Класика с опера и балет в "Музи на водата" край Панчарево

Второто издание на летния фестивал стартира на 9-и юли
28 юни 2021 12:50, Петя Славова
1
Класика с опера и балет в "Музи на водата" край Панчарево
Снимка: Софийска опера и балет

Второто издание на летния фестивал "Музи на водата" стартира на 9-и юли на езерото Панчарево.

Стартът е с премиера на операта "Жената от езерото" от Джоакино Росини. Спектакълът ще бъде представен за първи път в България.

Пълния спектър от оперни представления: "Жената от езерото", "Кармен", "Аида", "Селска чест и Джани Скики", "Евгений Онегин", "Мадам Бътерфлай", балет: "Лебедово езеро", "Дон Кихот" и "Танго" и мюзикъли: "Mamma mia!", "Шрек".
 
Водна феерия от ефирни гласове, изящни тонове, оживяващ декор и вълшебни танци в пълен синхрон ви очакват на езерото, съобщават организаторите.

Изключителната комбинация на водна сцена сред града, акварелни залезни багри и приказна музикална и танцова постановка са сред акцентите, които приканват публиката.

Зрителите ще могат да се насладят на автентичния прочит и режисура на маестро Пламен Карталов, който вплита фин модернизъм в изтънчената класика на всяко фестивално заглавие.

Макар и колективно музикално изживяване, всяко представление неусетно води до дълбините на интимното, личното, неприкосновеното.

Триумфално откриване с лодка плаваща от езерото, право към сцената и вълнуващи творчески детайли, като живи лебеди в спектаклите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И под акомпанимента на милиони комари.