"Импровизирай това", една пиеса без автор, режисьор и актьори

Зрители измислят сюжети, които оживяват на сцената
31 юли 2020 14:29, Ния Христова
4
 
Голямата сцена на Сатиричния театър се превърна в арена на импровизацията. Необичайната пиеса, наречена "Импровизирай това", няма автор и режисьор. Няма герои, няма предварително написани реплики.
 
"Идеята е, че това е едно импро-шоу. Ние правим една пиеса, като ситуации и сюжети се създават на момента и за да сме сигурни, че това е така - взимаме предложения за сцени от публиката", обясни актьорът Мартин Каров в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
В Сатирата вече са изиграни две такива постановки за този сезон, а следващата е на 7 август.
 
"Беше много вълнуващо. Всичко вътре е импровизирано и резултатът винаги е неочакван", сподели още Каров.
 
Той разказа, че зрителите са били активни, но и актьорите имат още работа върху това да успяват да ги предизвикат да участват повече.

4
Още от Театър
Актьор: Тъжно е населението да няма нужда от култура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Chicko Trevichko преди 4 дни
Страхотни сте!!! Част от концепцията на импротеатъра е, че във всеки един момент има риск сцената да се провали, защото никой не знае какво да очаква от човека отсреща. А аз видях едно много добро ниво, предвид че се интересувам от световен импротеатър. Стискам палци, ще ви гледам и занапред!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Незнайко преди 6 дни
Това не е " пиеса", това са едни хора, които без измисляне на сюжет или адаптиране на пиеса, без учене на текст, без репетиции, без вложен никакъв труд, искат да се полигавят и пошегуват час и половина от сцената. Подобни "импровизации" има акордиониста в парка, казваш му какво да ти изсвири, и той го свири. Него обаче едва ли ще го видим на сцена с подобен репертоар.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Мдаа. Имам една идея, ще си донеса картофи - да ми ги измият и обелят, и прежда - да ми оплетат шал, че да си изкарат парите за билетите.