Два допълнителни нощни влака за Бургас ще пътуват през лятото

Единият е от София, а другият от Горна Оряховица
17
Два допълнителни нощни влака за Бургас ще пътуват през лятото
Снимка: БГНЕС

Два допълнителни нощни влака ще пътуват през летния сезон от София до Бургас през Подбалканската железопътна линия и в обратното направление, както и от Горна Оряховица до Бургас през Шумен, Карнобат и в обратната посока, съобщиха от БДЖ.

Композициите на тези влакове ще се движат от 30 юни /петък/ между София и Бургас и от 1 юли /събота/ между Горна Оряховица и Бургас, като по този начин БДЖ се стреми да осигури още възможности за придвижване във връзка с повишения интерес към пътуване с влак до морските градове през лятото.

Чрез новоназначената композиция от Горна Оряховица за Бургас се предоставя удобна възможност за пътуване от Северна България до Бургас и обратно. За този влак ще има удобна връзка от Русе за Бургас и в обратното направление, както и ще осигури възможност за директно пътуване до черноморския град от Плевен, Търговище и Шумен и връзка с влаковете от Видин и Враца.

По този начин за пътуващите с влак до Бургас от Северозападните райони на страната няма да се налага да пътуват до София, за да се придвижат до Бургас. Композицията на този влак ще бъде съставена от два вагона със седящи места и един кушет вагон.

Нощните бързи влакове София-Бургас-София, които ще пътуват през Подбалканската железопътна линия, ще се движат в състав от шест вагона със седящи места и един спален вагон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: БургасвлакБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако може и да са чисти, здрави и без "лош материал" в тях.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До евро-атлантици - Нищо не е останало от комунистите. По-точно е да кажеш, че това са плодове от труда на тогавашните данъкоплатци, защото баш комунистите не успяха да присвоят и съсипят абсолютно всичко. Все пак остана нещо от труда на хората.
8
0
 
7
 
! Отговори
Къци влака преди 9 месеца
Трака трака трак на море в Гърция ще ходим пак
7
1
 
5
 
! Отговори
Станислав преди 9 месеца
Половината от влаковете няма да стигнат до крайната точка-морето! То хора няма! То май и море няма! То и пътуващи няма!
6
2
 
7
 
! Отговори
евро-атлантици преди 9 месеца
след 33 години под американски ботуш още се возите на влакове останали след лошите комунисти
5
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Влакът е по-удобен от автобуса за пътуване на дълги разстояния.Освен това шофьорите на автобусите от София до Варна и Бургас карат рисковано.
4
5
 
6
 
! Отговори
Пътник преди 9 месеца
Че кой нормален човек се вози в тия кендзефи?!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В момента съм на морето и то на юг. Празно е. От години на нашето море идвам края на юни - началото на юли, съчетавам го с Джулая. Толкова малко хора по това време имаше единствено през 2020-та когато беше старта на ковида. Само че тогава заведенията отваряха по това време, а сега са отворени от май. Хората нямат пари. Нямат и вяра че е чисто. Сезонът ще е август само казват тук хората. Нормалните хора говоря, не тези с бизнесите
2
2
 
5
 
! Отговори
Бургаския преди 9 месеца
Сега нз, ама през 90-те какви хубави неща са ми са се случвали в спалните вагони... и то без пари!
1
3
 
6
 
! Отговори
Бон Бон преди 9 месеца
Супер, само така. Браво на БДЖ.