Днес е по-добре да си храбър, отколкото добър

Герасим Георгиев - Геро разказва за героя си Швейк
14 фев 2014 12:37, Петя Славова
1
Днес е по-добре да си храбър, отколкото добър
Снимка: Булфото

“Няма как във всяка една роля, която прави един актьор, да не добави нещо от себе си.“, разказва Герасим Георгиев – Геро пред в. „Труд“. Поводът е новата му роля на войника „Швейк“, която се играе в театър „Българска армия“.

„С Швейк се припокрихме с неговата наивност. Винаги си мисля, че когато говориш с един човек, нещата се казват очи в очи, а често пъти се оказва обратното“, обяснява още той.

Ако Геро успее да седне и изпие една бира в компанията на героя си, би си поговорил с него за кучета. Все пак Швейк е търговец на помияри. „Хубаво е да имаш един помияр, едно кученце вкъщи. Те са много верни и винаги разбират истината.

Навремето, като малък, имах куче, което винаги, когато стоеше до мен и срещнеше човек, с който нямам близка комуникация, оголваше зъби и почваше да ръмжи. А когато се срещнех с приятел, то винаги седеше мирно и въртеше опашка. Кучетата са интересна работа.“

Геро е убеден, че в днешно време е необходимо човек да е повече храбър, тъй като добротата би трябвало да я носи постоянно в себе си. Актьорът се обърна и към управляващите с пожеланието да удвои бюджета за култура и образование, тъй като без тези две неща сме за никъде, отсъди той.

*„ Швейк" може да гледаме на 19 февруари. Автор на постановката по мотиви от романа е на Юрий Дачев, режисьор е Бина Харалампиева, а на сцената до Герасим Георгиев излиза и Валентин Танев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
грешка преди 10 години
Швейк изобщо не е наивен!Ама изобщо!Той е невероятна смесица от интелигентност,мимикрия и доброта!И страхотно жизнен!Житейските му решения са силни,оригинални и безпогрешни!В живота се вписва идеално!