Ще се откаже ли българинът от почивка на морето заради скъпите горива?

През юни 2021 г. средната цена на бензин А-95 е била около 2.12 лв
Обновена: 25 юни 2022 12:23 | 25 юни 2022 12:20, Петя Славова
69
Ще се откаже ли българинът от почивка на морето заради скъпите горива?
Снимка: БГНЕС

Тазгодишното море излиза доста по-солено заради високите цени на горивата в сравнение с маналата година. През юни 2021 г. средната цена на бензин А-95 е била около 2.12 лв., което е далеч под моментните ставки на горивата. Отказват ли се хората от лятната почивка провери Антон Чавдаров.

Още по темата

Преди да замирише на море, обикновено мирише на бензин, а тази година на тежък харч за бензин. В момента горивата са с цени, които могат да съсипят всяка почивка или поне да я съкратят.   

"Миналата година бяхме на почивка 10 дни. Тази ще сме 7", разказа мъж, пътуващ за морето пред Нова тв.

"Казвам се Кирил и съм обикновен труженик. С тези цени на горивата едва ли ще може да стигнем от Благоевград до Черно море. Ще изберем по-близка локация", разказва мъжът.  

Живеещите в Югозападна България предпочитат до отидат на море в Гърция, защото им е по-близо. 25-те стотинки от правителството хората вече не намират за промоция. Струват им се капка бензин в празен резервоар.

За да свалят с някоя стотинка и със собствени умения, шофьорите признават, че планират да не настъпват газта към морето. Така пада средния разход, а от тях разбираме и за други хитрини за по-евтино пътуване.   

"Мога да ви кажа две, които не ги прилагам, защото колите са ми нови. Старите коли, които нямат модерни помпи, могат да се движат с използвано олио. Бензиновите коли могат да се карат с ракия", коментира един от летовниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
ГолЕм смЕх преди 1 година
Споко българино, само след 5 дни, заедно с изгряващото юлско слънце идват и онези 50 литра сиропец, по-евтини с 25 стинки............
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОКАТО ИМА ПРОТЕСТИ- ЩЕ ИМА ПОЧИВКА НА МОРЕ- МОЖЕ И ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ. ОЛИГАРСИТЕ ПЛАЩАТ,
63
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Един литър домашна е 15лв!къде му е келепира на Бай ***
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи аз ще туря точката на коментарите: преди години като бяхме млади (на 46 г съм) планирахме и ходехме на едно море по 3-4 души в кола за 7-8 дни, за са пестим пари от гориво. Младите сега по 1 или 2 в кола по 6-7 уикенда бръмчаха до морето след работа на бензин 2,20 лв. Ами ке си сменят малко стереотипа и всичко ще е окей!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Казвам се Кирил и съм обикновен труженик. С тези цени на горивата едва ли ще може да стигнем от Благоевград до Черно море. Ще изберем по-близка локация", разказва мъжът. Ех,Кире,Киреее...да си учил в Харвард.Едни обикалят света,а други до морето не могат да стигнат.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бре как с ракия ще карат?Излиза по-скъпо.Даже и олиото е по-скъпо.
59
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
И тая година като 30 години нема море при мутрите :)))
58
0
 
4
 
! Отговори
до 55 преди 1 година
Отиди с влак и локални автобуси с 4 членно семейство...
57
0
 
4
 
! Отговори
В съседна Гърция преди 1 година
Дизел под 4.08 лв няма, към днешна дата! Зареждайте на Сандански, или преди границата :)
56
0
 
0
 
! Отговори
. преди 1 година
* зависи
55
4
 
5
 
! Отговори
. преди 1 година
Заради цените на горивата да завии на човек почивката?? Има влакове, а има и локални автобуси.
54
2
 
10
 
! Отговори
КОй преди 1 година
О не разбира се,паля си колата и заминавам към Испания.Там няма замразена от 4 години цаца, няма зловещи погледи, все едно си им откраднал царевицата.Много по заслужаваща си инвестицияа от нашата.С удоволсвтие няма да почивам на нашето "море"
53
4
 
21
 
! Отговори
бай работник преди 1 година
"Почивките" са само стрес и скъпотия. Прибираш се със скъсани джобове,уморен и депресиран. Аз ще си копма доматите на село и ще си пия ракията под асмата вечер,тълпи от хора не желя да гледам!
52
3
 
7
 
! Отговори
Моля преди 1 година
Не идвайте! Така си ни е добре!
51
1
 
4
 
! Отговори
ne преди 1 година
razbira se che ne
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма начин да не почива, иначе ако му е скъпо може да кара примерно с 90 ама това никой не го прави защото си е и опасно да спетиш някакви смешни пари.
49
5
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Горивото не е проблем да се отиде на почивка.Една нощувка за семейството ти струва в пъти повече от бензина който ще изгориш да отидеш до морето.А тези които са близко до Гърция отиват до Гърция, не заради бензина, а защото пътуват по-кратко време а никой не иска да пътува дълго. Щял бил да почива само 7 дни вместо десет.Десет дни са много да стоиш на едно място. Ние стоим по пет нощувки, шест дни и пак ми се вижда много два пъти юли и августПо добре две почивки по пет дни отколкото една за 10
48
0
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
българина в голямата си част е добре финансово въпреки че всеки ден по медиите се говори как високата инфлация оскъпява всичко така че който си печели добре ще продължи да си живее както преди че и по добре.ще си ходи в Гърция тюрките,и останалите екзотични дестинации така че не задавайте риторични въпроси
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
но газта преди две седмици беше 1.09 евро. Може но на мен колата ми върви на бензин не на газ. И понеже има санкции и горивото е много скъпо там тази година решихме да отидем 2 пъти до Гърция. Миналия месец ходиме пак с колата до Будапеща за уикенда. Съобразявам се с руските санкции, кво да правя...
46
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента съм в Дуръс, Албания. Дизела е 4.19лв., но е далеч. Ще ходим и на нашето и в Гърция. Според мен е скъпо в зависимост от услугата. Липсва ми цацата с бира на нашето море. В Дуръс на плажа капучино с еспресо кафе е 2.50лв.,в Бодрум беше 5лв.края ба май. От БГ няма по хубаво! Бъдете здрави!!!