Няма да бъде обявена грипна епидемия в София

Заболеваемостта в цялата страна намалява, каза Хинков
5 фев 2024 12:30, Анисия Иванова
40
Няма да бъде обявена грипна епидемия в София
Снимка: БГНЕС, архив

Няма да бъде обявявана грипна епидемия в София, заяви пред журналисти здравният министър проф. Христо Хинков.

Пречупва се върхът на грипната вълна в страната, подчерта още Хинков и допълни, че общата заболеваемост в страната спада.

Нещата се подобряват. Намаляват случаите. За София град няма да има обявяване на грипна епидемия, тъй като случаите са малко.  За София област все още има завишаване на случаите, но там ще се прецени дали да има грипна ваканция или онлайн обучение.

В днешния ден изтичат вече обявените мерки в областите Плевен, Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново и Хасково. В София-област и Шумен те ще важат до сряда включително, а в Перник и Пазарджик – до петък.

Преди това министърът присъства на официалното откриване на хеликоптерна площадка на покрива на столичната болница "Св. Екатерина".

Съоръжението ще бъде част от системата за спешна медицинска помощ по въздух. Министър Хинков посочи, че 2 милиона и половина са предвидени за изграждане на хеликоптерни площадки, като една от тях струва 120 хил лв. с ДДС.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
5
 
! Отговори
Как така Бе Нали преди 3 месеца
Глобалните Сатанисти казаха, че ще ни ДоЛиквидират с "Болестта Х" - трябва да Слушкаме и да се Факсинираме за КОВИД, щото Факсината е БезОпасна!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То 50% от учениците и работещите са от. София област, ама нищо аз ще си оставя детето до края на седмицата у нас
15
6
 
3
 
! Отговори
Русия преди 3 месеца
Саму софията вий важна
14
4
 
1
 
! Отговори
Точно така преди 3 месеца
Toчно така. Опичайте си акъла. Да не сте посмели пак с някакви дискриманционни мерки да ни тормозите.
13
2
 
15
 
! Отговори
До бай Дрън преди 3 месеца
Аз пък вече повече от месец го карам, с 2 антибиотика и още имам проблеми с белите дробове. И нямам ваксина срещу ковид. Първо бях 14 дни в болнични и се върнах недоизлекувана на работа, защото 6 колеги отсъстваха по болест. Учител съм в малко училище и дори един от нас да отсъства става проблем. Затова се върнах, но се заразих повторно от ученик, чиито родители го водят болен на училище. Като им кажеш да го оставят вкъщи, те се възмущават: Вие сега за един сo-пoл ли вдигате врява? - Та така.
12
3
 
22
 
! Отговори
кого заблуждаваш бе преди 3 месеца
всеки ден се разболяват стотици,само в работата ми хората останаха половината,не се правете на ***,вие сте си такива,
11
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Добре. Най-добре е. Като обявят, ще предпишат хапчета против болно гърло за 70 лв. или 80 лв. Преди четири години, за два месеца карантина, предписваха скъпи лекарства против Ковид, в начална фаза и т.н., които струваха 100 лв. С ПСР тестовете обираха хората. Ако ще пускат учениците във ваканция, за да ходят родителите им в аптеките да купуват най-скъпите лекарства против грип, при положение, че и чаят може да помогне, по-добре никаква ваканция.
10
12
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
То тоя грип го изкарах точно за 5 дена...ако изобщо е било грип.4-5 аспирина, едно две прахчета и 2 пъти капки за нос. Останалото чай с лимон, заедно с аспирините. Ама както ни подплашиха, много упорит грип, тежък...е сигурно е бил тежък и продължителен за ония, дето се набодоха преди време заради К19.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хора ако си мислите, че това което е в момента е образование сте в голяма заблуда. Ходенето на училище е да се покажат дрешки, коли, пр.стотия, клипчета дето тормизим другите, да ударим някой кичек.. те такива ценности. После ако някой им направи забележка учителя може да го махнат за нула време
8
2
 
22
 
! Отговори
Няма грип, нямаааа! преди 3 месеца
София с милион и половина население, с институции и училища с по няколкостотин души в тях, с претъпкани превозни средства, в които си ходим по главите и си кашляме и плюeм в лицата, с опашки в поликлиниките, с навалица в моловете и супермаркетите - откъде да дойде грип?! София е като Разград - и там тяма грип, и тук няма!!! И часове при УНГ и пулмолозите няма, ама това е друга тема. Хинков реже лентички за въздушни линейки - браво! Ама те не спасяват болни от грип. То грип няма де, така че ура!
7
11
 
6
 
! Отговори
Хах преди 3 месеца
Не че нещо, но тази година около мен няма нито един настинал, да не говорим за тежък грип.
6
4
 
7
 
! Отговори
Йончо Тотото преди 3 месеца
Някои граждани се страхуват, че досегът с образование ще оскверни децата им, и грипните ваканции са малка надежда тези малчугани да си останат автентични, натурални, като мама и тате.
5
10
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Номерът с Новид не мина.Не минава и номерът с грипа. Следващият път поне обявете епидемия от венерически заболявания,че те са факт и така няма да ви се налага да лъжете.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
учениците да се мъат да боледуват, ако ще да пукнат няма да ги оставят вкъщи, щото мама и тате бизнесмени трябва да ги гледат, а така ше мой да работят или да маат крачоли по кафета и фитнеси
3
2
 
13
 
! Отговори
пилотаж преди 3 месеца
Защо бе ***, в София няма грип ли?
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама ние не сме очаквали друго ве пудел. След като смдяха покрай ковид мерките сега е ясно, че ви е страх от обявяване на грипна и разпускане на учениците. Имаше един период от много жертви на ден, че и мнлади хора ама нали сме да се харесаме на едноклетъчните и еднополовите
1
1
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Ел рецептите българите нямат достъп до лечение знаеш ли това