През идната седмица се очаква покачване на речните нива

В понеделник се очакват валежи
2 сеп 2023 10:47, Елка Василева
1
През идната седмица се очаква покачване на речните нива
Снимка: архив, БГНЕС

В двата почивни дни нивата на реките ще останат без съществени изменения или ще се понижават, съобщи на сайта си Министерството на околната среда и водите (МОСВ). В понеделник, на 04.09 в резултат на валежи на места се очакват повишения на речните нива.

По-значителни повишения са възможни в централната и западната част от Дунавския басейн (западно от р. Янтра включително), в Източнобеломорския басейн и в горната част от водосбора на р. Тунджа (над яз. „Жребчево“), както и на старопланинските, средногорските и родопските притоци на р. Марица, в Западнобеломорския басейн.

Водните количества ще бъдат под праговете за внимание. На 2 септември 2023 г. в страната не се очакват опасни метеорологични явления, посочват още от МОСВ.

Днес времето ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В следобедните часове, главно над планинските и източните райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса, в София - около 29.
(БТА, Маргарита Колева)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари