Когато сенките оживеят...

Представленията от Sofia Dance Week за деца са на 6 октомври в Люмиер
5 окт 2012 15:46, Петя Славова
0

Снимка: Sofia Dance Week
Виж други галерии »
Уникален театър на сенките в чест на най-малките зрители е включен в тазгодишното издание на Sofia Dance Week.
Вълнуващият детски спектакъл Jugglers Illuminated на унгарската компания Negative Variete ще се играе два пъти - на 6 октомври от 11.00 и 17.00 часа в зала 11 на НДК (Люмиер).

Актьорите ще покажат онази забавна игра, в която с помощта ръце и една лампа изобразяваме фигури върху стената. Постепенно фигурите прерастват в истинско театрално представление, а сенките се превръщат в осезаема, почти физически реалност.

Спектакълът ще пренесе децата и техните родители в истинска фантазия от танц, светлина и звук, отбелязват организаторите на феста. Играта със сенките е вдъхновено от светлинните експерименти на един унгарски артист от училището Баухаус, но примери се откриват още в древното минало в Азия.

Всичко, което е необходимо е източник на светлина и екран, а във взаимодействието между тях се създава илюзията за движещи се животни, хора и други триизмерни обекти.

Ефектните форми достигат своето съвършенство в спектакъла Jugglers Illuminated, а към танцьорите се присъединява и българският актьор Петър Мелтев, който ще влезе в ролята на разказвач на вълнуващата приказка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари