Чистят спешно "Столипиново", ромите възмутени от боклука

Акцията е след разпореждане на главния прокурор
24 мар 2023 23:20, Красимир Ангелов
132

Мащабна акция по почистване започна в пловдивския квартал "Столипиново". Със случая се зае и прокуратурата, която констатира 16 нелегални сметища в квартала.

"Столипиново" е най-големият ромски квартал на Балканския полуостров. В него живеят близо 60 000 души. Една от тях е Анка Тодорова, която също се възмущава от купчините отпадъци в квартала.

"Виж как тънем в боклуци, кофите стоят празни, така се разболяваме", каза тя.

След сезиране на главния прокурор на Република България е била разпоредена проверка, която е била извършена от окръжна прокуратура в града.

"На местата, където сме установили т.нар "незаконни сметища", а те на територията на квартала са поне 16, сме установили изхвърляне на отпадъци от строителни дейности", коментира зам.-окръжният прокурор на Пловдив - Галин Гавраилов.

От прокуратурата отчитат, че сметосъбирането в квартала се извършва по график, но съдовете стоят празни, защото боклукът се изхвърля извън контейнерите за смет.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
29
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 година
Вай, вай,вайййййй.............евроромЪТ се възмущава на сътвореното от него!
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей тия украинци! Идват в Столипиново специално да си хвърлят ***. Нещастните толкова чистоплътни и образовани роми не могат нищо да направят. Имат всичките проблеми с гръбнаците и не могат да се наведат и вдигнат нещото от земята сами. Трябва им личен асистент. Цял квартал с инвалиди. Трагедия. То от много работа явно. 16 незаконни сметища някой подъл украинец е направил под носа на полицията, на целия квартал и никой нищо не е видял. От специалните части е бил!
34
1
 
19
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 година
40, През соца имахме платежоспособни туристи. Днес Сл.бряг е бетонно гето, а пияни социалтуристи скъсани оповръщат старините на градчето ни. Не било слободия ли?! Къде е Антон Тодоров да снима нощем? Да архивира...западния турист, който няма лев за WC.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, Фандъчката е на изпитателен срок за следващите избори. Дойде моментът за разплата между нея и електората й. Смях!
32
1
 
3
 
! Отговори
todor преди 1 година
А стига бе...*** се претиснил за ***........не вервам батеее...!
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре дошли на предизборното почистване. И така се купуват гласове.
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като им дават помощи да се плодят и по-зле ще става. Никой не трябва да получава помощи защото така положението само се влошава.
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30, 31 - Стига си агитирал предизборно. И през соца вършеха дивотии, но медиите много рядко съобщаваха нещо. Вземи потърси статиите на Антон Тодоров, някои от тях са качени в интернет. Той ползва конкретни архивни материали. Ще научиш доста неща.
28
2
 
29
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Не пише кой ще плати това чистене и кой ще го осъществи. Значи, на ромите са осигурени контейнери за смет. Не ни уведомяват колко от тези 60 000 индийци плащат такса смет, но контейнери са им осигурени. По график там минават коли да събират сметта от контейнерите. Ромите обаче не ги използват, а си създават 16 незаконни сметища. Кой им ги разчиства сега и кой плаща масрафа?
27
2
 
30
 
! Отговори
Wc преди 1 година
МЯТАТ ПРЕЗ БАЛКОНА И ПОСЛЕ ВИКАТ КОЙ МИ *** ВАВ ГАЩИТЕ
26
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тая мизерия аз ли им я направих....
25
1
 
32
 
! Отговори
аХА-Ха-ха.. преди 1 година
Те били "възмутени".....:))))))..!!!
24
1
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Айде сега български хелзинкски комитет като толкова държи да ги защити да им чисти помията.Те имат нужда от помощ къдесте бе БХК български хелзинкски комитет .Работете де не лапайте само парички по офисите ,хайде да ви видим колко сте загрижени за тези,както обяснявате.почистете им да не живеят в мизерия.Ааааа това не е ваша работа нали вие само 💰 пари смучите от тях.Всички го знаем.Опровергайте ни!
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отишъл един ром в Германия, защото му разправяли че там парите направо по улицата се търкалят. Върви си по улицата и вижда портмоне пълно с пари. Аха да се наведе да го вземе, па си рекъл:- Е, па няма от първия ден да им работим, я!
22
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на бай Тошо имаше ред и дисциплина. сега има безредие и слободия. И най-вече права, всички си знаят правата, задълженията - малко са тия, дето си ги знаят.
21
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на бай Тошо не беше така. Не смееха да си покажат носа извън квартала и всеки спазваше правила. Вечер нямаше никой навън. След 17 часа се криеха като mишки. А са ги хванали да хвърлят чували, а са ги чупили от бой. Сега е пълна анархия там.
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромка е на урок по английски. Преподавателят я пита: - Как е на английски "работа? - Job! - Браво! А, как е "работя?"" - ПреJOBвам...
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не хвърлят така в Германия? Половината квартал Столипиново се изнесе в Германия. Над 800 жилища са необитаеми. Изнесоха се в Германия много семейства с по 3 или 5 деца заради детските от 300 евро на дете. Само в България може да правят мизерии заради занижен контрол.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хАсан отива войник. Преди да тръгне дава последни съвети на Айшето: Айше, няма да *** има две години! Много да внимаваш с мъжете! Бременна та оставям, бременна да та намеря...
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Акцията е след разпореждане на главния прокурор" Боже пребери с вересиите верно че каскета е най-подходящ за хигиенист, ама прокуратурата не е Чистота, Титан или Волф.