Пиеса на Захари Карабашлиев с премиера в Чикаго

"Неделя вечер" ще се играе на английски език
31 яну 2020 15:48, Анисия Иванова
2

На 16 януари се състоя премиерата на пиесата, която преди точно 10 години донесе на Захари Карабашлиев наградата "Аскеер". Американската премиера на пиесата е първата продукция на Rose Valley Theatre Group - българо-американска театрална формация, която има за цел да поставя подбрани български пиеси на английски език на американска сцена.

Създатели на театралната трупа "Розова долина" са режисьорът Златомир Молдовански и българският културен център Магура в Чикаго, съобщи Bulgaria ON AIR.

Целта им е да създадат мост към различни, непознати и досега непоставяни на английски език автори и произведения на театралното изкуство, да им се даде гласност и в същото време да бъде трибуна за търсещите изява актьори, режисьори, сценаристи.

Авторът на пиесата - Захари Карабашлиев, сподели, че се радва, че 10 години след написването ѝ тя получава нов живот. При това в САЩ, където е и написана.

Голяма част от средствата за постановката са събрани от българи в Чикаго. Предвидени са 16 представления в периода от 9 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде малко и актьорчетата да намажат кинти, брао, страхотна ниша си намерихте българите в чужбина, ама така тря, ко са оплаквате че не ходят българите на театър, за вашата простотия толкоз пари никой нормален нема даде, освен тия в чужбина, дет им е писнало само чалга партита