Нинова: Опорочиха идеята за конституционна промяна

Предложението за 24 май е поредната дъвка за обществото
24 юли 2023 13:15, Стела Стоянова
105
Нинова: Опорочиха идеята за конституционна промяна
Снимка БГНЕС

Опорочи се цялата идея за конституционна промяна. Това коментира във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод предложението 24 май да стане национален празник на България.

Проектът за конституционни промени е на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" и бе представен в неделя.

Нинова описа това предложение като фалстарт на процеса. "Това е един вид родоотстъпничество на най-висшия закон", допълни Нинова.

Още по темата

Според нея това е „поредната дъвка, която се пуска на българското общество, за да влезем в безсмислени разговори, спорове, омраза и агресия едни срещу други, а зад това коалицията на омертата, на далаверата, на предателството на собствените им избиратели, да си довърши преразпределението на властта, паралелната държава да се прегрупира и да се наместят корпоративни интереси”, отбеляза Нинова.

Тя уточни, че са получили покана от Христо Иванов и Кирил Петков за конституционни разговори. „Отговорът ни на първо четене е, че ако ще се събираме да разговаряме за промяна на националния празник от 3-ти март на 24 май, няма смисъл взаимно да си губим времето”, коментира тя.

Нинова каза, че конституцията не е закон за конкретния случай, за конюнктурата и т.н. „Тази конституция, ако се промени, трябва да важи 50 години напред. Не може заради това, че те нямат кметове дайте да слагаме ограничения. Имам един въпрос - защо не си сложат ограничение на депутатските мандати, а слагат на кметските?", запита тя и уточни, че партията е пионер в това отношение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Соломон Паси ви каза, че кирилицата е проклятието на България, което е пречило и пречи на интеграцията със Запада и служи единствено за държането ни в оковите на Изтока и Русия. Как ще празнуват този предателски към Запада празник. Славяните от Демократичния Запад използват латиницата за писане на славянски език.
28
4
 
4
 
! Отговори
Националният преди 9 месеца
Празник трябва да е датата на която Америка се съгласи да станем неин 51ви Щат.Това е истината!Няма смисъл някакви руски 3 ти март 24ти март.
27
4
 
4
 
! Отговори
Реснаците преди 9 месеца
-новите византийци. Тия от ППто са някакви двойни агенти - уж заради американците го правят, а на руснаците служат. То не беше руски Джемкорп за милиарди евро подарък, то не беше руски газови посредници и газ на двойни цени, сега им се прищяло и Велико-славянска империя.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Другарке мъцни нещо за изказването на руския политик как ще ни нападат. Ей така поне едно изречение. Костя и ти мъцни и Радев.
25
2
 
4
 
! Отговори
Да побързаме преди 9 месеца
да сменим празника на превземането на българските земи от Русия с деня на културното завладяване на България от Византия щото скоро ще ни предложат за национален празник паденето на второто българско царство под турско робство.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как може да честваме двама агенти на Държавна сигурност на Византия, която е била тогавашната Руска империя и Византия се е борела с Демократичния Запад и откъсване на славяните от западните ценности?
23
1
 
4
 
! Отговори
НИЩОПРАВЕНЕ преди 9 месеца
Няма частна фирма,която би държала хора като депутатите-нищо по същество не правят,освен да се карат.Уж трябваше 20 закона да бъдат приети по Плана,а няма нищо.За такава продукция отдавна да бяха изгонени от частника.Хем тлъсти заплати получават,хем нито един закон не приемат.А всички се кълнат,че работят за гражданите.Няма по-високоплатена работа в България,за която никой не ти търси отговорност.Вижда се колко са съвестни.
22
0
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 9 месеца
Нещо такова е, всички на иначе а аз на кестерме.
21
1
 
3
 
! Отговори
Агент Кирил и Методи преди 9 месеца
Кирил и Методи са агенти от Държавна сигурност на Византия. Пратени са от Василевса да откъсват западните славяни край Свещената римска империя от римска пропаганда и владичество. Кирил и Методи работят за откъсване от Запада на славяните и за присъединяване към Изтока на Византия. Глаголицата е политическо оръжие, което не успява да унищожи западното влияние върху западните славяни, но българските славяни попадат под източното влияние и се отричат от Запада на Рим.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая пак е недоволна. Засегнати са руските интереси отново явно.
19
4
 
1
 
! Отговори
Народа преди 9 месеца
До 15 отдъхнахме си че не готвят комунизъм
18
0
 
2
 
! Отговори
Да възстановм преди 9 месеца
Византия!!!
17
1
 
4
 
! Отговори
ТРИФОН ЗАРЕЗАН преди 9 месеца
НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе и тва да си все наопъки , не е лесно.
15
3
 
2
 
! Отговори
Посолството преди 9 месеца
пише конституция,баце...
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Готвят гавра с Конституцията. Фашизъм, османизъм, екстремизъм, милитаризъм и най-гнусни гаври с Конституцията готвят содомитите от "Сглобката".
13
7
 
4
 
! Отговори
Очевидно Е преди 9 месеца
Константин Философ и Методий са доказани Византийци с шеф Константинопол тъй като се знае че пуделът им на каишка били Римските Папи..........Велики сме българите но не чак толкова да си имаме за пудели на каишка Римските Папи
12
3
 
2
 
! Отговори
Ради преди 9 месеца
*** и копейките яко реват срещу 24.05. И да реват и да не реват, 03.03 остава един неработен ден в календара. Трябва да спрем да се разделяме. Време е за 24.05
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до "абе" - от водчица :)
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нинова плюе че не е във властта, ако бяха й дали финансовото министерство щеше да си краде и да не й пука.