Градусите леко се понижават, на места ще вали дъжд

В София ще е около 28 градуса
4
Градусите леко се понижават, на места ще вали дъжд
Снимка: Pixabay

В неделя още от сутринта ще се развива купеста, а след обяд в отделни райони - и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове и гръмотевици. Североизточният вятър ще се усили, главно в източната половина от страната ще е временно силен. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 29- 34 градуса, в София - около 28 градуса.

По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, на места по южното крайбрежие и ще прегърми. Максималните температури ще бъдат 27-30 градуса, на морската вода - 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще се развива купеста, след обяд - и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места и гръмотевици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще има купеста облачност; вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури в повечето райони ще са между 30 и 35 градуса.

Във вторник над Северозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад, дневните температури ще са по-ниски. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд, без валежи. Вятърът ще остане североизточен, температурите - без съществена промяна. (НИМХ)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любка Кумчева и Минчо Празников ако така казваха на места може да вали на места може да не вали такъв шут щяха да им перят от тогавашната първа програма на телевизията че нямаше да могат да ги намерят. Но в днешното компютърно време е така с точност един два километра. Едно време нямаше спътници нямаше компютри как познаваха прогнозата неам идея но никога не грешаха. Сигурно народа е бил по умен.
1
4
 
4
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 1 година
Путин е виновен