По-скъп ли е един ден на плажа у нас сравнено с Европа

Сравняват се основните дестинации
3 авг 2023 13:26, Росен Стойчев
98
По-скъп ли е един ден на плажа у нас сравнено с Европа
Снимка: БГНЕС

Обядът на плажа – значително по-скъп това лято. Това показва сравнение на цените на менютата в заведенията в големите морски курорти в Европа. Заради по-високите цени в Италия например се върна обичаят туристите да си носят храна и напитки за обяд край вълните, съобщи Нова.

Поглеждаме към менютата в ресторантите по морето. Според туристите в Италия поне 50 евро са нужни, за да обядваш на плажа. Заради високите цени в заведенията – заедно с чадъра, шезлонга и плажните кърпи – летовниците носят и хладилна чанта с храни и напитки, приготвени вкъщи.

Още по темата
У нас средното увеличение е 15%. В повечето заведения на плажовете у нас: супите се продават между 5 и 8 лв., салатите – около 11 лв., основните готвени ястия –между 7 и 15 лв., а порция риба - от 7 до 17 лв. в зависимост от вида. За да проверим колко струва храната на плажа ще сравним цените в менютата в България, Гърция, Италия и Албания.

След последната почивка по родното Черноморие инфлуенсърът Гергана Димитрова отчита сериозна разлика в цените в менютата в заведенията на плажа.

„Доста са завишени цените. За сравнение - тараторът на повечето места беше 7-9 лв., което доста ме шокира. Салата „Капрезе” струваше 12-13 лв., сега е 19-20 лв. Рибата е над 25 лв. за ципура, лаврак, сьомга”, твърди Гергана Димитрова.

Пресмята, че от миналото лято досега, обядът на плажа за семейството ѝ е поскъпнал средно с 50 лв.

Рекордни ръстове в цените на плажните заведения отчитат туристите и в големите европейски курорти. В Италия например летовниците изчисляват, че за един ден на плажа за нужни около 50 евро за храна. В свои видеа в социалните мрежи Гергана Димитрова пресмята колко струва ден на морето на различни плажове у нас и на най-предпочитаните от българите курорти в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: плажтуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Честно казано, цените отдавна не ме интересуват, достатъчно съм се развил откъм доходи. Интересува ме спокойствие, лукс, чистота, добра храна, заобикаляща ме среда. Сред бедняци, правещи се на мутри без 2лв. в джоба с Кайени на 10+ години и макетни ножчета, не искам да почивам.
5
2
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 9 месеца
Аз понеже съм от старата школа,какво е салата "Капрезе"
4
2
 
11
 
! Отговори
готвач преди 9 месеца
а по скъп ли е стек ривай сравнен с Европа ?
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все още има диви плажове в България където няма жив човек дори в разгара на сезона. Там всичко е без пари. Може да спите на палатка и да ловите риба.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
7 лв. таратор, наш' кога че Ви дойда.......... а седнали да се пазарат за 20% ДДС НАГЛЯРИ!
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При опг пп-дб -ДА