Теодора Духовникова и Калин Врачански в капан от "любовомраза"

Двамата играят в спектакъла "Гарванът"
Обновена: 9 яну 2013 16:30 | 9 яну 2013 16:30, Петя Славова
0

Калин Врачански. Снимка: Булфото
12
Теодора Духовникова и Калин Врачански са в капан от "любовомраза" в спектакъла "Гарванът". Творбата е от Калина Попянева, а постановката е на Бина Харалампиева. Може да я видим  в Театър 199 "Валентин Стойчев" на 10 януари от 19.30 часа.

Дебютната пиеса на младата авторка спечели последното засега издание на конкурса за съвременна българска камерна драматургия на Театър 199 на името на бележитата актриса Славка Славова, пише БТА.

По думите на Калина Попянева "Гарванът" отразява обърканите взаимоотношения между брат и сестра, онази тънка граница в съзнанието ни, когато обичта и омразата не са две, а само едно чувство - "любовомраза". Толкова сложно чувство, което е присъщона всеки от нас - понякога "любовомразата" ни кара да действамеимпулсивно, да нараняваме, а после - да съжаляваме за изречените думи или безумни действия.

Един-единствен миг от миналото променя живота на двамата герои и ги свързва завинаги заедно. Сестрата говори винаги за времето преди "онзи миг", а Братът - за времето след него.

Всекидневието е протяжно и само нюансите на сивия цвят отбелязват безкрайната върволица от дни, чрез които времето се превръща в безвремие. А Гарванът става символ на вечната самота и вътрешната пустота на душата, казва авторката.

Как героите да излязат от изградения от самите тях капан, без да загубят същността си; нима най-близкият ти човек не олицетворява живота; ако този човек изчезне - нима светът ще продължи да съществува; кой е слабият и кой е силният, и още, и още въпроси занимават Калина Попянева. Тя се надява "Гарванът" да докосне душите на зрителите и те да повярват на героите, защото във всеки от нас има частица от техните настроения и мисли.

Сценографията в "Гарванът" е на Петя Стойкова, а музиката - на Мартин Каров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари