Бедствие заради наводнението в Царево, хотели са под вода, евакуират хора

Част от паркираните автомобили са под вода
Обновена: 5 сеп 2023 12:56 | 5 сеп 2023 12:23, Нели Христова
185
Бедствие заради наводнението в Царево, хотели са под вода, евакуират хора
Снимка: Facebook/Meteo Balkans

Жителите и гостите на южния черноморски град Царево са евакуирани заради наводнението.

Те са призовани да се качат на по-горните етажи, за да не станат жертва на тежкото наводнение, което вече заля първите етажи на някои хотели в курортния град.

Положението е толкова тежко, че част от паркираните автомобили са под вода и се вижда само таванът им. Също така се съобщава и за отнесели леки коли в морето. Започнала е спасителна операция.

Движението по пътя Царево – Варвара е ограничено временно в двете посоки заради наводняване. От пътното управление уточниха, че пътят е наводнен от преливащи водостоци на две места.

В рамките на няколко часа са паднали обилни валежи, най-вече в района на Царево. Имаме съобщения за прелели реки. Хора са затруднени в придвижването си, предвид високите води. Кметът на Община Царево обяви бедствено положение. Заседава щаб, който да прецени за необходимите мерки. Насочени са допълнителни сили и средства на полицията, Жандармерията, „Гранична полиция”, както и на пожарната”, обясни директорът на ГДПБЗН Александър Джартов пред Нова телевизия.

Разпоредена е евакуация на хората от засегнатите от наводненията райони. „В Царево никога не е имало такива валежи. В общината вече има щети. Едно село е напълно наводнено. Река Велека се разлива в село Кости и там се наложи частична евакуация”, обяви кметът на общината Георги Лапчев.

„Дъждът изобщо не спира. Следим климатичните характеристики – мисля, че най-силният дъжд тепърва предстои”, допълни градоначалникът и призова да се действа спокойно.

Компрометирани са няколко моста, през които преминаването е опасно. „В момента не е необходимо да се прави никаква евакуация от хотелите. Нека хората се успокоят!”, апелира Лапчев.

Кметът обяви, че има проблеми на „Арапя”, в Лозенец, както и на местата, където има самонастанили се каравани. „Качилите се върху покривите, нека си останат там. Извикали сме амфибия, която ще ги евакуира, ако се наложи”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Без изградена инфраструктура хотели не се строят в пясъка. Ето и резултата.
132
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега най-добре се вижда алчността и наглостта на печалбарите. Морето ще си разчисти всичко което бе превзето от безумно строителство и бетониране. Язък, че ходят в Европа, но не виждат хората как го правят и къде са сградите им.
131
1
 
13
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙ преди 8 месеца
Х...У...Й...ЛЬОВЦИ от ГЕРБ, ДБ, ПП и ДПС и павителството от СГЛОБКАТА. Къде е помощта Бе. Няма нито пожарникари, нито войници??? Защооо????? Защото сте ПОДЛИЗУРЦИ, А за пожара в Гтрция и земетръса в Турция и за Уррите задниците си здрахте от помощи. А сега хората сами соравят. поради некадърността ВИИИИ!!!
130
3
 
11
 
! Отговори
срамота преди 8 месеца
Хотела на бог Тиква на Нестинарка нали не е наводнен?Защото ще трябва да му строим поне други 2 , ако е наводнен...За един приятел Гошо Горския питам...
129
3
 
15
 
! Отговори
обективен преди 8 месеца
След бедствието кмета на Царево ще бъде още по-богат.Много по-богат!
128
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Айде, на хаирлия да! Довечера още дъжд :)
127
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бедствие е това, което се случва по Черноморието в последните 30 години - варварско разораване и бетониране в името на печалбата. А това горе е последствие. И да ви кажа, пет пари не давам за съучастниците и безучастниците на бедствието, които сега са в ролята на жертви на последствието.
126
3
 
12
 
! Отговори
Сердж преди 8 месеца
ТОЛКОВА ЖАДУВАНО РАЗХЛАЖДАНЕ,ДАЖЕ И ПРОМЯНА,ТОЛКОВА ГОВОРЕНА!
125
12
 
6
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 8 месеца
Много копейка тука,интелетуалното ниво в форума е ударило дъното!
124
5
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 8 месеца
Туристическият сезон свърши;))) Трима алпа почват ва клатат: Чулман, Кубар и Субан. Яко аркадан без намазан с вазелин дупаран;)))
123
4
 
20
 
! Отговори
даммм преди 8 месеца
ще има апартаменти под 10к на първа линия.........
122
34
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми не знам аз със беемвака нямам никакви проблеми - Х5 20ки джанти мога да премина и през язовир
121
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
е тва е - га строиха без да мислят не риваха, а ся са сетите как е трябвало да се строи, за да има минимални щети
120
13
 
62
 
! Отговори
ХХХ преди 8 месеца
Боже с какви глупости ни занимават ! Кажете какво става в Украйна ! Зеленски нуждае ли се от нещо ? БТР-ите ни кога ще са там ( между другото те са идеални за бедствени ситуации) !? Ако платим на САЩ 2-3 милиарда за 180 страйкара ще получим ли поне 10 от тях ?
119
4
 
57
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
сечете горите не оставяите празно място незастроено и сега се качваите един етажпо нагоре да се спасите ако издържи хотела безбожен народ не мисли за нищоосвен за пари господ затова ни наказва
118
4
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали искате хотели у водата, на първа линия. Ето ви вода.
117
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Един хотел няма отнесен в морето. Разочарован съм. И природата не може да се оправи с мутрите ни.
116
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има само едно обяснение - презастрояване! Водата няма къде да се оттече
115
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да припопня на тия, дето си мислят, че само тук е така - в момента има наводнения и бедствени положения с жертви и в Турция и Гърция...
114
12
 
5
 
! Отговори
свидетел преди 8 месеца
Завещанието на БКП-то всичко отнесоха и сега потоп