Красотата на танца с "Огънят на Анадола"

Снимки ни подготвят за балета на 8 декември
Обновена: 5 ное 2013 13:15 | 5 ное 2013 13:15, Петя Славова
6

Снимка: СМЕ

Нови снимки, които могат да ни убедят в красотата на танца, изпълнен от трупата на "Огънят на Анадола" ни предоставят организаторите на грандиозния спектакъл у нас.

Трупата гостува в зала 1 на НДК на 8 декември. Танцовият проект среща източната и западната култура, изпращайки универсалното послание за световен мир.

"Огънят на Анадола" получават овациите на Медисън Скуер Гардън в Ню Йорк, Чикаго Тиатър, Берси в Париж. Играе се с огромен успех в Парламента на Китай, Московския Кремъл, джамията Мохамед Али в Кайро, пред египетските пирамиди... От Сибир до Катар, през Америка до Япония, навсякъде по света магията на анадолския фолклор очарова.

Още по темата

Спектакълът е номиниран за "Гинес" като първата танцова трупа, изнесла представление в китайския парламент и първата, която е имала изява в Античния театър в Бодрум 2300 години след последния спектакъл в него.

Както Dnes.bg вече съобщи, танцьорите са на специален режим, който включва йога и българско кисело мляко. Трупата идва у нас със специален диетолог и йога инструктор .

Гардеробът на Огънят на Анадола разполага с 2 000 костюма, 600 чифта танцови обувки, 12 000 метра плат – всичко с обща тежест два тона и половина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
sevini преди 10 години
Мале, колко много злоба!
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нерде кючек, нерде балет.
4
6
 
0
 
! Отговори
681 преди 10 години
Хайде стига с тоя Анадол бе!Хората отиват на pапад към цивилизацията, а вие на изток към диваците!
3
2
 
9
 
! Отговори
Бг преди 10 години
Аз пък им казвам "Браво!" Стига толкова безпричинна злоба.Хората са подготвили и модерни варианти на традиционните си танци, няма лошо. Предполагам, че освен изпълнението на дервишите, в програмата са включени и други автентични старинни танци.
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като изключим "дервишите", костюмите са истински кич!На мен ми се щеше да отида, но костюмите са отблъскващи, а се опасявам, че и музиката е далеч от традиционната. Пък не ми се гледат "кавъри", "модернизации" или направо кръстоски между анадолски и ирландски танци!
1
2
 
7
 
! Отговори
Mustafa преди 10 години
Не с рогата,500 години българи са танцували на анадолци ,нека дойдат един път те да ни танцуват аз ще съм на първия ред.Кой с кого танцува,,.......