Пръв поглед към новия Windows 8

Операционната система обещава да е наистина различна
Обновена: 2 юни 2011 12:52 | 2 юни 2011 12:52,
96
Пръв поглед към новия Windows 8
Стивън Синовски. Снимка: Reuters

След месеци на спекулации и слухове Microsoft най-накрая разкри част от новия си продукт, който към момента е с временно наименование (което твърде вероятно ще остане постоянно) Windows 8.

Президент на отдела за разработване Стивън Синовски демонстрира операционна система, която, изглежда, ще е истинска революция в близо 30-годишната история на Windows.

На първо място вече няма да виждаме традиционните „прозорци” на работния екран. Те са заменени от интерфейс, наподобяващ  Windows Phone 7, пригоден за използване чрез натискане с пръсти.

„Това, което се опитахме да направим с Windows 8, беше да представим какво реално искаме от един персонален компютър”, заяви Синовки. „Оцветявахме извън линиите”, допълни той.

Началният екран при стартиране на операционната система ни предлага поредица от големи „бутони”, всеки от който води към различно приложение.

Разбира се за традиционалистите има „бутон”, връщащ ни към добре познатия режим на Windows. Има и опция „Магазин”, което пък е ясен знак, че от Microsoft се готвят да последват Apple по пътя към реализация на онлайн магазин за приложения, музика, видео и т.н.

Стивън Синовски побърза да подчертае, че въпреки необичайния външен вид, в своите корени това продължава да си е същата операционна система.

„Всичко, което „върви” на Windows 7, ще „върви” и с новата система”, обеща той, без да уточнява кога новият продукт ще се появи на пазара. Знае се само, че това ще се случи най-рано догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: WindowsMicrosoftWindows Phone 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
5
 
! Отговори
Apple преди 12 години
Ако беше толкова кофти колкото го изкарвате, нямаше всеки десктоп/лаптоп да е с Windows.Истината е, че това е най-добрата операционна система.Който не го кефи, кеф му Linux, кеф му Mac OS , кеф му BSD.
92
6
 
2
 
! Отговори
Писна ми преди 12 години
От гадните Майкрософтски печелбарски ***. Искам си Хр-то което си беше върха - леко и имаше всичко необходимо. Но нееее..... Трябва да дам пари да си купя *** Windows7, защото видите ли - за Xp вече не правят драйвери. След няколко години ще ме принудят да си купя от тях и Windows8, защото видите ли Windows7 е стар и не тръгват новите приложения и няма драйвери за него. Но не е само това - много от програмите които си ползвах за Xp не тръгват на Windows7. Мамицата им *** долни!!!
91
3
 
1
 
! Отговори
VeNiX преди 12 години
мда... поредния шит...
90
7
 
4
 
! Отговори
Р преди 12 години
уиндоус-корпоративна *** за ***
89
4
 
8
 
! Отговори
иванчо преди 12 години
вкъщи имам Ubuntu, а в работата Win 7.до всички Win хейтъри:1. щом е толкова зле, защо корпорациите дават луди пари за Win ОС-та?2. НАТО призна Win още през 2001 и го ползва от тогава.3. Не съм имал син екран от 2003 година. Трябва да си рядко некадърен за син екран.4. Едно време хората са работели на черен екран с документообработващи програми и калкулатори - сега има Интернет,GUI, игри и др. интересни неща.5. MS DNS и TCP/IP си е пушка.WINS има друга цел.6. Има ли смисъл да говорим още?
88
1
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 12 години
Когато излезе завършен продукт и го видя как работи ще преценя за себе си дали е добър или не.Аз да не съм врачка че да казвам предварително какво ще излезе от нещо дето още работят по него.PS. Една *** се хвалела .Мойте *** много познават.Едното казва ,че ще вали ,а другото казва,че няма да вали и все едното познава.Тоест все някой от писалите по-долу коментари ще познае и ще има повод да се хвали .Браво /в аванс / Хахахаха
87
3
 
5
 
! Отговори
Р преди 12 години
като се замисля.. смиля, че ще го "осерат" както винаги в началото. Няма да ме кефи да ми мязва на "Adnroid" OS...win98 - добърwin МЕ - скапанwin 2000 - добърwin XP - добърwin Vista - скапанwin 7 - добър
86
4
 
6
 
! Отговори
Аз Ф преди 12 години
брееее то в бг имало много разбирачи бре мааму стара, аве как не видях един коментар, от рода "браво бе чакам го с нетърпение" много разбирате прочели по едно списание, като разбирате толкова много аре разбийте монопола на майкрософт направете нова българска ОС по добра да е и бг да се разчуе с нещо хубаво ...... ***
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Красота! За мен една операционна система е добра, когато с нея ти се налага да извършваш минимален брой действия, за да свършиш конкретна работа
84
4
 
5
 
! Отговори
хех преди 12 години
в интерес на истината СКАПАНИ са потребителите, защото в повечето случаи не знаят какво правят единствено задклавиатурното устройство скапва приложения а даже и операционни системи независимо какви са
83
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Windows 8 ще е същият *** като предишните. Дпсега няма добър работещ Windows, а само по-скапан или по-малко скапан. Човек като попадне на по-малко скапан Wondows и се радва, мисли си че това е върха ....
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Уиндоус не е толкова скапан, при условие, че е оригинален, не е Vista, и знаеш какво да правиш с него. "ама вярно ли не е? що чак в 2003 оправиха tcp стека? що не разбират от днс-та и направиха невероятно смърдяща боза като wins?
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Едното, разбира се, е пак да ни вземат парите, но седмицата не излезе съвсем удачна. "един по-долу написа "човека имал, дал", аз имам, но не давам! Замисляли ли сте се защо не ни гонят за бозите по домашните компоти? Като си отговорите ... :)Защо да давам пари за нещо, което ползвам рядко, главно сървърите им и то само за тестове. Виртуализация и *** после ТОЧКА.А за бозата, все едно да ползваш флопи в момента. Само, че администрацията бачка с техните затворени формати - извиване на лакти
80
2
 
1
 
! Отговори
Светльо до 80 преди 12 години
Да те осветля още малко.От както излезе Виста Майкрософт обещаха на всеки две години да пускат нова версия на Уйндоус.Бързат но не за това което си мислиш.Много станаха тия дето правят OS и трябва да са в крак с новите технологии /доколкото могат /.Иначе кой ще иска на новия си мощен компютър да слага OS отпреди 6-8 години например :)))))
79
3
 
3
 
! Отговори
вашта мама преди 12 години
Абе, тюфлеци, вие може ли да се концентрирате, да прочетете вярно текста и да проумеете, че съм с Windows 7, а не с ХР. Благодаря за съвета да си купя копмютър, но си имам SONY VAIO, което върви комплект с Windows 7. Не ви си светва в куфалниците, че типовете от Майкрософт бързат за подменят Windows 7, защото не е съвсем удачен?! Помислете - защо е това бързане? Едното, разбира се, е пак да ни вземат парите, но седмицата не излезе съвсем удачна.
78
4
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До обективен, това не са масовите ОС, биха стрували много кинти, а хардуера щеше да си е там, където си беше с години, а това е твърде неизгодно за производителите и на хардуер, и на софтуер... така, че никога не биха го допуснали. Уиндоус не е толкова скапан, при условие, че е оригинален, не е Vista, и знаеш какво да правиш с него.
77
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 12 години
Има интересна статистика за използването на браузерите за Интернет. Уж води все още Microsoft, но от години Internet Explorer на Microsoft не е на първо място сред квалифицираните потребители, т.е. сред тези, които най-добре оценяват тези браузери, a IE там е даже трети след Mozilla Firefox(над 40%) и Google Chrome(над 26%). Същото е и с Windows и да кажем Linux, но е доста по-трудно, заради налагания от фирмите софтуер, с който да работят служителите им.
76
0
 
2
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
до 71.Xubuntu - няма да усетиш разликата в interface-а , че даже и по-бързо, щото е по-леко.ползва XFCE върху X-са и си работи много мазно.Даже имаше версии за ASUS EEEPC още кога излезна.На практика си е пак Ubuntu.
75
2
 
8
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Майкрософт така ни клати от години- все било различно. Ама е едно и също! Ядрото е модифициран UNIX, при това - некадърно!
74
5
 
10
 
! Отговори
77777 преди 12 години
Човек трябва да е мазохист, за да използва Windows и по принцип продуктите на Microsoft.