Проверка показа: Фаталното кръгово в Шумен е с грешни знаци

Според пътни експерти мястото не е подходящо за кръгово движение
12 окт 2022 16:00, Анисия Иванова
21
Проверка показа: Фаталното кръгово в Шумен е с грешни знаци
Снимка: Bulgaria ON AIR

Кръговото кръстовище в Шумен, където 18-годишен уби с джипа си 22-годишна жена на 28 септември, не е регламентирано и не е съобразено със законовите изисквания. Това установиха експерти от Европейския център за транспортни политики при проверка на място.

18-годишният младеж е под домашен арест, след като първо полевият тест показа употреба на наркотици, но кръвната проба беше отрицателна. А след като джипът на момчето беше опожарен от неизвестни пред местното полицейско управление, се засилват съмненията за "чадър" над шофьора.

"В самото кръгово кръстовище има знаци, които могат да ви вкарат в насрещното, и то съвсем легално да ви вкарат в насрещното, без има какво да ви каже, че не трябва да не влизате там", алармира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Още по темата

Според пътните експерти мястото не е подходящо за кръстовище с кръгово движение.

"Аз бих насърчила общината по-скоро да си преразгледа решението за това кръстовище и да го приведе в нормативна годност. Кой го е съгласува, това не е моя работа. На тяхната съвест обаче ще тежи, това което се случва на това кръстовище", каза още Русинова.

Близките на загиналата при катастрофата 22-годишна жена също присъстваха на проверката. И призоваха за контрол и създаване на условия за пътна безопасност.

"Въпросът е принципен - ако има нарушение, то трябва да бъде разкрито; ако всичко е регламентирано, трябва да бъде потвърдено. Въпросът е кой по какъв начин от страна на институциите ще се отнесе в случая, за да стигнем до заключението, което е нужно на всички нас", коментира бащата на загиналата Светомира - Анатолий Станчев.

Предстои изготвяне на становище, което ще бъде входирано и до Общински съвет. А на 24 октомври предстои провеждането на протестен митинг с искане на справедливо наказание.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същата тази е прибирала пари по измислен 'проект' за следене на дупките по пътищата от сателит. Смятайте как се източват средства нагло и брутално.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Никакъв институт по пътна безопасност няма. Това е ЧАСТНАТА ФИРМА на тази набедена за експерт крава, без никаква квалификация която се изказва абсолютно некомпетентно но редовно по въпросите на пътната инфраструктура. Финансирана от неясно какви програми по които прибира пари за да мери с линийка асфалта. Но пък е редовно канена като експерт по всякакви медии. Въпросът е защо кой и как източва пари и по това перо. Интересното е, че крие фамилното си име - Мехмедали. Нещо срамно ли е?
14
1
 
2
 
! Отговори
а преди 1 година
За милиони няма закони, за кокошка няма прошка! Вече тече кампания по оневиняването на поредният наркоман затрил млад български живот. Проблемът е, че българинът е с нагласата, че на него няма да му се случи такова нещои седи и цъка отстрани....
13
1
 
10
 
! Отговори
Промяната!!! преди 1 година
Така сега почернените близки трябва да се извинят на наркомана, че е карал със 100 км и си е запалил колата. Тва не е паста за зъби ве тва сеа е зъбна упойка. Много сме про**ти извиняваме се на адвокатите, съдиите и наркомана всичко е 6 може пак се кара с 250 км там
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В колектив от държавни чиновници виновни не се откриват
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В столицата преди 20-30 г. На кръговото кръстовище ,сега е зелена тревна площ с релси за трамвай. Се търкаляха правете от платното / след лош ремонт/ Камион натиска едно паве и то удря жена на тротоара по главата с което тя губи и око то си . Тръгват дълги съдебни процеси за вина на общината. Така и става накрая , че виновни няма.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно си е объркал и дозата. Автомобила му е запален за да се скрият следите от наркотици 100%, иначе няма какво друго да се скрие. Ако са документи или някакъв пакет са могли да го изнесат, но следите от наркотици много трудно ще ги изчистят за това е запалена колата. Дори кръстовището да не е уредено това не е оправдание че е карал с превишена скорост и дрогиран. Нормален човек ще се оправи и при грешна маркировка и знаци или тяхната липса.
9
1
 
5
 
! Отговори
Ахаа преди 1 година
Ясно, момчето КЮРКЧИЕВ се е объркало заради грешно поставени пътни знаци. КЮРКЧИЕВ е невинен, виновна е общината с тия лоши знаци. Освободете КЮРКЧИЕВ веднага, а момичето да тежи на съвестта на общината, така ли?
8
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Шофьорът на 18 г. се казва Жечко Кюркчиев.По същия начин се казва и собственика на Фикосота/Теси.И двамата са от Шумен.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
въпросът е това угоеното д-obi4e, колко е взела, за това "експертно становище" и защо никой не пита, като съществува институт по пътна безопасност какво е било мнението им преди да се построи и експлоатира или лешоядите излизат само когато има ***?
6
1
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Това е абсолютно правилно. Друг начин за възмездие няма в тази "държава". Ти ще го гледаш от парче месо ще стане човек и някое синче на богаташ ще го убие като кара дрогиран с над 100 км в час в града и после знаците били виновни. На никой дано не му се случва но при такава ситуация трябва да бъдат застреляни всички. То ако чакаш закона. Законът е за бедняците за богатите закони няма.
5
2
 
32
 
! Отговори
Пацu преди 1 година
От 9 кладенеца вода ще донесат, само и само внука на собственика на "Теси" да е невинен...
4
1
 
32
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Младежът е вече почти оправдан... Джипката се самозапали... Няма наркотици... А онази 22-годишната е починала от инфаркт.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ....тези ,,експерти " по пътното не са ли излизали поне до някоя близка държава на БГ , та да видят как се строи кръгово?
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ама от кръгчето Мата Хари е завлякла поне три кюлчета в шкафчинциту,а влязат ли там излизане няма. И на входа на Сливен,на Банско шосе,до ТЕЦ-а има едни такова кръгче . Все едно онова с тротинетката ще се врътка там,а не трафика на областен град.
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щом ухилен наркоман може да управлява 7 месеца с лъжлива декларация за гражданство, значи и това може