Собственици на каравани: Никой не може да ни изгони!

Институции започнаха проверки по морето за незаконно разположени каравани
12 апр 2024 23:20, Красимир Ангелов
98

Девет институции започнаха проверки по морето за незаконно разположени каравани в държавни горски територии и върху дюни. Те целят вече разположените кемпери да бъдат премахнати още преди започване на активния сезон. Днес изтича гратисният период, в който собствениците на каравани можеха да ги премахнат доброволно.

Проверките за незаконно поставените каравани започнаха от залива Вромос край Черноморец. Стигна се до напрежение.

"Идваме си тук от 10 години. Не знам какъв е проблемът", каза един от собствениците на каравана пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Никой не може да ме изгони, ей къде е моята каравана. Ако ще 100 полицаи да дойдат", коментира друг собственик.

"Ще им изпратим протоколи да ги приканим още веднъж да ги преместят от държавните имоти. По информация на горските в тази част на залива Вромос са над 100", коментира зам.-областният управител на Бургас Владимир Крумов.

Част от караваните са със свалени регистрационни номера и са оставени да зимуват в залива, за да се пази място за лятото.

От екоинспекцията трябва да установят по специализираните карти с помощта на GPS колко от караваните са поставени върху дюни.

Вижте повече в репортажа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как не може, живеем в комунизма където управляват воините, а тяхната дума е заповед. Сгрешили сте времето.
40
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали е трудно булдозер през каравана да мине?
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...auноморие
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Половината Черноморие е бетономорие, останалото ***!
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагли
36
2
 
14
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 1 месец
Не е "Никой не може да ни изгони", а "никонемоенизгони!", следете си цитатите.
35
4
 
49
 
! Отговори
Точно така преди 1 месец
Бреговата ивица е на всички. И за това, всеки не може да си прави каквото иска с нещо, което е на всички. Караваните само там където е определено и то срещу заплащане. Ползваш нещо, което е на всички, плащаш за да има полза за всички. А бе тия къде ходят по нужда. Уууу, смрад.
34
15
 
31
 
! Отговори
sdfd преди 1 месец
полицаите да идат да се дървят на пeeвски и доган - за незаконните им палати, ама не им стиска. нещастници. боко и пeeвски са проклятието на българия.
33
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какъв е проблема? защо да няма каравани - нали бреговата ивица е на всички. къде да отидат като всичко останало е бетонирано?
32
6
 
29
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
тия па смелчаци никой не можел да ги изгони хахаха . идва един джип с ония с качулките и сами ше си тръгнете , даже нема да питате колко бързо да се изнесете .
31
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива изказвания не бива да се толерират. Минават булдозерите и мачкат всичко, изчиства се, и тия се осъждат да заплатят на обществото нанесените от тях щети върху природата. Ако такива индивиди надделеят над обществото, по-добре да закриваме държавата.
30
4
 
15
 
! Отговори
Спор с павиани преди 1 месец
До 31. а. хех, незаконно паркирана каравана - огромен проблем, законно построенна стена с незаконен хотел в нея - няма никакъв проблем.. . . . Спор с павиани! Прочети им коментарите багер/караван! По тъпанарско изказване няма! Спирай губенето на време по тези горуми на глупците! Аз вече спрях и ми е кеф!
29
5
 
25
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Багер срещу каравана, кой е по силен, а ?? Аз залагам, че багера ще направи караваната на съчки !
28
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя селянин ако покаже нотариален акт за земята няма да го изгонят, ама надали има. Все пак са дюни :))
27
6
 
26
 
! Отговори
Аманда преди 1 месец
В щатите ако се дървиш на полицията може да отнесеш един калибър в кухата кратуна. Има закони и се спазват . ОТ ВСИЧКИ. Тези кочини държавата може да ги разтури за нула време ако иска да има ред и справедливост.
26
19
 
19
 
! Отговори
а преди 1 месец
хех, незаконно паркирана каравана - огромен проблем, законно построенна стена с незаконен хотел в нея - няма никакъв проблем.
25
1
 
23
 
! Отговори
Държавата преди 1 месец
Не виждам защо трябва да се стига до напрежение. Нека зад действията на органите да лежи сумата държавна мисъл - тогава всеки ще се дръпне доброволно. Пример: определяш местоположение , и ако е в забранена зона налагаш глоба по регистрационен номер. Ако такъв липсва - премахваш обекта като движимо имущество или *** оставен на пясъка или в гората. Който иска да се жалва в съда. Глобата налагана в рецидив води до изтъняване на джоба. Нека си седи - държавата да глобява.
24
3
 
35
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Перни му една глоба от хилядарка, а при второ нарушение- конфискация на караваната + двоен размер глоба, и нещата ще се оправят . Какви са тези своеволия, да свалят номерата, и да си пазят място цяла година? Вярно, че сме подобие на държава, но първо от управниците трябва да се почне.
23
2
 
9
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
Море, не можел никой да ги изгони ли :). Едно хубаво обработване с концентрирани фосгеноксим, трихлоронитрометан (хлорпикрин) и тетрахлородинитроетан и сами ще си тръгнат, но доста може и да не си тръгнат (сами), те белите дробове не са особено важен орган, могат да бъдат химически изгорени, ама леко :). Хората са изпозабравили какви забавни и весели химикали са синтезирали направо за бойните полета колегите химици през WWI :).
22
1
 
38
 
! Отговори
Димитър преди 1 месец
Поснало ми е от тези ***. Отида с палатката някъде и на всички свестни места има зарязана каравана. Опънеш палатката и веднага изскочи някой от гората да ти обяснява как мястото било запазено ай сиктир!