Операта вдигна ръце от "Атака"

Националистите уринират пред сградата и пречат на репетициите
Обновена: 20 юни 2013 14:08 | 20 юни 2013 10:55, Петя Славова
121

Снимка: Булфото

Не само протестиращите недоволстват срещу действията на "Атака", опитваща се да преобърне мирния митинг в скандална сбирка. Оказа се, че привържениците на партията тормозят и артистите от Държавната опера и балет в столицата.

В цялостната сграда на Операта и БЗНС, построена от архитект Лазар Парашкеванов, е настанена и политическата партия „Атака”.

Ръководството изпрати до медиите писмо, в което описва как всеки ден политическите привърженици на „Атака” обсаждат сградата, уринират пред нея, вдигат изключителен шум и пречат на репетициите на певците.

„Атака” пречи и на колите, които нашите певци и балетисти паркират на паркинга на ул. „Врабча”, възмущават се от Операта. "Артистите ни не могат да достигнат до работните си места, а също така и да се приберат по домовете си. Операта е обсадена и е трудно обикновен човек да влезе в нея", оплакват се оттам.

Това се случва във важен момент за трупата на Софийската опера и балет, където предстои важна премиера и се очакват гости от цял свят. На 22, 23, 26 и 29 юни за първи път в България и на Балканите ще се играе цялата тетралогия на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунга”: „Рейнско злато”, „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете”. Тя е посветена на 200-годишнината от рождението на големия композитор, се казва още в писмото.

"До този момент много малко оперни театри по света включват в репертоара си цялата тетралогия. Причината е, че те нямат подготвени певци за прочутия цикъл на Вагнер. В Софийската опера и балет тетралогията се играе в двоен състав, с нови Вагнерови туби и нови инструменти за оркестъра.

Ръководството на театъра припомни, че именно от тази сцена тръгва славата на България по света с прочутите и търсени певци от всички оперни сцени като Димитър Узунов, Борис Христов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Никола Николов, Никола Гюзелев,  Валери Попова, Анна Томова Синтова и много други. 

 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Злият мишок Болен където мине и обгазява всичко. Нищо чудно, че комшиите му от Операта и те не могат да го дишат.... Вън продажния комплексиран *** от парламента!
92
7
 
4
 
! Отговори
анонимен111 преди 10 години
Операта да се благодари на Волен, че я пази, не да вдига ръце.
91
5
 
10
 
! Отговори
Извини се! преди 10 години
Атака е партия финансирана от Доган.
90
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До Георгиабе ти имаш ли мозък в таз твоя празна кратуна?????????????????
89
4
 
17
 
! Отговори
Христос да слезе преди 10 години
Пази боже от ПРОСТАЩИНАТА,грубостта,арогантното отношение,аморализма и неспазването на нормалните човешки стойности,които хората на Долен Боленооффф,така и не разбират! Господ да ни е на помощ! Дано ни предпази от тази чума!
88
30
 
6
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Атака победа!!! Докага , ще продължава акцията за заличаване на единствената патриотична народна партия Атака , РАБОТЕЩА ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО на Българския народ!!!
87
3
 
16
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Запитах се как ли изглежда диалога между атакистите днес.Направо си го представям как атакист се връща в гетото и там го питат:- Оди ли до София? Видя ли Операта?- Одих. Видях.- Е, как е?- *** като ***.На печелившите - честито. За каквото се борихте - на това се напОрихте.
86
5
 
33
 
! Отговори
опра преди 10 години
Според политолозите не само у нас, Атака е крайно лява партия, на крачка от анархизма. Ето защо привлича като с магнит всички бедни криминални елементи, потенциални криминали, комплексари и неуспели спортисти. Те искат да започне беззаконие, за да да си грабят силово, това, което не могат с акъл или далавери. И за далавери акъл се иска или поне да платиш на някой с акъл. Те не могт да си го позволят или им се свиди, затова искат бой, палежи, всякакво насилие. Така ще си грабят в суматохата, каквото им трябва.
85
5
 
21
 
! Отговори
:) преди 10 години
Сериозно относно тениските: този за какъв се мисли? За Левски, Ботев, Майкъл Джексън...Мухамед Али? Някой да е виждал да се носят тениски с лик на водач от друга партия? Тениски с Борисов, Станишев, Костов и Местан аз поне не съм виждал. Този сериозно се е взел за месия или нещо подобно.... смях!
84
8
 
28
 
! Отговори
Вол преди 10 години
Бях привърженик на "АТАКА", но с последните си действия Сидеров показа,че няма нищо общо както с елементарната култура, но и с националното, да не говорим за националистическото поведение, каквото имаше до сега! В момента е най-добрият привърженик на БСП и ДПС, с единствената идея - да отмъсти на ГЕРБ, че не го направиха председател на парламентарна комисия ! А действията му не са на нормален човек!
83
5
 
36
 
! Отговори
:) преди 10 години
Чудя се колко ли алкохол и амфети за били поети преди този патриотичен протест? А с тези смешни тениски, носещи образа на агата, ми приличат повече на севернокорейски зомбита :D
82
6
 
36
 
! Отговори
а така преди 10 години
Болен на 4-ти км
81
6
 
28
 
! Отговори
2000 преди 10 години
Stiga urinira be Siderov Efendi! Stiga!
80
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Операта вдигна ръце от АТАКА", - сега Цацаров може да сложи ръка !
79
11
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Операта да се разпусне!
78
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може ли някой, като вижда какъв е Сидеров, да гласува за него, да го поддържа и брани!?? Мисля, че такъв човек (продължаващ да го поддържа) или е заблуден тотално, или е платен по някакъв начин, ИЛИ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЧОВЕК!... Някой сеща ли се за друга възможност?
77
4
 
49
 
! Отговори
Atinapala преди 10 години
Лудостта на Волен и привържениците му отдавна не е забавна, за тях не остана място и институция, от която да изпитват поне малко респект. Отдавна се мисля, че офисът им на "Врабча", е възможно най-неподходящото място за цялата ***, която олицетворява Атака.
76
5
 
36
 
! Отговори
Алф Орешарски преди 10 години
Моля право раздавателните институции и медицинските органи да ватворят за принудително лечение Волен Ага и последователите му за принудително лечение ! За обикновен човек може да види не здравословното му държание
75
7
 
38
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Какви националисти бе ,говорим за турци.
74
4
 
18
 
! Отговори
steeefan преди 10 години
До 80 уринираме на определените за това места.