Пръв поглед към новия Windows 8

Операционната система обещава да е наистина различна
Обновена: 2 юни 2011 12:52 | 2 юни 2011 12:52,
96
Пръв поглед към новия Windows 8
Стивън Синовски. Снимка: Reuters

След месеци на спекулации и слухове Microsoft най-накрая разкри част от новия си продукт, който към момента е с временно наименование (което твърде вероятно ще остане постоянно) Windows 8.

Президент на отдела за разработване Стивън Синовски демонстрира операционна система, която, изглежда, ще е истинска революция в близо 30-годишната история на Windows.

На първо място вече няма да виждаме традиционните „прозорци” на работния екран. Те са заменени от интерфейс, наподобяващ  Windows Phone 7, пригоден за използване чрез натискане с пръсти.

„Това, което се опитахме да направим с Windows 8, беше да представим какво реално искаме от един персонален компютър”, заяви Синовки. „Оцветявахме извън линиите”, допълни той.

Началният екран при стартиране на операционната система ни предлага поредица от големи „бутони”, всеки от който води към различно приложение.

Разбира се за традиционалистите има „бутон”, връщащ ни към добре познатия режим на Windows. Има и опция „Магазин”, което пък е ясен знак, че от Microsoft се готвят да последват Apple по пътя към реализация на онлайн магазин за приложения, музика, видео и т.н.

Стивън Синовски побърза да подчертае, че въпреки необичайния външен вид, в своите корени това продължава да си е същата операционна система.

„Всичко, което „върви” на Windows 7, ще „върви” и с новата система”, обеща той, без да уточнява кога новият продукт ще се появи на пазара. Знае се само, че това ще се случи най-рано догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: WindowsMicrosoftWindows Phone 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
след XP всичко е бозаистината е,че всичко работи на XP,но нарочно му спряха съпорта за да продават новите ***
32
3
 
1
 
! Отговори
Разбирачев преди 12 години
do27Много точна предценка.Наистина 98 си беше класика.Но с тъпата си милиционерсщина *** всичко.Дори и без ДОС командите XP си е най доброто след 98-цата.
31
2
 
8
 
! Отговори
От 29 и 31 преди 12 години
И пакИма нещо по-хубавоGoodBye-Windows.сом
30
3
 
5
 
! Отговори
От 29 преди 12 години
Ще се опитам да го напиша по друг начин, че от сайта ми изрязаха точката и сом*Има нещо по-хубавоGoodBye-Windows<точка
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И те да не видят нещо от GNOME 3 :D
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има нещо по-хубавоGoodBye-Windows
27
0
 
9
 
! Отговори
мм преди 12 години
Това ще е много тъпо наистина да няма син екран новия Уиндоус,и да няма какво да напцуваш на майка ,и да си излееш яда върху него
26
5
 
55
 
! Отговори
История преди 12 години
По мои скромни впечатления :- Win 3.11 - много добър за времето си.-Win 95 - боза.Опитваха се нещо да излезе.-Win 98 se - Класика. Имам си го дори оригинален.-Win Millenium - Тотално объркан.Каша от 98 и недоизмислени новости-Win XP - след SP 2 / и с 3 още повече / Перфектен.Балансиран.Лесен за работа-Win Vista - Епичен провал.В огромния списък с несъвместими програми имаше дори и написани от Microsoft.-Win 7 - Много добре работи.Купих си го .Не съжалявам.-Win 8 - ?????
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Taka kakto go obyasnyavat mi zvu4i kato Windows 8 Vista :)
24
1
 
3
 
! Отговори
ubuntu преди 12 години
Nai-prostiq pirmer s ubuntu - napraviha si operacionna sistema za tableti napraviha q sushtata za pc i ubuntu se prevurna v shit za pcta
23
0
 
19
 
! Отговори
2012 преди 12 години
Windows-е,Windows-е,системо операционна.И тебе ке те изпиратстваме !
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Microsoft почнаха като Аутодекс да бълват гореща продукция на 3 месеца... това, че са пълни с бъгове, на кой му пука? Важното е абонаментите и продажбите да вървят
21
2
 
23
 
! Отговори
Ха ха ха преди 12 години
Ще е голяма глупост ако изглежда като голям 19-23 " смартфон.С тия "големи бутони" .Надявам се специалистите на Бил Гейтс да правят разлика между телефон с OS и настолен компютър с Windows.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
oha,poredniq *** pod nomera 18,koito si misli,che na nqkoi shte pochne da pishe za linux
19
3
 
11
 
! Отговори
бай Курти преди 12 години
Ужас, щом излезе нов windows.. моментално ще се появят и няколко версии на убития Internet Explorer. Честито на уеб програмистите :)
18
0
 
11
 
! Отговори
ало, ало преди 12 години
Рекох ... Брус Уйлис ли ще е рекламното лице :))))
17
19
 
17
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Оха, още една новина в която Линукс драскачите пак ще почват да проповядват.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kvi sa tiq moderatori be hahaha,zakvam che e copy/paste na windows 7 i iskat sushtitie pari za nego i mi triqt komentara za narushavane na pravilata hahahaahha
15
12
 
10
 
! Отговори
Разбирачев преди 12 години
до 13Ами като го орежа и махна *** от него ми заема 800MB инсталиран и бръсне като комар.За колко ти зарежда 7-цата?На мен ми отнема по малко от минута.Карам си с гол Windows и портативни програмки CD и ми е мирна главата даже и тъпите им антивирусни не ползвам защото едно картинно копие на диска с Drive SnapShot се качва за 4 минути.Стига ти толкова за днес,че ще ти гръмне тиквата.
14
4
 
23
 
! Отговори
... преди 12 години
Всеки е свободен да ползва каквото си иска. Microsoft не са наложени със закон, така че ползвайте други продукти. Когато започнете да ръководите по-успешна компания си позволете да плюете.