Таванът на цените е прах в очите

Това обяви Иван Френкев
11 апр 2023 23:02, Росен Стойчев
16
Таванът на цените е прах в очите

"Това не е работещо решение. Това е порция прах в очите на потребителите, защото тук става въпрос за надценка, а не за таван на цените.

Още по темата
Едно е да отидете в магазина и да платите максимум 5 лв. за даден продукт, друго е да има 10% надценка, без значение каква е цената. Става въпрос за надценка, но в самия законопроект не е дефинирано що е то надценка", каза бившият председател на КЗП Иван Френкев в студиото на Bulgaria ON AIR.

"В момента те работят в границите на тази надценка. Те веднага документално могат да обосноват цените, които имат в момента - допълнителни разходи, обучение, така ги обосновават. По този начин те прехвърлят и отговорността на КЗП, тя е изключително натоварена, защото комисията има малък състав. А за да има санкции, трябва да се открият нарушенията. За да се открият нарушенията, те трябва да бъдат дефинирани по такъв начин, че съдът да каже, че има нарушения", допълни Франкев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му контролът по прилагане на закона от страна на КЗП ще бъде изключително труден, защото комисията няма ресурса и бюджета.

"Надявам се българските депутати да проявят разум и да измислят друга форма. Време е да имаме работещ парламент и работещо правителство, което да поеме отговорност за измъкване на страната от кризата. Българският народ трябва да е оптимист. Данните от чужбина показват, че инфлационните процеси започват да намаляват", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таван на цените и таван на надценките трябва да вървят заедно. Ако е само таван на цените, големите вериги изнудват производителите за свръхниски цени и производителите фалират. Ако е само таван на надценките, веригите правят някакви кухи фирми, чрез които вдигат цените или правят това, което казва този бивш от КЗП.
12
1
 
1
 
! Отговори
ТАВАН НА ЦЕНИТЕ е преди 1 година
...ЗЛАТНО ВРЕМЕ ЗА "МЕНТЕТАТА" и отровните храни!
11
1
 
1
 
! Отговори
ТАВАН НА ЦЕНИТЕ преди 1 година
....ОЗНАЧАВА "ДЕФИЦИТ" И ЧЕРНА БОРСА.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прах не прах, факт е, че цените тръгнаха надолу!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Евтиното е пазарна аномалия, скъпото е пазарна икономика."
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги когато в България се появи идея по някакъв начин да се подобри положението на обикновените хора, неясно откъде изскачат пречки, трудности, противници на идеята, учени, експерти... И всичко си остава по старому. Затова бягайте от тая мафиотска територия, няма смисъл да плащате рекет (наречен данъци) на престъпници!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Впрегнаха всички народни изедници, данъчни престъпници и спекуланти да ни обясняват колко лошо било да има таван на надценката.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то надценката точно е проблема. Тоя кви ги плещи? Поредният самозван "експерт"
5
0
 
6
 
! Отговори
Тарикат магазинер преди 1 година
Аз съм му измислил цаката. Правя си още една фирма с 5лв капитал, която ще се води дистрибутор.Тя купува от производителя сиренето на 9 лв. и ми го продава на 19, после му слагам 10% надценка и става 20.90лв. Всичко е точно. Хахаха
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хехе, егати селския бек от типа пази боже сляпо да прогледа най-големите икономики в европа въведоха таван на цените, в келявата българия, пълна с бедни и престъпници от бедност, не може да има таван, че ще напрашат очите!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България всичко е прах в очите! Самата идея, че това посмешище е държава на българите е прах в очите! Ако бях млад, не бих стоял и ден тук.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другаре, върнахме се в каманизма. Честито. Само дето си направихме микс - всичко най-лошо от каманизма, смесено с всичко най-лошо от капитализъма. Да ни е честито! Пак скачайте по площадите, да стане още по-зле.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Именно,трябва незабавно преустановяване на всички държавни дотации за бизнеса,трябват си и едни нови данъци печалба от порядъка на 60-70 % а вече с парите които ще влязат в хазната,да се подпомагат тия които имат нужда!