"Къщата на гнева" на Аполония

Постановката на Диана Добрева ще се играе и в Пловдив
15 юни 2015 12:24, Петя Славова
0
"Къщата на гнева" на Аполония
Снимка: Театър "Възраждане"

След големия успех на столична сцена и спечелването на две от водещите статуетки „Аскеер” 2015: за най-добро представление и за най-добра поддържаща женска роля, „Къщата на гнева” на Диана Добрева ще бъде представено и на публиката извън София.

Спектакълът на театър „Възраждане” е селектиран за участие на тазгодишното издание на „Аполония” и „Сцена на кръстопът”. Датите, на които зрители ще могат да видят постановката са 30 август от 18.30 часа в сградата на читалище „Отец Пайсии” по време на „Аполония” в Созопол и 18 септември от 19.30 часа в камерната зала на Драматичен театър в гр. Пловдив по време на фестивала „Сцена на кръстопът”.

В драматургичната плът на „Къщата на гнева” са заимствани текстове от „Домът на Бернарда Алба” и стихове на Федерико Гарсия Лорка, както и поеми от Рафаел Алберти, Мигел Ернандес и Диана Добрева.

Историята в постановката представлява драматичен разрез в живота на осем жени, обречени на траур. Те са встрани от живота. Встрани от радостта, от споделянето й, от спонтанността на любовта. Човешката природа в „Къщата на гнева” попада в капан на обречен сблъсък с табута, които сами си създава.

Диана Добрева посвещава „Къщата на гнева” на майка си актрисата Елизабет Карагеоргиева. Преди да си отиде преди 5 години тя е едно от най-ярките присъствия на сцената на театър „Възраждане”, където играе в продължение на 15 години.

На 19 юни от 19.00 часа „Къщата на гнева” може да се види на сцената на театър „Възраждане”, а през месец юли датите са 3 и 10 отново от 19.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари