Нинова: Опорочиха идеята за конституционна промяна

Предложението за 24 май е поредната дъвка за обществото
24 юли 2023 13:15, Стела Стоянова
105
Нинова: Опорочиха идеята за конституционна промяна
Снимка БГНЕС

Опорочи се цялата идея за конституционна промяна. Това коментира във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод предложението 24 май да стане национален празник на България.

Проектът за конституционни промени е на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" и бе представен в неделя.

Нинова описа това предложение като фалстарт на процеса. "Това е един вид родоотстъпничество на най-висшия закон", допълни Нинова.

Още по темата

Според нея това е „поредната дъвка, която се пуска на българското общество, за да влезем в безсмислени разговори, спорове, омраза и агресия едни срещу други, а зад това коалицията на омертата, на далаверата, на предателството на собствените им избиратели, да си довърши преразпределението на властта, паралелната държава да се прегрупира и да се наместят корпоративни интереси”, отбеляза Нинова.

Тя уточни, че са получили покана от Христо Иванов и Кирил Петков за конституционни разговори. „Отговорът ни на първо четене е, че ако ще се събираме да разговаряме за промяна на националния празник от 3-ти март на 24 май, няма смисъл взаимно да си губим времето”, коментира тя.

Нинова каза, че конституцията не е закон за конкретния случай, за конюнктурата и т.н. „Тази конституция, ако се промени, трябва да важи 50 години напред. Не може заради това, че те нямат кметове дайте да слагаме ограничения. Имам един въпрос - защо не си сложат ограничение на депутатските мандати, а слагат на кметските?", запита тя и уточни, че партията е пионер в това отношение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом коммунистите реват значи правят добре Герб и ПП. Напред.
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КОНСТИТУЦИЯТА ПОЗВОЛЯВА ЛИ ДА ОКРАДЕТЕ НАРОДА СИ- ЧЕРВЕНИ ГНУСНИ КРАДЦИ....
67
1
 
6
 
! Отговори
ПОМНЕТЕ ВИНАГИ преди 9 месеца
КОГАТО ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ ЗАГОВОРЯТ ПОТЪРСЕТЕ С ГУГЪЛ ВИДЕНОВАТА ЗИМА- ПОЛУЧАВАХМЕ ПО 2/3 ДЛ ЗАПЛАТА ХОРАТА УМИРАХА ОТ ГЛАД ПО УЛИЦИТЕ....
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Византия чрез Кирил и Методий ни освободи от езичеството, както Русия от турското робство.
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде ги пише в предизборните обещания тези идеи на "Содомитите от Сглобката"? Трябва да преминат през избори за новите си предателски идеи към основите на Третата българска държава. Празнуваме възстановяването на Третата българска държава, в която живеем. "Содомитите от Сглобката" правят педераски номера на българския народ и работят срещу основите на Третата българска държава.
64
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя път Корнелия ги закова.Ясно и точно.Но предвид ниската компетентност по политически и особено по правни въпроси на ПП ДБ, това вече не е особено трудно.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нинова, ти си срам и позор за БКП!
62
2
 
1
 
! Отговори
24 май преди 9 месеца
даже не е ден на Кирил и Методи. - на 11 май е. Това че продължаваме с тъпо упорство да празнуваме деня на духовното си робство от Византийската империя как да е, ама и национален празник! Айде моля ви. Не може ли денят на независимостта, като на другите държави да ни е национален празник?! Или поне нещо свързано с Аспарух.
61
1
 
3
 
! Отговори
men puk преди 9 месеца
И мен шопите ми бият на Бай Ганчовци. Тва е нещо като сръбски българи ***
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съгласен съм с Нинова, 24 май е поредната дъвка за обществото.Аз предлагам да променим националния празник на България от 3-ти март на 22-ри септември - денят на независимостта на България!---- 22 вече е официален празник и почивен ден. Искаш да се работи на 3 март, за да ти е по-тържествено на 22 септември ли?
59
0
 
1
 
! Отговори
Д0 61 преди 9 месеца
Ами ето има нещо сръбско...
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До: До 54 (номер 56) "Мен пък шопите ми бият на сърби" Ами не знам, но в Сърбия колкото пъти съм ходил на заведение (сигурно и много други като мен са забелязали), навсякъде предлагат шопска салата.И в интерес на истината по-хубаво я правят от нашата.Просто споделям впечатления.
57
0
 
1
 
! Отговори
Тайната история преди 9 месеца
Римският Папа посреща с еуфория и радостни възгласи двамата Византийски БРАТЯ Константин Философ и Методий и им възлагат тайна МИСИЯ да унищожат изцяло сепаратисткото германско "протестанство"........................ Чехия, Словакия, Словения, Хърватска,Полша са ГерманоФОБИТЕ на Римските Папи още от ехе,ехе.........
56
3
 
1
 
! Отговори
някой преди 9 месеца
Съгласен съм с Нинова, 24 май е поредната дъвка за обществото.Аз предлагам да променим националния празник на България от 3-ти март на 22-ри септември - денят на независимостта на България!
55
1
 
1
 
! Отговори
какво значение преди 9 месеца
има една дата,за българите всеки ден от живота им е празник-365 дни в годната,цял живот,щапка на тояга,безгрижен и охолен живот на богоизбрани
54
1
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 9 месеца
Мен пък шопите ми бият на сърби
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кирил и Методи са унищожители на западните ценности и западното влияние върху славяните. Кирил и Методи са били врагове на Запада и Западна Европа. Западна Европа е провела гонения на източните агенти и шпиони на Византия. Учениците на Кирил и Методи са били убивани и продавани в робство за незаконната си и престъпна дейност срещу Западна Европа и западните ценности. Врагове на Западна Европа не можем да честваме.
52
1
 
2
 
! Отговори
Българите преди 9 месеца
са шопи - това е безспорно.
51
0
 
4
 
! Отговори
До47 преди 9 месеца
Едно и също е. Все едно да кажем българите са добруджанци или тракийци. Да такива са.
50
1
 
3
 
! Отговори
Айде бе преди 9 месеца
1/3 от населенито на тази територия не може да си напише името на български език с български букви - къф национален празник е това?!