КНСБ: Бъдещето на работещите българи - немислимо без увеличение на доходите

Стотици хиляди са работещите бедни, заяви Пламен Димитров
1 май 2022 09:20, Петя Славова
134
КНСБ: Бъдещето на работещите българи - немислимо без увеличение на доходите
Снимка: БГНЕС

Президентът на КНСБ Пламен Димитров предупреждава на 1 май, че все още стотици хиляди българи са работещи бедни, а неравенствата в доходите остават най-високите за целия Европейски съюз.

"Намиращи се в многопластова икономическа, социална и здравна криза, предизвикана от дългосрочното влияние на пандемията и ужасяващите събития в Украйна, на днешния 1 май заявяваме отново, че е немислимо бъдещето на работеща България без увеличаването на доходите в страната по начин, който да не отнема покупателна способност. Покупателната ни способност трябва да нараства", заявява синдикалният лидер в поздравлението си за 1 май- Ден на труда и международната работническа солидарност.

Поздравлението е публикувано на сайта на КНСБ, предава БТА.

Още по темата

Пламен Димитров посочва, че минималната заплата също трябва да продължи да расте и да бъде обвързана със заплатата за издръжка. По този начин минималното заплащане у нас ще отговаря на реалностите и ще гарантира, че нито един работещ няма да изпада под линията на бедност.

"Въпреки че в Конституцията на Република България е записано, че държавата е социална и правова, то до днес социалният елемент е твърде слабо засегнат, а нарушението на трудовите права е често срещана практика", отбелязва президентът на КНСБ.  

Пламен Димитров посочва, че 1 май е израз на почит и уважение към трудещите се от цял свят, към онези, които ежедневно създават благата и правят живота ни по-добър, по-лесен и по-спокоен. Онези, без които човешката цивилизация е немислима и невъзможна. 1 май е и ден за борба и защита на работническите интереси и права, напомня синдикалният лидер.

По думите на Пламен Димитров историята на 1 май е история на вечното търсене на по-справедлив живот. Корените на празника се свързват със събитията в Чикаго отпреди 136 г., когато мащабна национална стачка с участието над 300 000 работници от цялата страна издига искането за въвеждане на 8-часов работен ден. Само четири години по-късно, организираното синдикално движение в България дава началото на първите чествания на 1 май в родината. И днес продължаваме да се борим за извоюването на по-справедливо заплащане на труда, зачитане на правата на трудещите се, нормален живот на техните семейства, роднини и близки, заявява президентът на КНСБ.

"Борбата продължава, братя и сестри синдикалисти! Само от нас зависи колко бързо ще постигнем това, което искаме, което ни се полага, на което имаме право! Честит празник!", допълва Пламен Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
Тия КНСБ са същите като тия от Комисията за защита на потребителите.Едно време когато М тел пишеше квито фактори си иска от около 1700 лв . на човек говорил 2-3 пъти с комшията в блока до даване на съдя изпалнител за 4 ст.(кито касиерката в М тел грешно изчеслила и ти останали дълг и трябваше да даваш 200 лв. за такса частен съдия осеменител.Председателя на Комисията получи дарение чисто нов джип Х6 ца БМВ от Мтел...
97
0
 
1
 
! Отговори
ТАКА е преди 1 година
До МНЕНИЕВ Дания е така плащаш символична такса около 10 лв на месец към синдиката,но шефа ти като чуе че си в синдиката се държи с тебе все едно си му бизнес партньор ...
96
0
 
4
 
! Отговори
Хронология преди 1 година
Нинова сложи Радев,Радев сложи Киро ,а киро ни го сложи на нас....
95
0
 
2
 
! Отговори
Символика преди 1 година
Ефекта Радев-30% по-бедни за 1 година... Пак малко ни се размина обикновенно където мине вдигнатия юмрук имаше яко мазало...
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГОЛЕМИ ЛАМБАДИ СТЕ. УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ ЕДВА ПОКРИВА ВЕЗДЕСЪЩАТА ДЕМОКРАТИЧНА ИНФЛАЦИЯ, КОЯТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА САМО АКУЛИТЕ А ПЛЕБСА СЕ ЧУДИ КАК ДА СВЪРЖЕ ДВАТА КРАЯ!!!
93
0
 
5
 
! Отговори
Със сигурност преди 1 година
Със сигурност минималната пенсия трявва да е над 40 лева на ден , а заплатата над 60 лева на ден т е Мин пенсия - най малко 1200, а Мин заплата най малко - не може българите да са по малко ценени от бежанците - това не е логично!!! Б ългарите не може да бъдат третирани като работещи роби!!!
92
0
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Навсякъде по Света Синдикатите са Частни Фирми - като Адвокати - плащаш месечна вноска и те защитават от гаври на Бизнеса . В България Синдикатите са Тумор за Бюджета - Заплатите на КНСБ и Подкрепа се плащат от Данъците ни .
91
0
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Ето една моментална идея която може да увеличи доходите на работещите в държавната администрация. Премахване на КНСБ и КТ Подкрепа, по закон всички работещи в държавната администрация са длъжни да отделят от заплатите си на тези паразитни политически организации !
90
0
 
6
 
! Отговори
Баста преди 1 година
Това са измислени синдикати. Да им се спре държавната дотация и ще фалират за два месеца. Защитават правата и придобивките на работодателите, а не на работниците. В Европа синдикатите организират протести при всяко посегателство върху правата на работниците, а тук публикуват пожелания чрез социалните мрежи. Спрете да им внасяте членски внос. Правят ви на балъци.
89
2
 
1
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 1 година
Путин е виновен!
88
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ясно.... разбрах защо не ми позволява компютъра и телефона да напиша на български думата "Г"А"Щ"И", без да го изтрива? Отговорът е много лесен.... ПОНЕЖЕ В БЪДЕЩЕ ХОДЕЙКИ ПО УЛИЦИТЕ С ТЕЛЕФОНИ С РЪКАТА ТОЙ ТЕЛЕФОНА ЩЕ НИ ПОКАЗВА НАКЪДЕ ДА ВЪРВИМ В БЪДЕЩЕТО НО БЕЗ -----"Г>>>А>>>Щ>>>И >>>>>>>
87
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Написах в GOOGLE TRANSLATE да се преведе думата "Г"А"Щ"И" от български на английски и освен, че ми позволи да напиша думата "Г"А"Щ"И" на Български Език, а и го преведе PANTS... След това написах да преведе от английски на български думата PANS и успешно го преведе на чист български език - "Г"А"Щ"И".... Защо на български не се позволява да пишеме на български думата "ГА"ЩИ"?... Може ли някой да обясни?
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-бнедната и окаяна страна в целия ЕС, а премиер и правителство по цял ден работят за Украйна.. да се смееш ли, да плачеш ли?
85
0
 
5
 
! Отговори
БЕШЕ КАЗАНО ПРЕДИ ! преди 1 година
Бъдещето на работещите българи - немислимо без увеличение на РАЗХОДИТЕ ! ! ! ТОВА ГО ТВЪРДИМ ВСИЧКИ ТРУДЕЩИ СЕ !
84
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Думата "Г"А"Щ"И" е стара Българска дума, която нашите деди са я използували за своето долно облекло. Тази дума е в основата на нашето облекло... но с течение на времето... а времето лети... да не забравяме това... прекрасната Дума "Г"А"Щ:И" понеже промишлеността започва да използува АЗОТНИ ТОРОВЕ за тяхната продукция променят думата на "П"А"Н"Т"А"Л"О"НИ .... и сега компютрите не знаят вече какво е "Г"А"Щ"И"?
83
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Думата "Г"А"Щ"И" на български се превежда "П"А"Н"Т"А"Л"О"Н"И". но понеже компютрите и телефоните нямат електронни "Г"А"Щ"И" за да може чрез силиция информацията да протича в транзисторите и диодите, кондензаторите чрез движението на електроните ... същото се използува и при човека. Цялата нервна система на ЧОВЕКА е изградена от ЕЛЕМЕНТА СИЛИЦИЙ и електроните текат в зависимост от честотата на електомагнитното поле... Та идете на СЛЪНЦЕ и временно забравете за телефоните и компютрите!
82
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Във гъст разтвор, за жива плът - кошмар, в съсирени на пуснати кръвчици, в огнища на зараза, гнойна жар, в пъп на непрощаващи змеици, в кирлива сапунишка, в лут катар, в гнуслива пот на похотливи "Ц"И"Ц"И" (а те придават на бардака чар!) да пържим завистливите езици!
81
1
 
3
 
! Отговори
Бригадир строител. преди 1 година
<html><body><!--StartFragment--><div style="position: absolute; top: -1000px; height: 1px; overflow: hidden;">Ти видял ли си църна цигла да работи под 2600 лв и то в брой.Циглите отдавна се изучиха и изхитриха те или бягат в Германия на помощи и отделно взимат по 3-4000 евро в строителство или напипват мекото в БГ с цяла група други цигли и си взимат свсеки ден надника.Българитео станали в тази държава кои не докарват поне 3000 лв месечно са пълни лузъри и не знам що дирят още тук..
80
1
 
8
 
! Отговори
стоев преди 1 година
Истината е една Заслужаваме си робското съществуване
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдигането на заплати милиционерски министерски съдийски прокурорски следователски и по ред цялата държана администрация ще доведе до катастрофална инфлация и кървава революция в момент в който 35% осъзнаят и разберат ,че бачкат за да вегерират на фин въздух без вода без отопление и без елементарно електричество при нормална цена на хляба от 8-10 лв за 500 гр.При дегенерацията която цари в момента и анархо комунистическата клика управляваща ни чака геноцид пред който Холокоста бледнее.