Три са вече жертвите на бедствието по Черноморието, няма сигнали за още изчезнали

Загиналите са двама мъже и една жена
33
Три са вече жертвите на бедствието по Черноморието, няма сигнали за още изчезнали
Снимка: БГНЕС

Три са потвърдените жертви на потопа на Черноморието – двама мъже и жена, съобщиха от МВР. Няма нови сигнали за изчезнали хора.

Третото тяло може да е на една от жените, които се издирват от вчера. Те са председателката на Районния съд в Царево Мария Москова и нейната дъщеря, за която се знае, че е ветеринарен лекар.

Още по темата

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към настоящия момент няма достъп до Синеморец. Органите на реда осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите осъществяват и контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия. Служителите на зонално жандармерийско управление в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от съдействие.

Екип на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас ,  заедно с доброволно формирование от Пловдив, по Закона за защита от бедствия освобождават пътя за село Фазаново, чрез изрязване и преместване на дървета и клони, както и проверяват проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в с. Лозенец и къмпинг „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, с цел недопускане на преливането, а водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари  участват и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в село Кости и оказват съдействие на местното население, съобщиха още от МВР.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 7 месеца
До Анонимен,що народът да не по-малко лаком,виж само всеки един редови българин как живее,краде,не си знае имотите и то без да има власт,представи си,ако му се даде такава,така че тези кметове не са паднали от Марс,те са част от корумпирания,мързелив и крадлив народ
28
2
 
14
 
! Отговори
Вече преди 7 месеца
Преди там имаше и индустриални сгради, земеделски земи, а строителството беше съвсем ниско, а сега всичко стана на вили и хотели. Вече е сграда да сграда. Разпродадени държава. Киро и той за 6 месеца министър-председател взе един плаж. Голяма промяна...
27
2
 
10
 
! Отговори
Е преди 7 месеца
Презастраховането започна още 90-те, когато ДСто почна да граби.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
от както дойде промяната 2021 до 2023 сечна в Странджа се е увеличила 10 пъти. Блгадоарим на гумен радве и промяната на посолството
25
3
 
8
 
! Отговори
Коста дел Кроко преди 7 месеца
Строеж започнат по времето на Станишко , 2007 г. За устрояване на руските мафиоти в България. Спрян през 2010г. ДАНС арестува и изгонва баш руската мутра. И Боко е виновен за наводненията в Гърция. Няма край наглостта на комунистите. Сигурно и Боко е виновен че Станишев подари Камчия на руснаците.
24
3
 
14
 
! Отговори
морски преди 7 месеца
Презастрояването докарва много бедни туристи. Мутрите изгониха платежоспособните. Важното е да се перат пари милиони и милиони.
23
4
 
15
 
! Отговори
Битката е загубена ! преди 7 месеца
Защото ДС мафията отдавна е завладяла Бг. Толкоз!
22
1
 
20
 
! Отговори
До 19 преди 7 месеца
Какъв съд, като ей го съдийка строи вила близо до морето?
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Специално за Кмета на Царево, пределно ясно е че краднал яко, продавал парцели в/у засипани сухи дерета и са потоп, ама не е потоп а един по проливен дъжд за по малко от 14/15 часа, резултатите са видими?!Същото е за ново изградените Хотели и т.н., лакомията е повсеместна и е ГЕРБ - ава лакомия, която мижетурките от продължаваме промяната и де-бе продължават да покриват и изпират виновните за този бардак по Морето и в България!Обаче пък се е отчитал редовно в Чекмеджето.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Със същите тези мафиоти е свързан и изчезналият безследно от България сръбски мафиот Бато /от сръбските тайни служби/ , който пък е съдружник с бившият зам.министър на МВР Камен Пенков, който пък избяга в Испания, но неговата охранителна фирма Скорпио продължава да развива дейност в България. Дълга верига като свински черва от милиционери всичките от БСП.
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да си припомним комплексът на най кръвожадните мутри от свердловската руска мафия в Царево - Коста дел Кроко. Нашето МВР им издава даже български паспорти. Стои цял недостроен квартал като призрак вече повече от 15 години. Много български фирми изгоряха, защото руснаците не са им платили нито лев. Тези същите мутри застрелват с 7 куршума кмета на Елин Пелин Янко Янков, защото там бяха купили 240 декара земя. Тези същите мутри бяха купили и земя в природен парк Пирин и още на много други места. Цъфти Вечната Дружба на българо-руската мафия. Със същите тези руски мафиоти Бойко Борисов игр
18
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кметът Лапчев (ГЕРБ) е затрупал всички дерета и ги е вкарал в УПИ. Веднага прокуратурата да се самосезира и всички виновници на съд! Писна ми да гледам в какво бла то превръщат държавата ни!
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България единствената система, която работи безотказно,е тази за навременно усвояване (крадене). Нали не мислите че на боко шкафчинциту е извор.
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хората се издавиха, а престъпника от Банкя набива пържоли в Зайчарника и разтяга локуми на мисирките.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Както винаги онова дето го "построи" Боко се измива от един по-силен дъжд. Но чекмеджето му е пълно.
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На Колю Фичето мостовете на по 300 години и не мърда. А на Боко Тиквата един дъжд го отнесе. И асфалта му също.
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Петнадесет години герберастите и дръндарския пандизчия изсичаха горите и строиха десет етажни къщички за птици с по три асансьора. И това е резултата.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дълго ще берем плодовете на гребарастката алчност и некадърност. Това е само началото.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Борисов и Доган в продължение на 15 години безнаказано изсичаха и изнасяха гората. Това са последиците.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Питайте кмета на Царево (ГЕРБ) кой изсече гората, запълни деретата и не е почиствал коритата на реките? Как пък един журналист не се сети да му зададе тези въпроси?!?! Явно всички са на софрата заедно.