Бедствие заради наводнението в Царево, хотели са под вода, евакуират хора

Част от паркираните автомобили са под вода
Обновена: 5 сеп 2023 12:56 | 5 сеп 2023 12:23, Нели Христова
185
Бедствие заради наводнението в Царево, хотели са под вода, евакуират хора
Снимка: Facebook/Meteo Balkans

Жителите и гостите на южния черноморски град Царево са евакуирани заради наводнението.

Те са призовани да се качат на по-горните етажи, за да не станат жертва на тежкото наводнение, което вече заля първите етажи на някои хотели в курортния град.

Положението е толкова тежко, че част от паркираните автомобили са под вода и се вижда само таванът им. Също така се съобщава и за отнесели леки коли в морето. Започнала е спасителна операция.

Движението по пътя Царево – Варвара е ограничено временно в двете посоки заради наводняване. От пътното управление уточниха, че пътят е наводнен от преливащи водостоци на две места.

В рамките на няколко часа са паднали обилни валежи, най-вече в района на Царево. Имаме съобщения за прелели реки. Хора са затруднени в придвижването си, предвид високите води. Кметът на Община Царево обяви бедствено положение. Заседава щаб, който да прецени за необходимите мерки. Насочени са допълнителни сили и средства на полицията, Жандармерията, „Гранична полиция”, както и на пожарната”, обясни директорът на ГДПБЗН Александър Джартов пред Нова телевизия.

Разпоредена е евакуация на хората от засегнатите от наводненията райони. „В Царево никога не е имало такива валежи. В общината вече има щети. Едно село е напълно наводнено. Река Велека се разлива в село Кости и там се наложи частична евакуация”, обяви кметът на общината Георги Лапчев.

„Дъждът изобщо не спира. Следим климатичните характеристики – мисля, че най-силният дъжд тепърва предстои”, допълни градоначалникът и призова да се действа спокойно.

Компрометирани са няколко моста, през които преминаването е опасно. „В момента не е необходимо да се прави никаква евакуация от хотелите. Нека хората се успокоят!”, апелира Лапчев.

Кметът обяви, че има проблеми на „Арапя”, в Лозенец, както и на местата, където има самонастанили се каравани. „Качилите се върху покривите, нека си останат там. Извикали сме амфибия, която ще ги евакуира, ако се наложи”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
2
 
! Отговори
к преди 8 месеца
Така започва ерата на новия местен феодал на Странджа планина, който докато я убива винаги ще играе ролята патриот и защитник, но реалността е съвсем друга. Изнесените пари в Турция трябва да бъдат изпрани по някакъв начин, а най-добрия такъв е да започне изкупуването на земята в Странджа. За целта през 2013 г. е предизвикано ново избиване на животни, този път овцете и козите, което тотално обезлюдява планината, а цената на земята драстично се срива.Планината се тресе от протести, а пръв защитник на онеправданите странджански животновъди се явява именно кмета на Малко Търново Илиян Янчев.Про
152
0
 
1
 
! Отговори
к преди 8 месеца
През това време ГЕРБ печелят изборите и на централно ниво, а министър-председател става Бойко Борисов. Финансовите потоци в държавата се насочват към герберскитеобщини, а паметливи припомнят, че Илиян Янчев владее всички митнически канали на българска и турска територия. Сакове с пари започват да се пренасят от България в Турция, където излизат извън полезрението на европейските власти и служби. Янчев се превръща в златна кокошка за новите властници и през 2011 г. той се явява на изборите вече за кмет на Малко Търново. За да не бие на очи Янчев е издигнат за кмет от листата на Земеделски съюз
151
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков сам призна че оголените била на хълмовете предизвикват масово стичане на водни маси към реките и деретата. Къде са дърветата по тези хълмове? Кой ги изсече?
150
0
 
4
 
! Отговори
к преди 8 месеца
Грози го затвор за опит за убийство, но Мара-червото се оказва благосклонна и задейства дебелите си връзки, чрез които всичко е потулено, Янчев вместо в затвора се оказва на свобода.Той обаче не може да прости предателството и месеци по-късно луксозния Мерцедес на бизнес дамата е взривен в центъра на Бургас на метри от апартамент, който е закупен с пари от митнически далавери. След случая със стрелбата по бизнес дамата Илиян Янчев е принуден да напусне митницата. Запознати припомнят, че бизнес дамата е завлякла огромна част от парите на Янчев, тъй като той и е бил изневерил с една от най-гол
149
0
 
1
 
! Отговори
к преди 8 месеца
Парите стават и повод за кървав раздор между Мара-червото и Илиян Янчев, когато една вече в апартамент в Бургаския квартал Меден Рудник Илиян Янчев прострелва с пистолет възлюбената си бизнес дама, тъй като установява, че липсват два сака с долари, които са били предназначени за висшестоящи чиновници, които да издигнат Янчев на много висок пост в Столицата. Вместо на висок пост в София Илиян Янчев се озовава в Бургаския арест. Грози го затвор за опит за убийство, но Мара-червото се оказва благосклонна и задейства дебелите си връзки, чрез които всичко е потулено, Янчев вместо в затвора се ока
148
0
 
2
 
! Отговори
к преди 8 месеца
Това са златни години за Янчев и възлюбената му бизнес дама, през които хвърчат торби с долари и марки. Бизнес дамата на Янчев инвестира огромна част от парите в хотели на Слънчев бряг и Ахтопол, купува десетки имоти(магазини, офиси, апартаменти и производствени помещения) в центъра на Бургас, които ползва и до днес, но всичко записва на нейно име, тъй като Янчев е на държавна служба и няма как да докаже произход на парите.Парите стават и повод за кървав раздор между Мара-червото и Илиян Янчев, когато една вече в апартамент в Бургаския квартал Меден Рудник Илиян Янчев прострелва с пистолет въз
147
0
 
2
 
! Отговори
к преди 8 месеца
Главна роля в тази кървава акция по избиването на хиляди глави едър рогат *** играе Димитър Германов, който по това време е назначен за директор на Областната дирекция по безопасност на храните-Бургас.Така започва първата голяма акция за обезлюдяване на планината Странджа и подготовката за продажба на хиляди декари земя на безценица. Главна роля в това мероприятие играе лицето Илиян Янчев, който по това време по неведоми пътища е станал зам.-кмет на Малко Търново.90-те години са годините на службите, далаверите, мутрите, куфарната търговия и бързото забогатяване. ГКПП-Малко Търново е един
146
0
 
2
 
! Отговори
к преди 8 месеца
През ранната пролет на 2011 г., когато снеговете още не са се стопили в Странджа планина изненадващо избухва шап?! Хората недоумяват, как е възможно това при положение, че при минусови температури болестта не може да се предава по кравите, биволите и говедата. За нула време без да има категорични доказателства, че е пламнала епидемия по животните, всички пътища в планината са блокирани от властите и започва масово избиване на едър рогат ***. Главна роля в тази кървава акция по избиването на хиляди глави едър рогат *** играе Димитър Германов, който по това време е назначен за директор н
145
0
 
2
 
! Отговори
к преди 8 месеца
Една от най-красивите български планини Странджа от години бавно и системно е убивана от кметове-феодали. Планината е завладяна, а поминъкът в нея е унищоженЦялото мероприятие по унищожението на Странджа започва през ранната пролет на 2011 г., а главни герои са двама кметове, които по това време все още не са такива, но за отлично свършената работа ще бъдат произведени в кметове. Все пак е редно да уточним, че единият кмет по това време заема важна държавна длъжност, а другият е зам.-кмет на община Малко Търново.
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В тези две статии на Афера, има снимки на изсечените гори, вижда се, как гъстите гори, са превърнати в голи бърда, след известно време, когато дъждовете или някой пороен дъжд завлече и почвата, ще останат голи чукари, няма да расте нищо, ще е суша и температурите също ще се повишат, спрете изсичането на горите, осъдете и престъпниците!
143
0
 
1
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Пак преди знаков празник ни наказва Вселенския Балансиращ Разум!Тегне някакво проклятие над нашия народ!А кога ще се борим с корупцията по високите етажи на властта селяни прости???Агент Линда Първати!ЦРУ!!!
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И престанете да вземате цялата вода от реките и ги пресушавате, защото така умират горски животни, които слизат да пият вода и водни животни, някои умират завинаги, престанете и да изхвърляте смет на неподходящи места и там където има води наблизо!
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прочетете тези две статии от Афера: "КМЕТОВЕ ФЕОДАЛИ УБИВАТ СТРАНДЖА ПЛАНИНА ПЪРВА ЧАСТ" , "КМЕТОВЕ ФЕОДАЛИ УБИВАТ СТРАНДЖА ПЛАНИНА ВТОРА ЧАСТ: КАК ИЛИЯН ЯНЧЕВ ВЛИЗА ВЪВ ВЛАСТТА И СЕ ПРЕВРЪЩА В МЕСТЕН ФЕОДАЛ"
140
0
 
3
 
! Отговори
Санитар преди 8 месеца
Споменахте за някакви наводнени хотели нещо??? Е за на кой хотела иде реч?
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Резултатът е плачевен разрушени пътища, ерозия, свлачища, пресъхване на реки, водни режими, хората продават имотите и земите си, и другата крайност затлачване и запушване на водоеми с трупи, наводнения, замърсена вода от заводи, липса на подръжка, отнесени къщи, имущество и за съжаление вече и хора!Много, много жалко, но идват местни избори и партията с разпределящият пицата, тая дето баш стопанисва и горите и водите на България, пак трябва да бъде избрана! Уви!
138
1
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Тази сутрин Николчето по Нова ТВ нищо не каза, че ще има големи дъждове, или не съм слушал добре, защото само зяпам дългите стройни крака!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То в цяла България през последните години върви яка сеч, ама я наричат по-омекотено санитарна!А към момента износа на дърва през Румъния върви с пълна сила. Десетки фирмаджии и в момента секат и унищожават българските гори, денонощно с цел да станат по-най бързия начин милионери, а някои вече са! И всеки кмет или кметски наместник, освен горския, ги познава, ама много добре! Защото тази дейност не е от днес!Резултатът е плачевен разрушени пътища, ерозия, свлачища, пресъхване на реки, водни режими, хората продават имотите и земите си, и другата крайност затлачване и запушване на вод
136
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Анонимен преди 5 часа Има само едно обяснение - презастрояване! Водата няма къде да се оттече.Не не е само проблема в презастрояването. Проблемът е в това , че 33 години ни управляват *** мутри и агенти на ДС а те нямат и идея какво е инфраструктура, какво са инвестиции, какво е планиране и т.н. Те знаят само да крадат и да използват докато се срине. И това са резултатите, от безхаберието на управляващата хунта в България от 33 години!
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде е гусин Румен Драганов , да ни обясни как летният туристически сезон е минал като по учебник и летовниците са щастливи и всички са си свършили работата и всичко е ок?
134
0
 
6
 
! Отговори
Нептун преди 8 месеца
Водата прочисти варварското строителство.