Драмата в Каравелово: Фургони, влага, студ и безпаричие. Честита Коледа!

Карлово още чака 50 млн. лв. от държавата
Обновена: 24 дек 2023 09:52 | 24 дек 2023 09:50, Петър Бойчев
140
Драмата в Каравелово: Фургони, влага, студ и безпаричие. Честита Коледа!
Снимка БГНЕС

Във фургони ще посрещнат и тази Коледа жители на карловските села, които пострадаха след опустошителното наводнение преди година, предава НоваТВ.

Ударените от придошлата вода семейства все още възстановяват домовете, градините и оградите си. Някои разчитат изцяло на собствени средства и спестявания. Други теглят кредити, които все не стигат и вземат нови.

Мостът в село Каравелово, който беше разрушен напълно и раздели селото на две, към момента е възстановен на 50%. За да бъде завършен и да се започне ремонтът на останалите улици, се чака финансова помощ от държавата.
Необходими са още 50 милиона лева.

„Започвам всичко отначало. Целият ми дом замина. Живея във фургон на стари години”, сподели Недка Димитрова, жител на село Богдан. 73-годишната жена е трудноподвижна с пенсия от 700 лв. и живее сама. Спасение от конденза няма, но пък разчита на климатика, за да не мръзне в студените нощи в металната конструкция. Във фургона може да остане до пролетта, след това държавата си ги иска обратно. За това синът й започнал да възстановява разрушената й къща. „Оправихме една стая и банята. Материалите са много скъпи. В задънена улица сме. Напролет ще теглим заем и ще продължа ремонта”, казва жената.

„До момента сме почти завършили 19-километра нов общински път, който започва от Московец. Започнахме и изграждането на нови речни корита, които да се чистят по-лесно и да бъдат устойчиви на природни катаклизми”, уточни кметът на общината Емил Кабаиванов.

74 милиона лева струва цялостното възстановяване на засегнатата инфраструктура. До момента обаче държавата е отпуснала само 16 милиона. Кметът на Карлово е изпратил писмо до премиера и до вътрешния министър за ново финансово осигуряване. „Следващата година очакваме още над 50 милиона. Ако имаме поетапно финансиране, ще можем до края на 2024 година да кажем, че сме се възстановили”, каза още Кабаиванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
3
 
! Отговори
ехааа преди 4 месеца
До Анонимен....държавата са всички данъкоплатци...защото те пълнят бюджета...и ти смяташ , че аз съм длъжен да се грижа за теб???държавата осигурява функционирането на системата както е по конституция чрез своите органи и с пари събрани от данъци но не и да гарантира на всеки жилище или работа
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До За дърти комунисти. Пак не ти се получава бе. Пий апове срещу комунисти. Продаат се по аптеките - антикомунизъмоцин.
17
2
 
23
 
! Отговори
Ахмед Утешителя преди 4 месеца
Докато тези хора мръзнат по фургоните,украинките обикалят мола за да си купят поредното яке Зара или нови обувки.Само подаръци са им главата.Чичо Ахмед им знае номерата.А иначе за едни Коледа като укрите,а за други студ и мраз по фургоните.Но ако бяха укри нямаше да са във фургоните,а в хотел на морето.Просто са се родили българи.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 8. Държавата е създадена за да има име на картата на света ли ?
15
15
 
4
 
! Отговори
За дърти комунисти преди 4 месеца
И фургонът е лукс
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 8. Че за кво и тогаз държавата като не е длъжна да се грижи за никого ?
13
0
 
12
 
! Отговори
Loyko преди 4 месеца
Най важното което правят държавите от Азия който празнуват лунната нова година е основно почистване на дома и района около къщите.След това семейството се приготвя за празничната вечеря и започват да празнуват.Това го правят всички без изключение и старателно. Само погледнете при нас улиците,градинките какво свинщина е.Вятъра разнася всевъзможни отпадъци.
12
14
 
1
 
! Отговори
правилно преди 4 месеца
До Анонимен една застраховка е около 80-100 лв на година което са 8 лв на месец !!! дори и хората с ниски пенсии биха могли да отделят 8 лв на месец а ако имат и деца те би трябвало да им покрият застраховката а и да им помагат с каквото могат
11
2
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 4 месеца
Така е при правителството на сглобката,България не е приоритет,те обслужват чужди интереси и там дават пари.
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо,важното е за украинките да има пари и за ония ор...ки помощи да се раздават. Няма такава държава като нашата.Тя затова вече е 6 млн.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БТР те само да бяха продадени,а не подарени и ето ти пари за покриване на щетите и подпомагане на бедстващите БЪЛГАРИ!!! Но нали приоритет на нашета правителство не са собствения му народ ,а укрите и евроатлантическите ценности! Нека блеем ,спим и продължаваме да търпим предателите е продажниците.
8
2
 
18
 
! Отговори
СЛЕД 40г. преди 4 месеца
В СТРАЖИЦА ОЩЕ СЕ МЪЧАТ ВЪВ ФУРГОНИ
7
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да си бяха направили застраховки, държавата не е длъжна да се грижи за домовете на никого- аман от мързеливи и неграмотни мрънкачи!
6
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има нещо наречено застраховка сгради, да си направят, а нецсамо да се вайкат и чакат държавни пари (на данъкоплатците) за нови къщи. Държавата в лицето на общината да оправвт инфраструктурата.
5
4
 
26
 
! Отговори
Разтоварени преди 4 месеца
До4.И какво работят украинките толкова много в хотелите на морето,че са толкова натоварени?
4
9
 
25
 
! Отговори
Itso преди 4 месеца
И на фона на цялата неправда и пародия на социална система в тази държава все още има хора, които ходат да гласуват. Глyпaцитe нямат свършване.
3
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От Отдел "Обслужване" на клиенти.Важното е украинките да са на топло, защото работят на много натоварена програма - по двама на час.
2
5
 
40
 
! Отговори
товаебългария преди 4 месеца
това е българия истинското и лице.Украинте в хотел,а българите на студ и мизерия.
1
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Честито им.Важното е че украинките са по хотели и бази на топло,нахранени и със всички удобства.За едни фургони,за други хотели на морето.Весела българска Коледа.