Пръв поглед към новия Windows 8

Операционната система обещава да е наистина различна
Обновена: 2 юни 2011 12:52 | 2 юни 2011 12:52,
96
Пръв поглед към новия Windows 8
Стивън Синовски. Снимка: Reuters

След месеци на спекулации и слухове Microsoft най-накрая разкри част от новия си продукт, който към момента е с временно наименование (което твърде вероятно ще остане постоянно) Windows 8.

Президент на отдела за разработване Стивън Синовски демонстрира операционна система, която, изглежда, ще е истинска революция в близо 30-годишната история на Windows.

На първо място вече няма да виждаме традиционните „прозорци” на работния екран. Те са заменени от интерфейс, наподобяващ  Windows Phone 7, пригоден за използване чрез натискане с пръсти.

„Това, което се опитахме да направим с Windows 8, беше да представим какво реално искаме от един персонален компютър”, заяви Синовки. „Оцветявахме извън линиите”, допълни той.

Началният екран при стартиране на операционната система ни предлага поредица от големи „бутони”, всеки от който води към различно приложение.

Разбира се за традиционалистите има „бутон”, връщащ ни към добре познатия режим на Windows. Има и опция „Магазин”, което пък е ясен знак, че от Microsoft се готвят да последват Apple по пътя към реализация на онлайн магазин за приложения, музика, видео и т.н.

Стивън Синовски побърза да подчертае, че въпреки необичайния външен вид, в своите корени това продължава да си е същата операционна система.

„Всичко, което „върви” на Windows 7, ще „върви” и с новата система”, обеща той, без да уточнява кога новият продукт ще се появи на пазара. Знае се само, че това ще се случи най-рано догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: WindowsMicrosoftWindows Phone 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
14
 
7
 
! Отговори
Теди преди 12 години
Я бегайте с тия уинбози.... и win 10 да измислите все същата *** ОС ще е...
52
0
 
1
 
! Отговори
Мдааа преди 12 години
До 47,Чак сървър да си търкаляш за PC не е много удачно...
51
4
 
16
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Вие искате с 1гб рам и пентиум процесорче да ви е бърза системата. Пак го казвам, не ви е виновна системата. Тромава ви била седмицата, о Господи....
50
2
 
4
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
И значи пак стария буламач с нова дрешка!
49
11
 
9
 
! Отговори
вашта мама преди 12 години
И за чий *** си купихме winows 7? Аз лично не съм доволен от него. Пробвах Виста - пълен *** и пак се върнах на ХР. После, айде и за да съм в крак със съвременните тенденции се нахаках на winows 7. Не че не върши работа, поне през повечето време, но не те кефи, това не е модерния софтуер - дървен, тромав. И сега пак искат да ни издоят!
48
2
 
5
 
! Отговори
fori преди 12 години
не разбирам много от компютри,но съм с 7 ултимейт от януари 2010 и досега нямам никакъв проблем,естествено че не е оригинален,имам си приятел който се грижи за всичко което имам нужда ако ми се налага,антивирусната ми е авира фрее,и адванс систем кеър фрее,доволен съм много,лаптопа ми върви екстра
47
3
 
5
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Под минута ли? На мен седмицата ми зарежда под 20 секунди сигурно.Скоро мисля да сложа Vertex-a 2 на гаджето на лап топа и да си зема един Vertex 3 и да използвам малко тая Sata III.
46
13
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
САМО windows 2003!!!! XP e дърво! 6 години съм на windows 2003 и до сега не съм го преинсталирвал. А какво ли не съм качвал. 3 пъти вирус е фащали пак съм го възтановявал без да преинсталирам няколко стотинте програми и игри.Освен това има много повече неща вградени от колкото дървото XP! Което прави по производителен от колкото идин гол XP с инсталирани допълнително
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя Синовски май че е еврейн.Тия гонят само печалби.
44
3
 
4
 
! Отговори
Пацо Змея преди 12 години
Разликата спрямо 7 е, че ще е 8.Ахахах. Кой знае колко не са напреднали и само изискват повече и повече ресурс.
43
1
 
4
 
! Отговори
иванчо-неРазбирачев преди 12 години
Аз тиква нямам за разлика от теб. Научил си се да инсталираш Windows и знаеш 2-3 сложни думички и стана голяма работа. Цъкай си с ХР и си свиркай - дърпай торентчета, гледай филмчета и си мисли, че разбираш нещо...П.П. И на мен седмицата ми зарежда за под минута :) Може би ако знаеше какво да разцъкаш и не използваше комп с 256мб рам и ти щеше да си така... Колкото до това, че е 800мб, жив и здрав, ама с моя терабайтов хард не ми пука, че ОС-то е 15 ГБ :P
42
8
 
2
 
! Отговори
ДО 27 преди 12 години
НИЩО ПОДОБНО ЗА ВИСТАТА ОТ 3 ГОДИНИ ГО ПОЛЗВАМ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ КУПЕН ОРИГИНАЛЕН НИКАКВИ ВИРУСИ НЕ СЪМ ИМАЛ...ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ СЕДМИЦАТА ДАЖЕ ВИСТА Е ПО ДОБЪР ОТ СЕДМИЦАТА....ЗА СПРАВКА ИМАМ СИ ПОНЯТИЕ ЗА КАКВО ГОВОРЯ СЛЕД КАТО ПОЛЗВАМ ВСИЧКИ ОПЦИИ НА УЙНОДУСИТЕ...
41
2
 
6
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
До 41Човека е имал и е дал, ти като нямаш, тъй ще кажеш че се набутва.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
История самия факт, че си си купил боза опит и боза 7 говори достатъчно:)ПП: феном 2, 6 ядра, 8г рам + XEN виртуализациявсичко това под CentOSвие си се набутвайте
39
0
 
8
 
! Отговори
Допълнение преди 12 години
До 27Пропусна Windows 2000 - стабилен и добър, изискващ малко ресурси.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то всички досега бяха революциястранно ми е само те с кого се отъждествяват:) с товорищ Ленин може би?
37
0
 
7
 
! Отговори
stg преди 12 години
има хора , на които не може да се угоди те имат и сини екрани и вируси и всичко, то и компютрите не са за всеки да знаете де
36
3
 
12
 
! Отговори
Разбирачев преди 12 години
Относно сините екрани си поглеждайте вентилаторите в компа.Юни месец е и проблемите от прегряване ще са си факт.Не е на всеки работа,но едно демонтиране и почистване на радиатори и вентилатори има поразяващ ефект .
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
eh tezi windows draskachi kato nomer 35....cccc nikakuv lichen jivot nqmat
34
8
 
13
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Незнам за какви сини екрани бълнувате. Аз не съм имал син екран от както оувърклоквах процесора преди няколко месеца, ама това е нормално, докато не му намеря точните волтажи и т.н. Иначе син екран поради грешка в уиндоуса не съм имал сигурно от години. При Вистата може би, но при седмицата не помня да ми се е случвало. На вас все операционната система ви е виновна.