Основните стоки и услуги са по-скъпи с 45%, пресметна КНСБ

Малко вероятно е да поевтинеят хляба и брашното за крайния потребител
4 юли 2022 13:34, Петя Славова
84
Основните стоки и услуги са по-скъпи с 45%, пресметна КНСБ
Снимка: БГНЕС

След отпадането на ДДС върху хляба и брашното е малко вероятно те да поевтинеят за крайния потребител, смятат от КНСБ, съобщи Нова тв.

Още по темата


Според експертите на синдиката устойчивото решение за справяне с инфлацията не минава през намаление на цените, а през увеличение на доходите. Затова заплатите трябва да бъдат увеличавани с точния процент на инфлацията. След отпадането на ДДС върху хляба и брашното е малко вероятно да падне и цената за крайния потребител, смятат от синдиката.

„45% близо са пораснали цените на основните стоки и услуги, които всеки ден си купуваме, в тази ограничената кошница на потребление 32 –те стоки и услуги. Дори и да има известно намаление на някои ключови стоки и услуги, цените вървят нагоре и ще продължат да растат поради обективни обстоятелства, най-вече цените на енергоносителите”, заяви Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
2
 
! Отговори
"НИТО ЕДИН КУРШ преди 1 година
Нинова заяви, че няма да допусне да бъде изпратен на Украйна "нито един куршум", от което следва, че България не е във война с никого. Следователно няма никаква причина за вдигане на цените у нас. Кой е този, който безпричинно вдига цените в България лесно можем да се досетим, но при всички положения, този човек не е добър човек...
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата години гадовете си вкарали наредба, че една кола ако повече от 3 месеца няма ГТП, общината я вдига и я броят като ***, това тихомълкам се е случило за да тормозят хората и да товарят с пари. В София в никоя община не се направиха паркинги като хората, но само гледат как да те скубят. 3 месеца е смешно малък срок, човек може да е в болница, може да е в чужбина и какво ли не. Уж ти лепяли стикар от който момент ти тече срок, а ти хал хабер нямаш какво се случва.
79
0
 
2
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ?! преди 1 година
Преди инфлацията беше 50 cт.
78
0
 
0
 
! Отговори
О...йе преди 1 година
Цени народни! 2 за лев и 1 бакшиш ти дават...кеф!!
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баровете, кръчмите, ресторантите, хотелите, по морето, моловете, магазините... всичко е пълно! Колички се влачат препълнени! Българинът никога не е живял по-добре!
76
1
 
4
 
! Отговори
!!! ДИЛЕМА !!! преди 1 година
Най голямата дилема на капиталистите е като оберат работниците си, като не им плащат, как тези хора които са мнозинството, ще купуват продукцията им ? Как ще си купувате нови телевизори, коли, апартаменти, телефони, гучита, мучита като са ви окрали предварително труда ? Не можете. НО за това измамниците капиталистите измислят кредитите. С Вашите окрадени пари в банките ви дават заеми за които вие ще платите лижви и на тях. Абират ви още веднъж. Вие обаче не може да ги върнете и всичко фалира
75
1
 
2
 
! Отговори
гу-гу преди 1 година
Зимата идеее... Иде и Ледената Революция! -))))
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Частника е най з.о.л.н.о.т.о най м.р.ъ.сн.о.то животно на света, ще хвърли продукцията си на няма да и свали цените , няма да я дадеде по евтино на хората. Не веднъж сме виждали как и български алчни земеделци изливат млякото си, мачкат доматите си, унищожават продукциите си но не падат от цените гадовете за да може да си ги купят хората. Така за и на запад. Има филми в Ютуб, цели планини от картофи, лаптопи, телефони нови се мачкат с валяци и унищожават само за да не им падне цената.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Складовете са пълни, когато цените са достатъчно високи, за да има стоки по складовете. Ако продават стоките с едноцифрена печалба, складовете бързо ще се изпразнят, защото търсенето е по-голямо от производството и само високите цени създават илюзията, че няма дефицит.
72
1
 
7
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 1 година
Инфлациата идва единствено и само от АЛЧНОСТТА на бизнеса, на капиталистите които вдигат цените но не и заплатите за да си пълнят гушите повече. Големите капиталисти горе диктуват цената на житото, на златото, на петрола на газта. Малкоте по долу диктуват и вдигат цените съответно на дрехи, храни, техники, апартаменти, коли, всичко за което се сетите. Всички капиталисти вдигат и вдигат, никога не губят Губи единствено работника. Обикновенния човек. Народа
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, затова сега за нова кола се чака една година.
70
1
 
4
 
! Отговори
до 68 преди 1 година
Пъъълни капиталистически глупости, никакъв дефицит няма. Напротив има претрупване на пазарите. Тава става защото капиталистите не плащат на робите, работниците си. Тяхната покупвателна способност пада, намалява, изпарява се. Хората са ограбени и не могат да купуват стоките които произвеждат за капиталистите. Складовете са пълни, рлаптопи, мобифони, коли, храни има и ги унищожават, хвърлят ги НО няма да ги дадат за да не им паднат цените. Има и газ евтина но сами си го направихме пак, под диктат
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гърция инфлацията за една година е 12% до юни. В България още няма публикувани данни, но и у нас ще е някъде около 12-13%.
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплатите се вдигат къде повече, къде по-малко, но размера на пенсиите силно изостава. Сега от юли трябваше да има поне 30% увеличение на пенсиите, отпадане на ковид добавката, тавана пенсиите от 3400 лева и минимална пенсия от 340 лева. От октомври трябваше да има ново увеличение.
67
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Принципно основата на инфлацията е дефицита характерен за капитализма. Заради дефицита търсенето е по-голямо от предлагането и при капитализма цените се вдигат, докато остане само платежоспособното търсене. Колкото е по-голям дефицита, толкова по-голяма е инфлацията.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незабавно индексиране на заплатите със 100 ( сто ) процента. Инфлацията е по-голяма. ПП унищожава българите.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички много бъркате. За България инфлацията се измерва само по две стоки - бананите и тоалетната хартия. Заради тях сменихме социализма с ниските му цени и нищо друго не ни интересува. Та на въпроса, с колко поскъпнаха бананите и тоалетната хартия?
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГОДИШНА ИНФЛАЦИЯ САЩ- МАЙ 2022Г- 8.6%- ТОВА Е НАЙ ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЯ ОТ 1981Г, РУСИЯ 18.6%
63
1
 
1
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До УЖАСТози човек има нужда от работа. Намерете му работа... всички хора в подобно положение, но в добро здравословно състояние имат нужда от работа и редовни приходи, колкото и да са те, човек се разпростира според чергата си... Това е начинът за справяне, образование или занаят и работа. Също така, да не бъркаме кофти съдби с клошарският пияндурски мързел!
62
1
 
14
 
! Отговори
до 60 преди 1 година
Бил съм на бригада включително по фабриките, лйтеницата беше от истински чушки, домати, консерванти нямаше никакви. Имах всичко и по магазините и в къщи в мазата си имахме компоти, лютеници, кисели краставички, буркани с меса които ти сега не можеш да намериш никъде. Кренвиршите дори бяха от истинско месо бе гурльа недей лъжи. Днешните еко храни са отрова в сравнение с онези през социализма. Всичко което се продава на пазара е отрова. Всичко което си написал е пълна, лъжа. Хората бяха здрави