Изчисляват изходното положение на автомобила на Местан

По време на трагичния инцидент загина бебе на шест месеца
5 юли 2022 15:53, Петя Славова
41
Изчисляват изходното положение на автомобила на Местан
Снимка: БГНЕС

Допълнителни изчисления на експертите, извършили автотехническата експертиза ще имат задачата да определят изходното местоположение на Лютви Местан при катастрофата на кръстовището край момчилградското село Загорско през април 2019г. с участието на политика, при която загина бебе на шест месеца. Искането е входирано като молба от защитата на втория подсъдим по делото – бащата на загиналото пеленаче Юсеин Ахмед, обяви в хода на днешното заседание съдия Георги Милушев. Той определи искането на адвокат Петра Свиленова да бъде уважено.

Самата адвокат Свиленова обясни за БТА, че има свидетелски показания на трима независими очевидци, според които Лютви Местан не е излязъл от правилното място. "Имаме допълнителни въпроси към автоекспертите, които да дадат отговори на тези въпроси, свързани със свидетелски показания, които не са отчетени за изходната позиция на г-н Местан, излизайки от кръстовището, и да направят нови изчисления съобразно тези свидетелски показания", обясни тя.

Още по темата

Съдът отхвърли като неоснователни останалите отправени искания от страна, както на частното обвинение, така и на Лютви Местан, който поиска разпит на нови свидетели и експерти, както и изискването на Проект за промяна в организацията на движение на път Кърджали – Маказа от 2020 г. Оставянето без уважение на исканията доведе защитаващият се сам в днешното заседание Местан да поиска за пореден път отвод на съда. Съдът не си даде отвод.

Минути след края на днешното заседание Местан обясни, че до края на делото на тази инстанция (ниво Окръжен съд), ще се защитава сам, защото според него съдията по делото е пристрастен и няма значение кой го представлява пред магистратите.

"Пред мен е един обвинителен акт, който се основана на негоден протокол за оглед, пълен с лъжи. Основава се на манипулирани след катастрофата факти и обстоятелства и аз рано или късно ще докажа всичко това. Но не мога пред този съд, защото този съд не просто не чува аргументи, а отказва да вижда очевадни факти", каза Лютви Местан, .

В началото на днешното заседание по делото той се отказа от защитата на двамата си адвокати Менко Менков и Нацко Дойчев с мотива, че съдът не им дава възможност да изпълняват защитните си функции. Пред журналисти той упрекна за пореден път в пристрастност съдията по делото. "Става въпрос не просто за нормална предубеденост. Става въпрос за пристрастие и за външно въздействие. За това говоря и за организирана схема, която цели да ме осъди", заключи Лютви Местан.

Следващото заседание по делото бе насрочено за 26 септември от 10:00 часа.
 


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
99 км/ч "ЕКСПЕР преди 1 месец
ТРИ ГОДИНИ ПО-КЪСНО ЛИ СЕ СЕТИХТЕ БЕ??????
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хахаха повечето вече са го забравили, сега чичко паричко с наетите си "експерти" почват да ровят, фабрикуват и изопачават доказателства и накрая оня потърпевшия ще го изкарат виновен за шофиране без пачка на път с предимство. а наШто момче пак ще се измъкне от ла й ната чист, както са казали "парите говорят"
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе то причини за оправдаване все могат да се нагласят, жалко за детенцето. Дали ще влезне в затвора или не, Местан е на възраст и ако е правил гадории в съзнателният си живот и не му пука за тях, тотазаи случка със сигурност ще остави неизлечима рана в душата му. От тук нататък да помага с всичко което може на семейството загубило детенцето, с или без присъда. Никога няма да може да си прости деянието. Ако излъже и с лъжа се отърве, то това ще направи душата му черна.
29
2
 
12
 
! Отговори
Елена Кантарджиева преди 1 месец
Местан в затвора ! Поне 8 години ! Не спираш на стоп , убиваш дете ! В затвора !!!
28
2
 
12
 
! Отговори
Niki преди 1 месец
В затвора бе *** гад ! До сега да съм изгнил зад решетките ако бях аз или всеки нормален човек !
27
2
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
Няма кво да се смята . Местан е виновен за огънатите ламарини , бащата на бебето за превишена скорост , лиспа на столче и смърт по невнимание .
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема к'во да изчисляват, бай Местьо жулил пърцуца с приятели, яхнал Файтоня и без да се оглежда на кръстовището......бам.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
щом е турчин ще го оправдаят, да не разваляме етническият мир, впрочем може скоро и държавата да преименуваме ,да не разсърдим комшиите
24
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 месец
Кой скри коментарите
23
1
 
6
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 месец
До ОбективноПо мисли друго : 1.Лоша видимост в завоя / Не почистени треви и храсти/2. Кривина на завоя не съгластно европейските изисквания. 3. Навлизане в завоя на "чисто " след което космонафта прелита 4. Мотивирани нови свидетели и стари с амнезия
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом има ограничение на скоростта, което бащата не е спазил, значи е виновен. Няма нищо сложно.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пишете го несъобразена скорост. Какво го влачите вече 4-та година с поредна експертиза.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е кръстовище и има ограничение на скоростта, което бащата на детето не е спазил и заради него става катастрофата и детето му загива. Говореха за 160 км/час, но вероятно е карал с над 200 км/час. Не можеш да дадеш предимство на автомобил, който не го виждаш и който след като си излязъл на кръстовището изкача зад завоя и те блъска.
19
2
 
11
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
Щом Местан има "стоп" и е предизвикал катастрофата-виновен!Няма нищо сложно!
18
3
 
6
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 месец
Не съм му фен и даже ми е неприятен, Но в случеят е прав и с него се стремят да се разправят веднъж за винаги - Кукловодите на прехода защото почне ли да говори ще се видят много неща . В панделата ще му запушат устата за винаги
17
2
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
Местан не спира на знака стоп и удря минаващата кола странично. Дори да е минавала с превишена скорост Местан е по-виновен защото не спира на стопа но и другия шофьор е виновен в случая. Не виждам защо се протака толкова делото всичко е от ясно по-ясно.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този баща защо не иска да си признае, че сам е убил бебето си, като е шофирал със скорост много над разрешената?!
15
1
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
дрън дрън . Туй ако беше сащ или европа , местан щеше от много време да е с присъда от 6 месеца за нещо си , а бащата на починалото дете - в затвора . Това е кръстовище . Има знаци - 60 километра в час или внимание кръстовище . Там се намаля . Как така на 3-*** възрастни им няма нищо , а бебето което се е возило без столче е починало . ???? колко тежи един възрастен и колко е бебето . Причината за смъртта е това че бебето се е въргаляло като кукла из колата . При 130 километра в час .
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки шофьор в България може да се окаже на мястото на Местан, когато някой летящ с 200 км/ч се окаже на пътя с предимство. Видимостта на Местан е около 50 метра, след което пътя прави лек завой и не се вижда летящата с 200 кола, която изминава тези 50 метра за една секунда.
13
2
 
5
 
! Отговори
КОй преди 1 месец
Тва ако беше в така наречената "гейропа" или "ФАЩ",щеше с 200 да е влетял в затвора.Ама нали сме в "свободна" България където всчико е "перфектно" , на него ще му се размине...евала *** до къде ни докарахте с мързела и "мъжеството"само на маса което имате хахахахахах