Пръв поглед към новия Windows 8

Операционната система обещава да е наистина различна
Обновена: 2 юни 2011 12:52 | 2 юни 2011 12:52,
96
Пръв поглед към новия Windows 8
Стивън Синовски. Снимка: Reuters

След месеци на спекулации и слухове Microsoft най-накрая разкри част от новия си продукт, който към момента е с временно наименование (което твърде вероятно ще остане постоянно) Windows 8.

Президент на отдела за разработване Стивън Синовски демонстрира операционна система, която, изглежда, ще е истинска революция в близо 30-годишната история на Windows.

На първо място вече няма да виждаме традиционните „прозорци” на работния екран. Те са заменени от интерфейс, наподобяващ  Windows Phone 7, пригоден за използване чрез натискане с пръсти.

„Това, което се опитахме да направим с Windows 8, беше да представим какво реално искаме от един персонален компютър”, заяви Синовки. „Оцветявахме извън линиите”, допълни той.

Началният екран при стартиране на операционната система ни предлага поредица от големи „бутони”, всеки от който води към различно приложение.

Разбира се за традиционалистите има „бутон”, връщащ ни към добре познатия режим на Windows. Има и опция „Магазин”, което пък е ясен знак, че от Microsoft се готвят да последват Apple по пътя към реализация на онлайн магазин за приложения, музика, видео и т.н.

Стивън Синовски побърза да подчертае, че въпреки необичайния външен вид, в своите корени това продължава да си е същата операционна система.

„Всичко, което „върви” на Windows 7, ще „върви” и с новата система”, обеща той, без да уточнява кога новият продукт ще се появи на пазара. Знае се само, че това ще се случи най-рано догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: WindowsMicrosoftWindows Phone 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тотално съм съгласен със 73."Наложен" е най-правилния термин.Като те тъпчат с л*й*а дълго време - привикваш и на хляба вече се мръщиш и викаш.. ауу гадост.
72
0
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Някой от вас работил ли е на минимашини - PDP или VAX?Памет няколко мегабайта, примерно 4 мегабайта, с 10, 20 или 30 работещи потребители, всеки с няколко работещи приложения и машината си работи, защото имаше ОС. Сега десетки години по-късно имаме на порядъци по-мощни машини, но нямаме ОС, защото Windows ни бе наложен на пазара.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко е, когато монополист налага сговнената си OS до такава степен, че добрите алтернативи, просто ги няма, заради идеята, че нещо, за да е добро - трябва да струва много.Луд на шарено се радва, а хората са коне с капаци.
70
0
 
2
 
! Отговори
Тмерут преди 12 години
И, аз съм фен на ubuntu, обаче откакто зарязаха Gnome, край - ububtu стана шит.
69
3
 
3
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
ако ползваш копютъра само за да пишеш глупости по форумите...
68
2
 
3
 
! Отговори
ДО 66 преди 12 години
Що за глупости си писал?!?
67
4
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Аз направо се родих, когато на домашния компютър си инсталирах Ubuntu. Сега само гледам с насмешка на непрекъснатите проблеми, които колегите ми имат с Windows, независимо от версията му. Сега си купих още един компютър с инсталиран Windows 7, но ще го махна, защото е голяма мъка, след като си работил с Ubuntu.
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво се ядете, не само, че операционната система на M$ е пълен ***, ами и не знаете защо. Защото се прави с цел да ти приберат паричките, а не да ти доставят качество.+ тва набора от driver-и не се спогаждат и не работят стабилно с на M$ OS-а. Нали са писани от Vendor-и, M$ само се разписват че е verified.Мъка до мъката тука в тея коментари. Тестовете са нереални. Управлението на hardware зависи от добрия driver, и не толкова от OS-а (в наши дни).
65
10
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Някой ви е излъгал, че Виндовс е ОС!Освен претенцията, че е ОС, нищо друго ОС-овско няма в него.Май не сте виждали ОС. Така между другото да ви открехна, че ОС съществували преди повяват на Microsoft /1975 г./, са на светлинни години по-добри от всички версии на Windows. С други думи Windows сега още е далеч от нивото на ОС от 70-те и 80-години на миналия век.
64
0
 
0
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
По-точно скорост на четене :) Трансфер нямаше :)
63
2
 
1
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
До SmaikiС какво си го тествал? Хубаво е да се тества със SSD Сата 2 и после със SSD Сата 3 и разлика има и не е малка. Един Vertex 3 на OCZ от новите, е бая по-бърз от един Vertexa 2, даже гледах бенчове в който е по-бърз от два Vertexa 2 в RAID конфигурация.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искам да е различна бе, мамка ви! Искам да е по-добра!Аман от вманиачени ***.
61
0
 
0
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 60: Аз, пък мога да кажа, че до голяма степен САТА -1,2,3 са алабализми, на един диск 2.5 инчов IDE самсунг с 8 мб кеш отчетох трансфер на четене 171 мб/с.На който не му се вярва, нека не вярва. САТА е по-добра, ама само на хартия.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво беше син екран да ми припомниш, че от как съм на Ubuntu вече 2 години забравих какво е проблем с компютъра, забравих какво е AddWare и какво SpyWare.. А вирус какво беше ? А *** въпроси от диалогов прозорец какво беше ?Опа споменах ли, че държа 3 пъти повече отворени приложения на същия хардуеър..А microsoft кои бяха въобще ?
59
0
 
1
 
! Отговори
Smaiki преди 12 години
Видях за кво иде реч при САТА3, не е кой знае колко по бърз от САТА2, тествах един САТА3 на същия интерфей и ми даде около 130мб/с трансфер, а аз съм сис САТА2 и 32 кеш и правя около 125мб/с така че не е това което трябваше да е, иначе разликата при ЮСБ2 и 3 е двойна в производителността.
58
1
 
3
 
! Отговори
Smaiki преди 12 години
Ей 50-ти, наистина що не вземеш си купиш по нов компютър от тоя който ползваш. аз от 2 години ползвам седмицата и не съм имал никви проблеми, а ХР е в пъти по бавен от седем, така че или млъкни или си копи машина за нови ОС, навремето това се приказваше и за ХР че бил по бъгав и бавен от 98, ама накрая всичко го заобичаха така да се каже.
57
2
 
3
 
! Отговори
до разбирачите с ХР преди 12 години
7-цата е много по съвършенна и функционална от ХР но се иска 1-во да попаднеш на хубава дистрибуция (а не правена от някой ***) и 2-ро малко познание за конфигурирането.Ползвам и съм тествал всички версии и дистрибуций на 7(от бета до SP1)и мога да кажа че са много малко читавите версии качени по торрент тракерите,повечето са съсипани от разни неуки "майстори".3-то се иска да имаш поне2 *** дуо и минимум 2гб рам за да се държи прилично и съответно читава видеокарта (Express с минимум 256 ddr3
56
0
 
1
 
! Отговори
стг преди 12 години
шшшш 50 що не пробваш да си купиш компютьр
55
4
 
5
 
! Отговори
Луд на шаренко... преди 12 години
Малко шаренийки за плебса :) Иначе не сте прави за софта на микро'меките. 7 е горе-долу добра ОС. Кофтито в цялата работа е, че са монополисти и дерат кожи.
54
4
 
6
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Ей,ламер, Седмицата е в пъти по-добра от ХР. Кой знае за какви щуротии си ползваш РС-то.