кола ли?", каза Кристиян Костадинов, син на починалия мъж.

Потърсихме шофьора, но той отказа да коментира случилото се пред камерите ни. От Окръжната прокуратура в Добрич съобщиха, че разследването в досъдебното производство не е приключило и че вече са разпитани свидетелите по случая. Изготвени са и множество експертизи, но тепърва предстои заключението на очен лекар, тъй като се предполага, че шофьорът има зрителен проблем.  

А от "Пътна полиция" съобщават, че до момента на този участък не е имало подобни произшествия.

"Участъкът не се характеризира, като авариен. Пътното платно е достатъчно широко - над 14 метра. То е четирилентово", каза Жулиян Минев, началник сектор "Пътна полиция" към МВР – Добрич.

Освен това районът е добре осветен. Остава обаче въпросът кое налага пешеходците да вървят по пътното платно.

"Това, че липсва тротоар, действително е предпоставка", обясни Минев.

От Община Каварна съобщиха за Нова тв, че през 2016 г. е извършен ремонт на пътното платно, но не имало искане или потребност от изграждането на тротоар, тъй като в района няма жилищни нужди, а само промишлени обекти.  Семейството на починалия обаче се надява на справедливо наказание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
2
 
! Отговори
Стани да седна... преди 2 години
Гарантирано от новите с промяната по нашенски.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теб явно вече те е газил.
7
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 години
Пътя е бил ремонтиран през 2016 без тротоар....... от там да започнем. Във FB циркулират разни реклами с лика на Вожда който казва че при него най-големите проблеми били че плочките не пили поставени както трябва. Инъче - Близките трябва да настояват за оставки на шефове на полицията и евентоално на прокурора. Но за прокурора всички знаем - там не се пипа!
6
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципно това наказание да се лиши човек от правото да управлява кола, трябва да го няма. Това наказание води много често до друго наказание - лишава се човека от правото да се придвижва, тъй като без кола не може да го прави. Лишават се децата на такъв човек от правото да ходят на училище, защото могат да ходят само с кола и т.н. При това е без значение дали шофьора е бил виновен или не.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Водачът е бил употребил алкохол, а пробите за наличие на алкохол и наркотици са отрицателни?? Петенце?? Дежурен редактор?
4
5
 
6
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
Като в Албания...зъб зъ зъб око зо око
3
0
 
6
 
! Отговори
Румен от Слатина преди 2 години
Във време на корупция. Има всякакви хора да създадат с неверни данни проблеми срещу заплащане. С манипулации отварят работа за куи дейности заплащани от държавата. Обществото трябва да се чисти от такива анонимни измамници / ***/ зад кадър.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прегазил ще рече убил или как? От друга страна пострадалите заведоха ли дело.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камерата може да се манипулира. А от тук и произшествието. Спомням си 2010г. КАТ София ми показва клип как с спрял върху стоп лентата на светофар около 30см. На оживено кръстовище. Връщаше клипа няколко пъти да ме убедят , че см в нарушение за глоба от 30лв. При всеки опит се виждаше как при потегляне стъпва и за секунди те спират клипа. Така , ако лесно се дадат парите измамата минава