Нинова: Опорочиха идеята за конституционна промяна

Предложението за 24 май е поредната дъвка за обществото
24 юли 2023 13:15, Стела Стоянова
105
Нинова: Опорочиха идеята за конституционна промяна
Снимка БГНЕС

Опорочи се цялата идея за конституционна промяна. Това коментира във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод предложението 24 май да стане национален празник на България.

Проектът за конституционни промени е на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" и бе представен в неделя.

Нинова описа това предложение като фалстарт на процеса. "Това е един вид родоотстъпничество на най-висшия закон", допълни Нинова.

Още по темата

Според нея това е „поредната дъвка, която се пуска на българското общество, за да влезем в безсмислени разговори, спорове, омраза и агресия едни срещу други, а зад това коалицията на омертата, на далаверата, на предателството на собствените им избиратели, да си довърши преразпределението на властта, паралелната държава да се прегрупира и да се наместят корпоративни интереси”, отбеляза Нинова.

Тя уточни, че са получили покана от Христо Иванов и Кирил Петков за конституционни разговори. „Отговорът ни на първо четене е, че ако ще се събираме да разговаряме за промяна на националния празник от 3-ти март на 24 май, няма смисъл взаимно да си губим времето”, коментира тя.

Нинова каза, че конституцията не е закон за конкретния случай, за конюнктурата и т.н. „Тази конституция, ако се промени, трябва да важи 50 години напред. Не може заради това, че те нямат кметове дайте да слагаме ограничения. Имам един въпрос - защо не си сложат ограничение на депутатските мандати, а слагат на кметските?", запита тя и уточни, че партията е пионер в това отношение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега е идеалния момент тиквеника да разтури седянката. След това предложение за трети март ококорената психодесница няма даже да влезе в парламента
8
4
 
7
 
! Отговори
абе преди 9 месеца
нинова ми се вижда подпухнала леееекичко :) от какво ли ?
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Конституционна измяна" готвят содомитите от Промяната, Боко и Пеевски.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аматьори. Ето ви безплатно работещи идеи за промяна на конституцията:- намалете депутатите за 150-180. Населението намаля с милиони, те още се бутат на 240 - да се забрани, както е и по държавните администрации, както го практикуват и патроните в САЩ - роднидни депутати.Стига с тези плоденета в НС. Вие там да работите или да се евете сте. Без Баджанак Мирковщини истории.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Азбуката на която пишем няма нищо общо с оригиналната дадена ни от гърците - в момента повече прилича на латиница отколкото на Славянска писменост
4
6
 
12
 
! Отговори
скачащата корни преди 9 месеца
нинова отново недоволна :) никой за нищо не я пита :)
3
7
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 9 месеца
Зад мъглата конст.промени се крие,подмяната,лъжата и чуждото посолство сглобило целият този бардак.
2
8
 
10
 
! Отговори
Управляващите преди 9 месеца
с това предложение за 24 май още веднъж доказаха, че нито са чували за българска история, нито се интересуват от нея. Да предлагат празник на братоубийството за национален празник!!! Още един ден на колониалната зависимост, но не от Русия, а от Византия.
1
3
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 9 месеца
Със сигурност ислямкия вятър няма да ви се случи:)))