Скъпите домове карат американците да бягат в Европа

Голямо търсене на европейски домове
7 фев 2023 17:45, Росен Стойчев
35
Скъпите домове карат американците да бягат в Европа
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям брой американски граждани се местят в Европа, заради поскъпващите жилища в страната, съобщи Блумбърг.

Италия, Португалия, Испания, Гърция и Франция са сред предпочитаните от тях дестинации. Има голям интерес от американци, желаещи да се преместят в Гърция.

Заявките за това са нараснали значително. Търсенето на домове от американци в Италия и Франция достига най-високи нива от три години.

Пенсионери и заможни хора са сред основните купувачи на домове в Европа.

Още по темата
Сега обаче Европа привлича и представители на средната класа.

Това се дължи на достъпните жилища в малките европейски градове и шансът за дистанционна работа. Много млади хора не могат да си позволят жилище в американски град.

Това ги кара да изберат домове в Европа, където могат да живеят комфортно с доходите от дистанционна работа в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Балонджията преди 1 година
Сега цените ще паднааат,. Дойдат ли американците, ще предявят огромните си претенции и ще свалят ценитееее, ще видите вие!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас, вкички искат в прекрасната Европа. Англичани, американци, бежанци, украинци всички се намърдват и вкатиляват живота на хората които са си родени там. Ледостта за печалбарство от сащ е най-големия бич за света. Всеки иска да управлява едни голями пари все едно ще е 1000 г. на този свят, а реално всеки е за малко, най-много 80-100 г.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа е залята с испанска, холандска и турска храна. България е залята от нетолерантни политици. Неспособни да постигнат споразумения за благото на икономическата стабилност и притегателността на България. За да остават младите в България и да постъпват инвестиции.
21
5
 
7
 
! Отговори
America преди 1 година
Щатите и американците са господарите на света. Говоря за богатите американци, защото, да, има и много бедни, и изнемогващи като навсякъде. Но докато сме живи, това няма да се промени. САЩ казват къде, какво, за колко време и как да става.
20
2
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Така е, но в България хората по принцип са назад с информацията и вярват на всякакви фейкове и щуротии. Още повече че от м.април 2022 всички големи компании в САЩ забраниха дистанционната работа извън границите на държавата.
19
2
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
В центъра на Бостън 7500 $ месечен наем се счита за добро попадение. При това не говоря за луксозен апартамент, а А нормален. Площ около 110 в кв.м
18
3
 
19
 
! Отговори
Джако преди 1 година
Докато Бай Дън граби с пълни шепи от Федералния резерв, за да раздава милиарди военна помощ за Украйна и подържа 850 военни бази пръснати по всички краища на света, ще се окаже че американците няма да могат и ...тоалетни да могат да си построят.Жалкото е, че и у нас стана същото чудо !
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се напълни ЕС с африкани ислями.
16
1
 
12
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Човече, ти ме уби с тази сума за наем ! Шапка ти свалям, че се справяш. Но за 5000$ можеш да си наемеш супер приятно място за живот, в която си искаш европейска държава При нас (Южна Франция), получаваш къщичка в приятен квартал, с градинка и изглед към морето- 2-3000 Да си жив и здрав, че се справяш с тези безумни цени ! Поздрави
15
0
 
9
 
! Отговори
Вин преди 1 година
Противоречат си данните от статията- преобладават "пенсионери и заможни хора ", а младите идвали"заради възможността за дистанционна работа"! Винаги богатите си купуват жилища в екзотични страни, а често точно пенсионерите имат и пари и време да им се насладят. Младите, ако работят дистанционно, могат и да си живеят в американски малък град или село, а не да се местят в Европа.
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връщат се по родните места на прадедите им тоест. Явно не са наясно, че "демократичната" им "родина" методично и настъпателно съсипва нашия континент и качеството на живот се влошава прогресивно. Защо не си стоят там, в страната на неограничените възможности, пък да съберат и всичката ***, която докара държавицата им тук, чрез войните си по планетата и да ги интегрират там при тях - пространство колкото щеш, икономика без граници, възможност за всякакво развитие ? Тук изнемогваме вече...
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как бе? Тука нашите бачкери фантазьори разпращат разни къщета по 150к долара в САЩ без да си имат идея, че са негодни за живот. Иначе- да. Към днешен момент читава къща в САЩ за под 2.5-3м долара почти няма. На читаво място с читави съседи. Преди години работих в Сан Франциско (и преди съм го писал) и имам малко апартаментче там в един кокетен район. Ипотека- 3200$ месечно, наем- 5500$ към днешен момент. Още малко и го изплащам на 100%. В САЩ е сложно за неможещите.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американската простотия плъзва в Европа.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мани, мани....тая Европа да не е разтегателна? Домове за хиляди бежанци, домове за американци....отде, бе? Специално за Германия знам, че вече да в пълен ужас. Криза за жилища.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как така? Нали всички крещят, че цените на жилищата в САЩ падат право надолу?
9
0
 
19
 
! Отговори
БЗНС преди 1 година
Да идат у наше село да садят домати - не може само компютри, требе и компоти !
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Скъпите домове карат американците да бягат в Европа"---------------А аз се чудех каква е причината IQ-то в Европа рязко да се понижи.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква Европа, бизнеса бяга в САЩ и Китай, хората на юг в топли държави, да искарат по евтина зима заради скъпия ток и горива!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво домати ве аркадаш - за домове става въпрос. Кажи честно кво пуши или пийна че ракиено време стана и без домати не въри.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У бегето защо не бегат се пита в задачата, цела Европа купуваше Холидей кoптоpи у ***.та а сега спряха, дойде им акъла че в таз държава няма държава.