Основните стоки и услуги са по-скъпи с 45%, пресметна КНСБ

Малко вероятно е да поевтинеят хляба и брашното за крайния потребител
4 юли 2022 13:34, Петя Славова
84
Основните стоки и услуги са по-скъпи с 45%, пресметна КНСБ
Снимка: БГНЕС

След отпадането на ДДС върху хляба и брашното е малко вероятно те да поевтинеят за крайния потребител, смятат от КНСБ, съобщи Нова тв.

Още по темата


Според експертите на синдиката устойчивото решение за справяне с инфлацията не минава през намаление на цените, а през увеличение на доходите. Затова заплатите трябва да бъдат увеличавани с точния процент на инфлацията. След отпадането на ДДС върху хляба и брашното е малко вероятно да падне и цената за крайния потребител, смятат от синдиката.

„45% близо са пораснали цените на основните стоки и услуги, които всеки ден си купуваме, в тази ограничената кошница на потребление 32 –те стоки и услуги. Дори и да има известно намаление на някои ключови стоки и услуги, цените вървят нагоре и ще продължат да растат поради обективни обстоятелства, най-вече цените на енергоносителите”, заяви Пламен Димитров, президент на КНСБ.


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
2
 
! Отговори
"НИТО ЕДИН КУРШ преди 1 месец
Нинова заяви, че няма да допусне да бъде изпратен на Украйна "нито един куршум", от което следва, че България не е във война с никого. Следователно няма никаква причина за вдигане на цените у нас. Кой е този, който безпричинно вдига цените в България лесно можем да се досетим, но при всички положения, този човек не е добър човек...
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Миналата години гадовете си вкарали наредба, че една кола ако повече от 3 месеца няма ГТП, общината я вдига и я броят като ***, това тихомълкам се е случило за да тормозят хората и да товарят с пари. В София в никоя община не се направиха паркинги като хората, но само гледат как да те скубят. 3 месеца е смешно малък срок, човек може да е в болница, може да е в чужбина и какво ли не. Уж ти лепяли стикар от който момент ти тече срок, а ти хал хабер нямаш какво се случва.
80
0
 
2
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ?! преди 1 месец
Преди инфлацията беше 50 cт.
79
0
 
0
 
! Отговори
О...йе преди 1 месец
Цени народни! 2 за лев и 1 бакшиш ти дават...кеф!!
78
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баровете, кръчмите, ресторантите, хотелите, по морето, моловете, магазините... всичко е пълно! Колички се влачат препълнени! Българинът никога не е живял по-добре!
77
1
 
4
 
! Отговори
!!! ДИЛЕМА !!! преди 1 месец
Най голямата дилема на капиталистите е като оберат работниците си, като не им плащат, как тези хора които са мнозинството, ще купуват продукцията им ? Как ще си купувате нови телевизори, коли, апартаменти, телефони, гучита, мучита като са ви окрали предварително труда ? Не можете. НО за това измамниците капиталистите измислят кредитите. С Вашите окрадени пари в банките ви дават заеми за които вие ще платите лижви и на тях. Абират ви още веднъж. Вие обаче не може да ги върнете и всичко фалира
76
1
 
2
 
! Отговори
гу-гу преди 1 месец
Зимата идеее... Иде и Ледената Революция! -))))
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Частника е най з.о.л.н.о.т.о най м.р.ъ.сн.о.то животно на света, ще хвърли продукцията си на няма да и свали цените , няма да я дадеде по евтино на хората. Не веднъж сме виждали как и български алчни земеделци изливат млякото си, мачкат доматите си, унищожават продукциите си но не падат от цените гадовете за да може да си ги купят хората. Така за и на запад. Има филми в Ютуб, цели планини от картофи, лаптопи, телефони нови се мачкат с валяци и унищожават само за да не им падне цената.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Складовете са пълни, когато цените са достатъчно високи, за да има стоки по складовете. Ако продават стоките с едноцифрена печалба, складовете бързо ще се изпразнят, защото търсенето е по-голямо от производството и само високите цени създават илюзията, че няма дефицит.
73
1
 
7
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 1 месец
Инфлациата идва единствено и само от АЛЧНОСТТА на бизнеса, на капиталистите които вдигат цените но не и заплатите за да си пълнят гушите повече. Големите капиталисти горе диктуват цената на житото, на златото, на петрола на газта. Малкоте по долу диктуват и вдигат цените съответно на дрехи, храни, техники, апартаменти, коли, всичко за което се сетите. Всички капиталисти вдигат и вдигат, никога не губят Губи единствено работника. Обикновенния човек. Народа
72
0
 
1
 
! Отговори
Жорж преди 1 месец
Ха дубрутру....
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе, затова сега за нова кола се чака една година.
70
1
 
4
 
! Отговори
до 68 преди 1 месец
Пъъълни капиталистически глупости, никакъв дефицит няма. Напротив има претрупване на пазарите. Тава става защото капиталистите не плащат на робите, работниците си. Тяхната покупвателна способност пада, намалява, изпарява се. Хората са ограбени и не могат да купуват стоките които произвеждат за капиталистите. Складовете са пълни, рлаптопи, мобифони, коли, храни има и ги унищожават, хвърлят ги НО няма да ги дадат за да не им паднат цените. Има и газ евтина но сами си го направихме пак, под диктат
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Гърция инфлацията за една година е 12% до юни. В България още няма публикувани данни, но и у нас ще е някъде около 12-13%.
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заплатите се вдигат къде повече, къде по-малко, но размера на пенсиите силно изостава. Сега от юли трябваше да има поне 30% увеличение на пенсиите, отпадане на ковид добавката, тавана пенсиите от 3400 лева и минимална пенсия от 340 лева. От октомври трябваше да има ново увеличение.
67
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Принципно основата на инфлацията е дефицита характерен за капитализма. Заради дефицита търсенето е по-голямо от предлагането и при капитализма цените се вдигат, докато остане само платежоспособното търсене. Колкото е по-голям дефицита, толкова по-голяма е инфлацията.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Незабавно индексиране на заплатите със 100 ( сто ) процента. Инфлацията е по-голяма. ПП унищожава българите.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички много бъркате. За България инфлацията се измерва само по две стоки - бананите и тоалетната хартия. Заради тях сменихме социализма с ниските му цени и нищо друго не ни интересува. Та на въпроса, с колко поскъпнаха бананите и тоалетната хартия?
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОДИШНА ИНФЛАЦИЯ САЩ- МАЙ 2022Г- 8.6%- ТОВА Е НАЙ ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЯ ОТ 1981Г, РУСИЯ 18.6%
63
1
 
1
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 месец
До УЖАСТози човек има нужда от работа. Намерете му работа... всички хора в подобно положение, но в добро здравословно състояние имат нужда от работа и редовни приходи, колкото и да са те, човек се разпростира според чергата си... Това е начинът за справяне, образование или занаят и работа. Също така, да не бъркаме кофти съдби с клошарският пияндурски мързел!