Семейство с деца е блокирано в прохода Шипка, лавина падна върху бус в Петрохан

Има много паднали дървета
26 ное 2023 08:45, Нели Христова
52
Семейство с деца е блокирано в прохода Шипка, лавина падна върху бус в Петрохан
Снимка: БГНЕС

Семейство с деца е блокирано в кола преди прохода "Шипка". Екипи на пожарната със снегорини се опитват да стигнат до бедстващите хора.

На прохода "Шипка" има много паднали дървета, снегонавявания и преспи над два метра, предава NOVA.

Лавина падна върху бус на прохода "Петрохан". Няма пострадали хора и нанесени материални щети. На прохода снежната покривка е около 70 см. Има нападали клони и дървета. През нощта са се случили леки пътни произшествия заради шофьори, подценили зимната обстановка.

"По републиканския път 2-81 има завъртял се автомобил, който в момента се опитват да изтеглят. Цяла нощ проходът "Петрохан" беше проходим. Имаше и лавина. От поддържащата фирма успяха да се справят. Проблеми създават недисциплинираните шофьори", обясни директорът на ОПУ-Монтана инж. Володя Вълов пред Нова тв./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз ли ги пратих тия на Шипка та сега с моите данъци да ги спасяват?!?!Казаха да не се пътува но провинциалистите винаги имат спешни пътувания за глупости а после о-ли-лийййй.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И кой е виновен сега от четвъртък сървър предопреждения за много лошо време с препоръки да не се пътува никъде а тези и с малки деца тръгнали . Безопасност и после винаги някой друг е виновен.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изгря слънце!
38
4
 
10
 
! Отговори
Разумни родители преди 5 месеца
Сигурно са тръгнали към Пирин планина, да изкачват Кончето.
37
2
 
26
 
! Отговори
Иванова преди 5 месеца
Може да им се струва нереално,на младите ,дето не са виждали зима в последните години.Но аз съм на 75,1953 г точно прокопаваха тунели ,покривите на къщите не се виждаха ,над 2,5 метра беше снега.Баща ми ме носеше н а рамене и аз виждах само бяло до безкрая.Нещо като окопи-движиш се и не може д а се разминеш.Снега е плътен и трудно отстъпваш в страни.И хората си ги копаеха с лопати ,нямаше техника.
36
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От 1 седмица предупреждават и медиите и властите. Къде са тръгнали всички точно днес?
35
3
 
16
 
! Отговори
секс-пишка преди 5 месеца
Събота в 7 часа сутринта на къде са тръгнали цялото семейство, дано са ги изкарали вече. В тоя студ не знам как ще оцелее човек. То кой знае и колко ли улични животни ще починат от студ.
34
7
 
0
 
! Отговори
бах ги преди 5 месеца
До 37 - Ас смс джипути и минавма през кар аотсрни леко такааа и пк си миавам и от др страна гат *** видят викам, *** съм бил на кампинк и така и *** пускат.
33
5
 
8
 
! Отговори
д преди 5 месеца
Ростролнадзор ни ппродуха ушите с врякането за стоте БТР-а. Дето са стояли в някакви складове над 40 години и никой не се е сетил за тях даже по времето когато наситина валеше редовно и дебел сняг. България си има достатъчно тежка техника, въпросът е да има добра организация и управление при кризи.
32
2
 
6
 
! Отговори
( О'_'О ) преди 5 месеца
АПИ е трябвало да затвори пътя.
31
1
 
10
 
! Отговори
д преди 5 месеца
До И във Алпите--Да и в Алпите и навсякъде имат червен код и затварят пътища. Тази година точно по време на големите валежи бях в Австрия Словения и Хърватска, имаше си и затворени пътища и наводнения и жертви. И кодове. В Хърватска бяха затворили един мост превантивно, а хотелът ми беше от другата страна. Е не ме пуснаха да мина с колата, обикалях над 20км да мина по друг мост, където не било опасно. А валежите не бяха почнали още. Тук също така трябва да е - превантивно затваряне.
30
3
 
4
 
! Отговори
НАТО сила! преди 5 месеца
До 1212 - Тагарев какво общо има. И не четеш ли, че вече се изкачва специализирана техника да ги спаси, но не може да стигне.
29
2
 
24
 
! Отговори
Наградите Дарвин преди 5 месеца
Представяте ли си колко трябва да си "умен" да качиш децата и жената на пътуване с колата, която няма гориво и е с летни гуми и да се качиш горе в Балкана, прохода Шипка и да си мислиш, че няма никакъв проблем? Другия път пробвайте да се разходите на Кончето.
28
1
 
16
 
! Отговори
Червен Код Идея преди 5 месеца
Още предложения за почивка за семейства с деца през лошото време - нощно изкачване на връх Мусала.
27
8
 
9
 
! Отговори
1212 преди 5 месеца
Тагарев веднага да изпрати верижна машина, за да спаси 4 *** бъгарина. Веднага, и без това Казанлък е близо. Бързо Магарев. Или ги изпрати на урките и нямате машини за почистване. Дол_ни пропад_няци. Само да загинат ви вдигаме във въздуха, безхаберници куци.
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На пътя преди прохода Шипка винаги при лошо време има ужасни виелици, навявания и нула видимост. И това не е изненада, а обичайно явление през зимата в този район... Заради това и предупреждават от рано, разбирам, че може да се наложи спешно пътуване, но чак да се натовариш с децата и да рискуваш в тези условия си е доста безразсъдно...
25
3
 
3
 
! Отговори
до Хемус преди 5 месеца
Този ден го помня мнооого добре! Бях в Стара Планина...
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ено врЕме ... Кат валеши по 2 метра имаше .. Триии! Копахме тунели да одиме до улицата и магазина ...
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На това семейство на Шипка сигурно нарочно не им помагат другите водачи, за да станат по-готини репортажите и клипчетата в тикток. А те като нищо нарочно да са се окопали и да стриймват за лайкове и гледания. Ай сиктир и сензации! На кокили да са ги евакуирали ако беше толкова критична ситуацията.
22
3
 
22
 
! Отговори
Хемус преди 5 месеца
8 март 1993 година!Тогава си беше изненада и сняг,цялата държава блокаж,но не помня някой да умря и да прави драми,че не може да иде до мола!Просто и хората бяха други