Шествие в подкрепа на уволнения режисьор Александър Морфов

То ще започне в ранния следобед от Министерството на културата
32
Шествие в подкрепа на  уволнения режисьор Александър Морфов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължават разногласията около казуса с Народния театър. Днес по улиците на София ще има шествие в подкрепа на уволнения режисьор Александър Морфов. Протестната демонстрация е  организирана от негови колеги в гилдията.

Шествието ще започне в ранния следобед от Министерството на културата, ще премине покрай президентството и ще завърши пред Министерския съвет, съобщи Bulgaria ON AIR.

Привържениците на освободения режисьор от Народния театър планират и демонстрация с искане за законодателни промени в културния сектор. Припомняме, че след скандала в Народния театър актьори решиха да създадат Движение за култура.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: морфов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Стига ни занимавайте с този "пропаднал"режисьор. Кохортата-поддръжници на Моркова да върви да си търси работа в други театри . Дал Бог, с лопата да ги ринеш!
23
14
 
14
 
! Отговори
АРТИСТИ НА ЩАТ... преди 1 година
НАЛИ СА МНОГО ТАЛАНТЛИВИ, А ГИ Е СТРАХ ЧЕ МОРФА ЩЕ УМРЕ ОТ ГЛАД, АКО ПУТИН НЕ ГО И ВИКА ПАК В МАСКВА
22
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма артисти а пиандета.
21
13
 
11
 
! Отговори
opis преди 1 година
То като нямате сили да протестирате заради такива хора като вас нямаше и Априлско въстание да има.!!! Вместо да се радвате че има достойни хора , на които не им пука да настъпят дяволът за опашката, вие ги хулите понеже сте подтиснати и апатични! Можем свободно да си изразим възмущението от всияки ченгели и доносници във властта! И Браво! Винаги хората на изкуството са били свободният дух, който гаси свещта на самозабравилите се политици!
20
9
 
17
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Спрете се и повече нокакви задействия! Как може да делите хората на привърженици и непривърженици на партии? Никога досега не се е случвало ражисьор да гони даден артист затова че симпатизира на дадена партия!
19
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пияници и приятели заедно!СЛЕД тях вървят подмазвачи и мераклии за участия!ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!И НАКРАЯ *** СРЕЩУ РАЗДАВАТ СПРАВЕДЛИВОСТ!ДА НАРИЧАШ ЧОВЕКА СРЕЩУ ТЕБ ***, това не е нормално и след това да имаш претенции, че ти си ЗАЩИТНИК НА КУЛТУРАТА ЕЕЕЕ!СТИГА С ТАЯ КУЛТУРА НА ХОРА БЕЗ КУЛТУРА!
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Режисьор трябва да бъде на конкурсен принцип! Сега е с връзки! Репертоара също по усмотрение! Ако има състезание за да влезе твоя творба в репертоара ще има и повече публика!
17
12
 
16
 
! Отговори
Хейтър преди 1 година
Уж движение за култура, а подкрепят простака Морфов. Май театъра е повече отвън отколкото вътре в сградата.
16
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера, ако Морфов е толкова добър режисьор защо не работи на свободния пазар, а се натиска за държавната работа
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В соца. Имаше приказка " кино , вино, театър, всичкото е вятър. Цялата култура се върти около. а
14
13
 
21
 
! Отговори
Аман от тоя преди 1 година
Тая сапунка с тоя Морфов вече ни идва в повече! Кой знае какво велико нещо прави-постановки някакви прави,театър,дрът-дрън,култура...Абе ей, мъжки,свърши нещо смислено бе-копай домати, построи нещо, работи както работят хората!А не ми дърдори глупости за интелектуалния ти труд! Със сигурност без теб можем, но без хората които обработват земята, копаят,строят, гледат животни,работят на смени в заводи-НЕ МОЖЕМ!Ама от тия хорица никой не се занимава с комплесарски простотии!Ай сектир вече!
13
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
важнуту е пиенето да въри
12
9
 
23
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 1 година
Късни революционери, вече и къркането не им е интересно, и се захванаха с ДПС, а когато движението колеше и бесеше при царя и тройната коалиция, къде бяхте, а, да, тогава не бяхте загубили интерес към алкохола, и наричахте обществените дела "просстотии"
11
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стола на Василев се клати все повече и накрая ще падне. Сам си е виновен.
10
12
 
27
 
! Отговори
Мери преди 1 година
Събор на Алкохолиците ли ще има???
9
17
 
12
 
! Отговори
? преди 1 година
Защо ПРа на Ахмет Доган смуче заплата в театъра носещ името на човека написал Под Игото?С познай защо.Кой ще каже Стига на разпада на България от крадливите ДПСари?Пеевски отново ще е депутат а децата ТИ ще растат в най-бедната и най ниско образована държава в ЕС. Заведи децата си в Мола...защо да ги водиш на театър, там вече играят само турски сериали.Това остана...
8
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Постановките са си постановки. Малокултурието и поругаването на паметници и врати също е факт. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОБИЖДА ХОРАТА, ДА ИМ ПИШЕ ПО ВРАТИТЕ ОБИДНИ НЕЩА И ДА ГИ КАРА ДА СИ ЗАРЕЖАТ РАБОТАТА.МОРФОВЩИНАТА ДА СЕ БЛАГОДАРИ, ЧЕ НЕ Е УВОЛНЕНА ДИСЦИПЛИНАРНО.
7
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драскащия по вратите на Народния театър има ли моралното право да работи там? ТОЙ САМ СЕ Е ЗАЧЕРТАЛ С АНТИКУЛТУРНИТЕ СИ ПРОЯВИ.Въпросната жена че е вървяла заедно с Ахмед Доган, ами никой не може да забрани на хората с когото искат с този ще контактуват. ПСИХОДЕСНИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА НАЛОЖАТ ПСЕВДОДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИ , ВСЪЩНОСТ УЛТРАТОТАЛИТАРНИ РАЗБИРАНИЯ НА ЦЕНЗУРАТА И ПРОПАГАНДАТА НАД СВОБОДНОТО НИ ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО. Който отиде да подкрепя на митинга не е демократ.
6
16
 
11
 
! Отговори
? преди 1 година
Постановките на Морфов са най-гледаните от десетилетие. Най-големите приходи на Народия театър носят точно неговите.Разбира се, не очаквам постановката Хъшове, за която никога няма останали билети, да е любима на ПРа на Ахмет Доган.И разбира се Българите няма да защитят своята култура, а ще пишат глупости и ще оставят парашутиста Директор и ДПС да управляват това място, както и всички такива. Нека децата ни растат без култура и най-вече без българска.
5
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, не! Поредния смартбюти пърформанс... Най-много да роди Кирето на културата...