Операта вдигна ръце от "Атака"

Националистите уринират пред сградата и пречат на репетициите
Обновена: 20 юни 2013 14:08 | 20 юни 2013 10:55, Петя Славова
121

Снимка: Булфото

Не само протестиращите недоволстват срещу действията на "Атака", опитваща се да преобърне мирния митинг в скандална сбирка. Оказа се, че привържениците на партията тормозят и артистите от Държавната опера и балет в столицата.

В цялостната сграда на Операта и БЗНС, построена от архитект Лазар Парашкеванов, е настанена и политическата партия „Атака”.

Ръководството изпрати до медиите писмо, в което описва как всеки ден политическите привърженици на „Атака” обсаждат сградата, уринират пред нея, вдигат изключителен шум и пречат на репетициите на певците.

„Атака” пречи и на колите, които нашите певци и балетисти паркират на паркинга на ул. „Врабча”, възмущават се от Операта. "Артистите ни не могат да достигнат до работните си места, а също така и да се приберат по домовете си. Операта е обсадена и е трудно обикновен човек да влезе в нея", оплакват се оттам.

Това се случва във важен момент за трупата на Софийската опера и балет, където предстои важна премиера и се очакват гости от цял свят. На 22, 23, 26 и 29 юни за първи път в България и на Балканите ще се играе цялата тетралогия на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунга”: „Рейнско злато”, „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете”. Тя е посветена на 200-годишнината от рождението на големия композитор, се казва още в писмото.

"До този момент много малко оперни театри по света включват в репертоара си цялата тетралогия. Причината е, че те нямат подготвени певци за прочутия цикъл на Вагнер. В Софийската опера и балет тетралогията се играе в двоен състав, с нови Вагнерови туби и нови инструменти за оркестъра.

Ръководството на театъра припомни, че именно от тази сцена тръгва славата на България по света с прочутите и търсени певци от всички оперни сцени като Димитър Узунов, Борис Христов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Никола Николов, Никола Гюзелев,  Валери Попова, Анна Томова Синтова и много други. 

 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
41
 
! Отговори
Нина1124 преди 10 години
Какво протестирате срещу *** и турците, като сте с тях? Нелепа е и партията и привържениците
32
2
 
31
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
До Ало редакциятаТи да не твърдиш, че тия на снимките не са от АТАКА! ХА-ХААко Болен не правеше поредния жалък цирк пред президентството щях да си помисля, че той го е написал този безочлив коментар!
31
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредното доказателство, че електоратът на Атака е шайка беснеещи ***.
30
1
 
57
 
! Отговори
Защо? преди 10 години
Ами защо полицията, вместо да ги изпоприбере всичката тая *** /не повече от 50-ина мерзки човечета/ ги охранява!?!? Защо се позволява центъра на София да се превърне в обществен ке*еф и сметище?!?!
29
1
 
66
 
! Отговори
Идейка преди 10 години
До преди година идеите на АТАКА за свободна от *** и *** България ми допадаха, защото съвпадаха с моето светоусещане. Тогава харесвах Волен и с много познати спорех за това, че той е верният избор. Благодаря на Бог, че в деня на изборите трябваше да пътувам по спешност извън България и не упражних правото си на глас. В противен случай нямаше да мога да погледна децата си и родителите си в очите! Срам ме заради вярата, която заложих на този господин, срам ме е и заради него самия!
28
42
 
0
 
! Отговори
Ало редакцията преди 10 години
Много от малки се научихте да лъжете! Дано някой ден съвестта ви проговори!
27
2
 
55
 
! Отговори
Христо Михайлов преди 10 години
Къде са НСБОП - да ги пуснат за час два и няма и да остане здрав фен.То бива простотия ама чак пък толкова - да опикаят операта.
26
1
 
40
 
! Отговори
xo xo преди 10 години
и къде е закона, че тях ако минат да ги проверят с детектор за дрога и ги обискират сигурно ще напълнят камионетките на жандармерията с улики, моля се на хората които ги защитават да ги погледнат и помислят тях ли искат по улиците и децата ни на тези ли да приличат, тук не става въпрос за политика, това което виждам е страшно
25
31
 
2
 
! Отговори
Така е преди 10 години
Тоя изглеждал така ония иначе,трети бил турчин и да не изброявам всички квалификации.Вие какво искате само директори и *** да останете в държавата.
24
2
 
59
 
! Отговори
...ужас преди 10 години
Ако това са привържениците на Атака - би ме било срам да се казвам Волен Сидеров. Никакви националисти - повече приличат на анархисти. А ако бяв един от тях - би ме било срам да застана зад тази продажна душица - "вождът" им. Да си свикват съвета и да си се саморазпускат,а тези по снимките в нормалните държави ги тарашат кога и къде ги видят, а и под отчет ги държат (гамени)СРАМ!!!
23
2
 
47
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
ТАЯ ПИКНЯ НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я СПРЕ.ВЗЕ ДА МИРИШЕ.
22
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам на ръководството на операта да постави постановка "Лудото Ленче" и да даде достъп до сградата на Воленчо. Така поне ще го скрият вътре, за да не дразни хората. Той и балерини си има, които могат да засенчат щатните баленирини в ролите на черните лебеди. А на Волен само микрофон му дайте останалото той си го знае. Свири момчето колкото може!
21
3
 
49
 
! Отговори
:) преди 10 години
Е тва е! Това са млади и образовани протестиращи, с изтънчени френски обноски. Абе я марш обратно на тракторите и зад струговете.
20
2
 
96
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Погледнете го от хубавата му страна. На всички вече е ясно, че Атака са псевдо-националисти и псевдо-патриоти. Политическата матилка се по-избистри, видно е че никой нормален гражданин не би гласувал за партии като Атака, ДПС, БСП. Един патриот може да си избере партия като ВМРО или НФСБ. Със сигурност Атака следва да бъде зачеркната като алтернатива, тя даже не само че е полезна, а се оказва и особенно вредна за българския етнос. :(
19
0
 
89
 
! Отговори
rument преди 10 години
Защо си криете лицата бе "българи" нали милеете за родината си, мишки...
18
2
 
79
 
! Отговори
mite преди 10 години
Както личи от снимките тези скромни момченца скоро ще подадат жалби за тормоз и нападение от артистите в операта. То Болен освен да се зачжда с репортери и полицай да се захващат и с артистите. МВР да не търси провокаторите по митингите, а направо да си ги прибира от врабча
17
0
 
22
 
! Отговори
моджо преди 10 години
До Без Задръжкихаха, да :))
16
2
 
87
 
! Отговори
:) преди 10 години
***... БЕЗ извинение!
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До BlackMambaЕвала!
14
3
 
83
 
! Отговори
до доволен преди 10 години
Ха, ами те се о*раха тотално, откакто ДПС им прави клизми.