Христо Мутафчиев: Ако затварянето е 10 дни - ще издържим, но ако не е...

До последно няма да знаем ще има ли публика на наградите "Икар", каза актьорът
23 мар 2021 14:24, Ния Христова
76
Справя ли се българският театър една година след началото на пандемията? В навечерието на Международния ден на театъра председателя на Съюза на артистите в България - Христо Мутафчиев коментира ситуацията в момента.
 
"Длъжни сме да спазваме мерките - най-вече заради личната си сигурност, сигурността на семейства ни и на приятелите. Отново имаме затваряне. Ако е 10 дни - добре, ще издържим. Но ако е повече, ще започнем отново да се обръщаме към институциите за мерки за помощ. Има колеги, които се страхуват и отказват да играят в представления", заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Актьорът изтъкна, че публиката е с маски в салоните на театрите и е седнала през стол. Творците не сме ваксинирани единствено един срещу друг - като колеги, защото играем без маски", посочи Мутафчиев. 
 
Част от театрите продължават да правят антигенни тестове на актьорите преди представления. А от Съюза на артистите в България са подали списък в РЗИ-София и в Националния ваксинационен щаб с всички творци, които членуват в организацията, но за тях няма театър, в който да се запишат за имунизация. 
 
Христо Мутафчиев сподели, че се надява церемонията по връчването на наградите "Икар" да не премине "толкова тъжно, колкото миналогодишната".
 
"До последно няма да знаем ще има ли публика на 11 май, когато смятаме да проведем събитието. Всичко зависи от ръста на заболелите. Форматът ще стане ясен дни преди церемонията. Номинациите ще бъда обявени на 27 март", поясни председателят на Съюза на артистите.
 
Мутафчиев призна, че не е привърженик на онлайн театъра и трябва да има "кинаджийско заснемане", за да се получи качествен продуктът. А пандемията ни е научила да обърнем внимание на позабравените летни сцени, смята той. Театрите започнаха все по-често търсят моноформите по ред причини. Такъв е и моноспектакълът "Плач на ангел" на Христо Мутафчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поставете ваксинираните под задължителна карантина за 14 дни. Представляват опасност за неваксинираните.В театрите също да се отделят ваксинираните. Примерно под стъклен балон и с отделен тунел до входа на театъра. Така ще сме по спокойни незаразените.
22
10
 
6
 
! Отговори
Разумен Човек преди 3 години
Ако трябва и 5 години да затворят всичко, важното е да си спасим живота, животът е най-висшата ценност!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до АнонименМене Валерката по не кефи!
20
2
 
17
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Браво бе, умник!Направо да ги избием всички възрастни, а?Да го затворим и изселим някъде?Кой ви е правил такива като теб...и най важното къде?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е при капитализма да има периодични кризи, това е нормално, Уинстън е казал, че капитализма е най-добрата систена защото капитализма е най-добрата система, а Уинстън е умен човек. Кризите се повтарят и ексалират, и накрая както змаен завършват с война и всичко с оправя и ресетва и започва отново. Но този път Путин прожектира неговите "мултики" и затова reset-a ще стане по друг начин, не се надявайте мерките да паднат.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да спрат да се раздават помощи на тоя и оня.Или се дават на всички българи или на никой.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали си голям фен на мутрата.Ходи да му искаш помощ за гилдията.Дръг е въпроса, че в Еврооа навсякъде оомагат на артистите. Не е много, но им оомагат да оцелеят в кризата.Тък..народа плюе по тях...че не ги харесвали...
16
0
 
15
 
! Отговори
Фи преди 3 години
Каква публика го гони този?От Марс ли пада?
15
10
 
4
 
! Отговори
Чики Рики преди 3 години
Зрелище без хляб не става за народа. Гледане само на порно и *** не може, когато няма пари и работа. ОТВОРЕТЕ ВСИЧКО !!!Затворете САМО УЯЗВИМИТЕ СТАРИ И БОЛНИ хора, които и без това не ходят нито на работа нито по заведения.
14
14
 
5
 
! Отговори
Пенсионерите преди 3 години
Само тежко болни и стари пенсионери умират като мухи, а другите хора нищо им няма и могат да си ходят по заведения и да се наслаждават на културни събития.Затворете пенсионерите под карантина и оставете всички други хора да си живеят живота.
13
1
 
9
 
! Отговори
Ядосан до 7 преди 3 години
***, видяхме те като общински съветник в Русе. Аре малко срам, а?
12
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ще издържите до...изборите,след това е лесно,кат...падне Тиквата.
11
0
 
18
 
! Отговори
... преди 3 години
Няма да е 10 дни. Ясно е на всички. На 13-ти март 2020-та казаха 14 дни и мина 1г. Сега ще е 10 дни до към средата на Май. После ще отворят за летния сезон и на есен (края на Септември) отново ще затворят. Това на всички ни е ясно.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините не обещават да не се заразиш. Ваксинираните могат да се разболяват и да разболяват. Единствено ваксините обещават да не се стигне до апаратите за кислородно дишане.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия ваксинираха над 50% от населението а локтауна и мерките стават все по ожесточени и полицията бие несъгласните, вчера пак имаше сблъсъци и над несъгласните с локдауна.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия няма локдаун и всичко работи нормално, докато на запад полицията бие несъгласните.
7
3
 
19
 
! Отговори
гошо преди 3 години
Това псевдо-актьорченце е за 100 тояги на голо!
6
8
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Локдауна трябва да е до средата на април !!!После може малко разхлабване докато се затопли и да отпадната голяма чат от мерките !!!Иначе пак ще сме сред първите в света ... по заболеваемост и смъртност !!!
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И, ако няма измислените награди, които реално са повод да се напиете и да клюкарствате, какво ще стане??? Няма творец, който да е създал шедьовър, да е работил на твърда заплата. Стига с номерата на соц системата, при която работиш, или не работиш-получаваш 100 лв. Ако сте творци-създавайте шедьоври, ако не сте -преквалифицирайте се. Стига, до кога артисти и ресторантьори ще плачете за помощи като "шведи" за майчински.
4
4
 
6
 
! Отговори
Ще издържи и повече преди 3 години
Храна запас, на топло вкъщи, интернет с порно сайтове и набиване на *** всекидневна мастурбация и всичко е наред.