Нови правила за работата от вкъщи

Очакванията на персонала
22 окт 2023 14:45, Росен Стойчев
27

Промени в Кодекса на труда създават нови правила при работата от вкъщи. Георги Първанов работи в голяма международна компания. Той отговаря за екип от над 100 души, голяма част от които се възползват от дистанционната работа. Като работодател признава, че контролът върху работещите от вкъщи е труден, затова има нужда от промени, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Трябва да разберат нашите зрители, че няма как да не се регулира дистанционната работа, тъй като досегашното законодателство не покрива много от ситуациите", каза той.

Още по темата

С тези мотиви Министерството на труда и социалната политика предлага промени в Кодекса на труда, които ще засегнат и служителите и работодателите. Работещите вече ще трябва да посочат адреса и условията на мястото, от което са избрали да работят. А работодателят ще носи по-малка отговорност при трудова злополука.

Димана предпочита работата от дистанция, но все по-рядко има тази възможност.

Тя признава, че и колегите ѝ са запознати с инструкциите за безопасност, но спазването им трябва да бъде отговорност на всеки служител, тъй като контролът наистина е труден. Не е съгласна с идеята за фиксирането на един адрес за месторабота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: персоналBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
29
 
! Отговори
Киро преди 6 месеца
Всяка компания сама си регулира работниците, това не е работа на държавата. Ако са държавни компании да, но на частните не можеш да кажеш как да си вършат работата. Що за идиотия?
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че аз затова минах дистанционно, бе! Защото мога да сменям локацията през седмица-две!
3
6
 
14
 
! Отговори
ИТ преди 6 месеца
След като не искат да работя от офиса то е редно да ми заплатят тока и наема, както и храната която поръчвам.
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Работя аз, парите се пращат на някой с фамилия Сеферимов, дето не се знае длаи изобщо е жив, данъците са на негово име, ама паричките си ги тегля аз хихииии
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво ако фирмата ми има 50 офиса в целия ЕС и работя днеска София утре Дортмунд другиден Мадрид, включително от хотелите и летищата измежду пътуванията? Все командировки ли трябва да ми изписват? Колко адреса да си сложа? Това малко не е ли тотално в разрез с политиката на ЕС за свободно движение на хора и капитал? Нашите нови кoмyнисти с ролекси това ли измислиха след 4 години мъдрене???