Кой е господин Крокотак?

Театър за деца на 13 април
10 апр 2013 14:26, Петя Славова
0
Кой е господин Крокотак?
Снимка: Театър "Илков"

Катерина Илкова, която преподава сценична реч в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" ще представи многократно аплодираната от различни театрални фестивали постановка в Сити центъра на 13 април 2013 г. от 11.00 часа.

Премиерата на куклената постановка се случва преди десет години, но и до днес децата все още я гледат с огромно любопитство, отбелязват от екипа.

„Господин Крокотак и лошото куче Бъч” е заглавие от поредица приказки на английския писател Доналд Бисет.
Сюжетът пренася малчуганите при група екскурзианти, след които са и две актриси. В туристическите си ранички, обаче, двете чаровни дами не носят сандвичи за из път, като всички останали, а са скрили приказка. И докато малчуганите се усетят двете актриси изваждат от раниците си къщи, огради и различни декори. И така, малките неусетно ще се озовава в задния двор на кучето Бъч. А то се оказва много лошо куче. Отнася се зле с всичко живо, което посмее да припари до двора му. Но най-страшно става, когато кучето Бъч погва една котка. Врявата е страшна, съседите се карат докато в един момент Луната не решава проблема, благодарение на г-н Крокотак. А кой е той?

Нещо средно между крокодил и котарак. Много мъдър, опитен, с добро отношение към другите и със способност да прощава.

Сценографията и куклите са на проф. Мая Петрова, музиката е дело на Петър Цанков. Разказват доц. д-р Катерина Илкова и Наталия Лечева. Достъпът е свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари